aniewa Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 To raczej wskazuje na uszkodzony czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon1984 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 38 minut temu, aniewa napisał: Nie papuguj. Sprawdzane było na nowym - to samo. To nie czujnik. REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 @microfon1984 Najłatwiej będzie Ci sprawdzić czy to faktycznie czujnik czy coś innego, jak włączysz wycieraczki i wrzucisz wsteczny. Jeżeli wycieraczka tylna nie załączy się od razu po wrzuceniu wstecznego to znaczy że czujnik. Jakbyś był zainteresowany, to mam nowy czujnik na sprzedaż i mogę Ci go puścić po okazyjnej cenie, a że jesteś z Kato jak widzę, to obejdzie się bez kosztów wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon1984 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Zapomniałem dopisać - jeżdżę sedanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 To jeżeli masz, powinny też zadziałać czujniki parkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obserwatore2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Witam, przeczytałem wasze posty i zrobiłem test z wycieraczkami, nie załączyły się więc u mnie to też czujnik. On się nazywa dokładnie "czujnik cofania w skrzyni biegów"? Nowy kupować czy używkę też można? Sam to wymienię jakbym miał do dyspozycji kanał , czy muszę mechaniora wołać do tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Ja prawie dwa lata temu wymieniałem, kupiłem nowy, jakiś zamiennik za kilkanaście złotych i do dzisiaj działa bez problemu. Niestety czujnik jest tak nisko w skrzyni, że wylewasz olej po jego odkręceniu. Dostęp do niego jest w sumie dobry, nie trzeba nawet auta podnosić czy koła zdejmować, ale pojechałem do kumatego gościa od francuzów. Gość miał doświadczenie i szybkim ruchem wyciągnął stary i włożył nowy, oleju prawie nic się nie ulało ze skrzyni, sprawdził potem stan dla pewności. Koszt wymiany 20 zł(przynajmniej u mnie w Łodzi), więc nie wiem, czy warto w ogóle samemu się bawić z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Witam mój brat posiada scenica 2 rocznik2004 1.9 dci i podczas włączania biegu wstecznego pali się bezpiecznik w czym może być problem. Po wymianie bezpiecznika została zrobiona próba na luzie i z nacisnietym hamulcem wtedy odpala po włączeniu wstecznego od razu pali się bezpiecznik i później już na luzie nie odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi281 Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Witam Wszystkich. Też walczę ze światłami cofania (megane 2 , 2005, 1.4 benz.). To co do tej pory wykonałem: - bezpiecznik sprawdzony - żarówki też ok - wymieniłem czujnik na nowy 3 pinowy - zwarłem na włączonym silniku dwa piny w kostce i światła świecą - czujnik wkręciłem do skrzyni, wrzuciłem wsteczny i na mierniku pokazuje że styki się zwierają czyli ok - podłączyłem kostkę do czujnika i BRAK ŚWIATEŁ!!!!! GDZIE SZUKAĆ DALEJ. POMÓŻCIE PROSZĘ. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delete93 Opublikowano 8 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 W dniu 26.03.2019 o 13:06, maxi281 napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Siemka też mam ten sam problem wymieniony czujnik po wbiciu biegu piny zwierają a światło nie zapala się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi