Woytus Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Pamiętam też się męczyłem, bo nigdzie nie doczytałem, że kostki są złączone z plastikiem i trzeba je odłamać. Taki bonus, aby wtyczka nie była luźna. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefcio Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Panowie, a jaki rozmiar tweeterów wchodzi na podszybie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomusMaximus Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Nie wiem, ja kupiłem te dedykowane w serwisie. Aby wsadzić takie "sklepowe" myślę, że trzeba będzie rzeźbić. Podważ lekko tą zaślepkę to zobaczysz. Ja się teraz zastanawiam nad zamontowaniem wzmacniacza z niedużym subwooferem, tylko nadal nie wiem jak bezpiecznie wyjąć radio aby podłączyć do niego kable sygnałowe. (wiem że trzeba zastosować adapter dla wtyków chinch, ale to nie problem) Poza tym nie wiem jak kablem zasilającym wzmacniacz, przejść z komory silnika od akumulatora do wnętrza auta. Ma ktoś pomysł? Sprzęt grający mam jeszcze z poprzedniego auta, leży i się kurzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzadki Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 takie małe pytanie - jeśli ktoś kupił inne niż w serwisie, może pamięta jakąś nazwę głośników czy cokolwiek, co pomoże wybrać mi dobre głośniki? dobrego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 wysokotonowe? :) W jakich pieniądzach szukasz i czy będą podpięte pod radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzadki Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 tak wysokotonowe, chciałem coś dopasować ale już dostałem oryginalne używki na allegro i jest ok. potwierdzam, że jakość dźwięku jest lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Specjalnie pytałem faceta w ASO czy to prawda, że nie ma głośników wysokotonowych w Megane III. Mówił, że w wersji Expression nie ma, ale w moim Dynamique są. Wydało mi się to dziwne po lekturze Forum... Przyjechalem do domu - sprawdzam nie ma głośników, i nie ma nawet konektorów!!! Aaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Jak pisałem ja w privilege też nie mam - jedyna wersja bez głośników a z wiązką to tech-run. Rozważałem temat i chyba nie opłaca się rzeźbić samych wysokotonowych - kwestia rozbierania deski by położyć przewody itd. Najlepiej chyba wyjdzie kupić zestaw odseparowany (niskie, wysokie, zwrotnica) i dopiero to podłączyć. Na moje oko wtedy wystarczy: - znaleźć wiązkę idącą do drzwi, odpiąć ją i podpiąć pod zwrotnicę - ze zwrotnicy do drzwi L i P dodać przewody - ze zwrotnicy do wysokotonowych p.s. ma ktoś schemat gdzie są podłączone oryginalne wiązki do wysokich tonów - bo może jednak to prosta sprawa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 hmm, u mnie wygląda to tak jak na tym obrazku: Czyli mam kabelek do podpięcia czy nie? Bo okiem laika wygląda to bardziej jak jakaś zaślepka niż wtyczka. dzięki, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Masz - ta zaślepka to wtyczka, wystraczy wyłamać wąsy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) No to super. W takim razie dołożę i zobaczymy jak graja. Może przy okazji wymienię też w drzwiach np na taki zestaw. Tak czy inaczej, dzięki za szybką odpowiedź!. Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Przyjąłem, choć czytałem ze różnica jest zauważalna. Poki co zacznę od tweeterkow, bo tu wszyscy się chyba zgodnie wypowiadają, ze warto dołożyć. thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Wydaje mi się, że podłączenie pod wysokotonowe jest, tylko trzeba je wyciągnąć jak na tym filmie: http://208.93.194.171/video-viewer.php?v=0EnGMNT9lOE&feature Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Potwierdzam. Dołożenie głośników wysokotonowych zdecydowanie poprawia dźwięk. Warto, aby usłyszeć muzykę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Właśnie zamontowałem tweeterki. Rożnica faktycznie jest zauważalna, ale głownie w zakresach które wydaje mi się, ze zgina w czasie jazdy. Instalacja banalna, wiec w sumie warto, ale jak by się trzeba rypać jakoś bardziej to nie wiem czy aż tyle to wartuje. Co innego, ze ja audiofilem nie jestem ;) Update: Jednak warto, nawet w czasie jazdy różnica jest spora :) Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi