CareK Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Idąc tym tokiem myślenia to aktualnie nie ma wyboru. Nie ma opcji "utrzymuj / nie utrzymuj sesji" do użycia, zatem możliwa jest tylko jedna opcja - brak możliwości automatycznego wylogowania. Reasumując każdy nie może robić jak mu się podoba. Wysłano z GT-I9100 poprzez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Panowie, kiedyś walczyliśmy o to aby było bez czasowego odnawiania sesji. Teraz, póki co jedna osoba chce wprowadzać ponowną zmianę. Nie ma dobrego rozwiązania aby wszystkich zadowolić. Jak dla mnie powinno zostać jak jest. Kliknięcie wyloguj nie jest, przynajmniej dla mnie, problemem a już na 100% zrobi to automat przy zamknięciu przeglądarki jak nie postawię "ptaszka" w kwadraciku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Kliknięcie wyloguj nie jest, przynajmniej dla mnie, problemem a już na 100% zrobi to automat przy zamknięciu przeglądarki jak nie postawię "ptaszka" w kwadraciku. Jeżeli miałoby zostać tak jak jest, to chociaż można połowicznie rozwiązać to tak, by checkbox nie był domyślnie zaznaczony podczas próby logowania się, tak jak było to we wcześniejszej wersji forum phpBB. Wtedy każdy, kto chciał, by jego sesja się utrzymywała zaznaczał "Zaloguj mnie automatycznie", ale musiał jawnie to wykonać. Dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie ciasteczka, które przechowywałoby informację o tym, czy dane stanowisko lubi zaznaczać lub odznacząć tą opcję, czyli po prostu trzymałoby informację o ostatnim stanie tego checkboxa. Wtedy Ci, co zaznaczają cały czas domyślnie mieliby ten checkbox zaznaczony, Ci co go nie znaczają mieliby domyślnie odznaczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 No to jest rozwiązanie i ciasteczko dla admina :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 A gdzie kawa :) Oczywiście dla Admina :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 (edytowane) Możemy zmienić, żeby opcja "zapamiętaj mnie" była domyślnie odznaczona i wtedy sesja dla usera trwa 1200 sekund. Edytowane 9 Lutego 2012 przez Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Z mojej strony :) wtedy sesja dla usera trwa 1200 sekund. Myślę, że można dać nawet 30 minut, te 10 minut więcej wiele nie zmieni, a ułatwi życie tym co długo piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Krzychu brawa za zdrowe podejście! Wysłano z GT-I9100 poprzez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Jak widać sprzeciwów nie ma, czyli pomysł się podoba :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Jak dla mnie można działać :l: Dodano: 13 mar 2012 - 07:57 Czy jest możliwość poszerzenia listy wyboru "Liczba postów na jednej stronie tematu" w ustawieniach konta, w zakładce "Forum" o większą ilość postów? Aktualnie mam ustawiony max, czyli 40, ale powiem szczerze, że trochę to za mało, lubię mieć dużo postów na stronie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teres Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Witam Dodając temat do obserwowanych, dostaję informację, że temat został dodany, ale po wejściu w moje ustawienia - forum - obserwowane tematy nie ma po nim śladu. Przykładowy temat, który mam w obserwowanych: http://megane.com.pl/topic/21564-filtr-czastek-stalych-w-jakich-modelach-m/ Pozdrawiam, Tomek Edycja: nie zauważyłem, że trzeba przestawić "opcję Pokaż tematy z:" na "Od początku" żeby widzieć wszystkie tematy... :lol: /0cool: połączono tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Czy jest możliwość poszerzenia listy wyboru "Liczba postów na jednej stronie tematu" w ustawieniach konta, w zakładce "Forum" o większą ilość postów? Aktualnie mam ustawiony max, czyli 40, ale powiem szczerze, że trochę to za mało, lubię mieć dużo postów na stronie. Sprawdzę co się da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Dzięki za zainteresowanie Krzychu :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Opcja 40 postów została zamieniona na 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Bardzo dziękuję :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi