krzysztof_lew Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Witam, Wczoraj wymieniając filtr kabinowy i czyszcząc parownik, przewody klimatyzacji zajrzałem pod fotel kierowcy. Okazało się, że czujnik położenia fotela kierowcy (o ile się nie mylę), który steruję w razie czego poduszką, zamiast być przymocowany, leży/wisi na kablach pod fotelem. Dostęp tragiczny i było już ciemno, więc nie udało mi się znaleźć odpowiedniego miejsca, gdzie ma być przymocowany. Czy jest ktoś kto wie, gdzie on ma być, lub może sprawdzić u siebie w samochodzie/zrobić fotkę? Zdjęcie z aktualną sytuacją w załączeniu. Auto MII phI - 2004 - kombi. pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arzago Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 kolego mam dokładnie ten sam problem i tez nikt nie chce pomoc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Tu gdzie dałem strzałkę przy czujniku powinny wystawać takie dwa wąsy które wchodzą w wycięcia w tej blasze na klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof_lew Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Dzięki Nel, Spróbuję w weekend wpiąć tam ten czujnik, tylko najpierw się skurczę.... lub wykręce fotel :) K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem_2008 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Czy ktoś może zrobić fotkę poprawnie zamontowanego tego czujnika próbowałem na różne sposoby ale za żadne skarby nie chce pasować Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redi Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 tez poprosze o zdjecie jak ten czujnik zamontowac i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arzago Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Koledzy taka prośba, niech jednak ktoś wrzuci to foto wpiętego tego czujnika, bo ja zaglądam tam i zaglądam i nie bardzo mi to pasuje;) i jeśli moglibyście napisać czy to jest (z punktu - siedząc za kierowcą) prawa przednia część fotela, czy lewa przednia część fotela. pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Te wystające zaczepy z czujnika musisz założyć w wycięcia blaszki która jest w prowadnicy fotela. Ps kol. krzysztof ma chyba wyłamane te zaczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem_2008 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Dziękuje ślicznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) Przeniesiono i połączono z już istniejącym Dzisiaj odkurzając zobaczyłem kość pod siedzeniem kierowcy która nie jest nigdzie wpięta. Klika tak jak jakby przy nacisku miała coś sygnalizować. Szukałem z latarką pod siedzeniem ale nie znalazłem pasującego miejsca. Gdzie to coś wpiąć ? Edytowane 2 Maja 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) W tym temacie masz odpowiedz i rozwiązanie http://megane.com.pl/topic/30812-czujnik-polozenia-fotela-kierowcy-od-airbagow/page__p__244481__fromsearch__1#entry244481 Scaliłem ze wskazanym Edytowane 2 Maja 2012 przez gojgien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Dzieki bardzo rozumiem, że ten czujnik kiedy jest wciśniety w wypadku blisko przysniętego fotela dezaktywuje odpalenie poduszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Nie dezaktywuje! Decyduje o stopniu napełnienia poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Mam nadzieje ze go nie zepsulem przy okazji naciskania Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Nie zepsułeś - on tylko informuje moduł poduszek czy ma odpalić jeden czy dwa ładunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi