pioter Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 (edytowane) pomocy wysiadł mi 4 bieg dmuchawy 1 2 3 bez zarzutów co to może być pomóżcie ale konkretnie a nie bzdury o czytaniu lektur Regulamin pkt. 5.6 Czytanie lektur proszę zacząć od regulaminu forum. -Prezes Edytowane 29 Czerwca 2011 przez pioter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walda55585 Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 witam ,skorzystam z okazji i sie podepne ,u mnie nie dziala 1 i 4 bieg ,moze ktos cos podpowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belek1 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 no własnie nic nie mogę znaleźć bo nie wiem jak admini czy moderatorzy czego szukać... nie wiem na ile w megance ma zastosowanie innych modeli i nie ma info jak sie dobrac wlasnie w m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 pomocy wysiadł mi 4 bieg dmuchawy 1 2 3 bez zarzutów co to może być u mnie nie dziala 1 i 4 bieg ,moze ktos cos podpowie . W downloadzie leżą sobie już od dawna spakowane zipem pdf-y z serwisówkami klimy i zespołu nawiewów w megankach i sceniolach. Pobieracie ten większy i po rozpakowaniu macie cały zbiór pdf-ów. Interesuje Was ten który się nazywa MR364MEGANE6.pdf, tam szukacie informacji jak się dostać do "modułu elektronicznego zespołu wentylatora kabiny", lub "modułu mocy".(zależne jakie sterowanie klimatyzacjami posiadacie) Są opisane obydwie wersje, zarówno dla klimy sterowanej ręcznie jak i automatycznie. Moduły są inne w każdym z tych przypadków, wiec to co podajecie (a właściwie czego nie podajecie) w swoich postach, to i tak za mało by udzielić poprawnej i szczegółowej odpowiedzi. Wyjdzie z tego wróżenie z fusów, dlatego odsyłam każdego z osobna do LEKTURY tych plików. (akcja "Cała Polska czyta dzieciom" już chyba została zakończona, więc nie zmuszajcie nas, by to czytać i tu przepisywać) Jest tam też dokładnie opisane (po polsku) i nawet narysowane jak się do tego dobrać. Jak moduły sterowania nawiewem już będziecie mieli wydłubane, to zapraszam do zapoznania się z tematami, postami i chyba nawet manualem naprawy tych modułów. (nazwa pomocnicza, czasami stosowana w postach to: moduł sterowania nawiewem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centis Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) u mnie nie dziala tez 4 bieg, jest to prawdopodobnie wina regulatora, trzeba bedzie wymienic i zalutowac, raz juz to robilem i czeka mnie to ponownie, a znajduje sie on na prawo od pedalu gazu troszku u gory, strasznie *jowe dojscie Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 12 Lutego 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirpiotr Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Czy ktoś może jasno napisać jaki rezystor i jaką wartość powinien mieć. Chodzi o moduł sterowania nawiewem w klimatyzacji manualnej Megane II phase II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 u mnie nie dziala tez 4 bieg, jest to prawdopodobnie wina regulatora, trzeba bedzie wymienic i zalutowac, raz juz to robilem i czeka mnie to ponownie, a znajduje sie on na prawo od pedalu gazu troszku u gory, strasznie *jowe dojscie O jakim lutowaniu mówisz ? też mi siadł 4 bieg. miałem rezystor wyjety (mam climatronica) rozebrałem, ale tam w środku jak nowy. nic nadpalonego itd. w kostkach tak samo. wiec o jakim lutowaniu mowisz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
butcher Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Panowie gdzie znajduje się ten cały moduł w megane II 1.5 dci? Czytałem tutorial od scenica ale jest inaczej niż u mnie. Nawiew nie działa tylko na 4 biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edison Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 U mnie istnieje ten sam problem. Nawiew działa na każdym biegu z wyjątkiem czwartego. Słyszałem że wszystkie 3 biegi sterowane są rezystorem natomiast 4 bieg idzie bezpośrednio przez przekaźnik. czy to prawda? Istnieją jakieś schematy do rozwiązania tego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 W manualach jest, jak się dobrać do modułu. Odpinasz wtyczkę i sprawdzasz styki. U mnie wystarczyło lekko ją podgiąć i spryskać kontakt sprayem. Przeważnie przyczyną nie działającej dmuchawy na 4 biegu są nadpalone styki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
butcher Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 A gdzie dostać taki właśnie manual do megane 1.5 dci ale już po lifcie czyli 2007 rok? Znalazłem na forum ale tylko do Scenica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian1981 Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) Koledzy, dzisiaj u mnie przestał działać 4 bieg w nawiewie manulanym(scenic II). Znalazłem opisy do climatronica ale do manualnej nie widziałem instrukcjach(różnią się?). Pozdrawiam Edytowane 9 Lipca 2016 przez marian1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Jakie opisy/instrukcje? Jak się tam dostać, naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 dzisiaj u mnie przestał działać 4 bieg w nawiewie manulanym(scenic II). Prawdopodobnie upaliła się wtyczka od rezystora (nadtopiła). I stąd brak 4 prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian1981 Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Koledzy dzisiaj to rozebrałem bo miałem kilka rzeczy do zrobienia. Niestety w moim przypadku mam nadpaloną kostkę, czyszczenie nic nie da. Bardzo mało jest tam miejsca i przewód krótki można coś z tym zrobić(nadpalona kostka)? Podpowiedzi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi