kbarann Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Przeczytałem wasz wątek odnośnie świateł do jazdy dziennej w Megane II i mam pytanie czemu nie kupicie w salonie zestawu który jest dostępny ?? Na dniach - bo dzisiaj już ciemno i kolega pojechał do domu - zrobię wam foto bo auto stoi pod pracą z zamontowanymi takim światłami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 kbarann, 1 - co z homologacją twoich lamp ?? 2 - Jaki koszt ?? 3 - SD-2 kosztuje około 50 zł z przesyłką i nie wymaga homologacji - montujemy to i wszystko ... POZDRAWIAM :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 lampy są oryginał kupione i zakładane w Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 kbarann, A jak byłem we środę w ASO to specjalnie poszedłem i się pytałem to powiedzieli, że do jazdy dziennej nie posiadają i patrzyli przy tym jak na wariata. Może kupili na mieście i ci zamontowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 a jaka cena takiej usługi w ASO?? zapewne kilka stówek ładnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Na mój gust to te lampki nie wyglądają za ciekawie i ja bym ich nie założył. Wyglądają jak lampki z bazaru albo allegro za kilka zł SD-2 nie dość że tańsze, to dodatkowo estetyczniej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Przyznam że te światełka wyglądają nieco tandetnie. Kształt zwykłych lamp Hella. Nikt mi nie wmówi że są sprzedawane jako oryginalne renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter_EK Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 A ja dodatkowo przypomnę, iż według przepisów minimalna odległość świateł dziennych (jednej lampy od drugiej) to 60 cm... przy takim rozłożeniu lamp na pewno brakuje kilka cm :/ Zawsze może się trafić "miły" policjant... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Po co jeszcze jedne lampy do auta ?? Taniej i wygodniej jest na SD-2 !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek44 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Potwierdzam, że SD-2 to dobry pomysł na tanie i oszczędne światła dzienne. Z kłopotami ale druga przesyłka dotarła w końcu do mnie i jestem właśnie po montażu. Dzięki koledzy za pomoc, za opis i fotki. Poszło bez problemów - światełka działają OK. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Pytałem już w tym temacie, ale nie działa: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=15401 Z jaką mocą zamówić to SD-2? Chcę takie zamontować do clio. Normalnie oferowane są z wartością 30% nominalnej. Czyli żarówka 55W świeci z mocą około 17W. Można też zamówić z wyższą wartością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek44 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Z tego co wiem - można o większej mocy. Dopytaj dokładnie gościa na http://www.allegro.pl/item839423106_swiatl...d_2_tuning.html Ale po co mocniejsze? Na takich i tak będziesz dobrze widziany. [ Dodano: 2009-12-04, 22:29 ] Istnieje możliwość regulacji mocy stopniowo 40%,50%,60% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 marek44, Czytałem opis aukcji przed pisaniem poprzedniego posta. Wszystko jasne. Pytam jakie ustawienie będzie najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek44 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Szkoda, że to SD-2 nie ma wyprowadzonej gdzieś na obudowę regulacji mocy. Można byłoby sprawdzić i wybrać najlepszą opcję. Dostosować do lepszego wizualnego wyglądu czy pory roku. Ja mam na 30%, wydaje się że jest OK ale nie mam porównania - niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trewre3 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Nie ma regulacji w SD2 , by produkt nie działał wadliwie na skutek wstrząsów , a to już było wspomniane . Ja natomiast czekam na kogoś kto udostępni podłączenia do MII phII , bo myślałem , że jest tak samo jak w phI i regulator obecnie leży w garażu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi