mrarek Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 wydaą się być OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 thomasleon kupiłem je czekam aż przjdą jeszcze sie tylko zastanawiam czy da sie je tak podłaczyć żeby wiadomo zapalały sie przy uruchomieniu silnika ale jak nadchodzi zmierzch żeby wg czujnika na podszybiu wyłaczały się i właczały światła mijania ;) byłbym baaaardzo zadowolony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) no pewnie, że się da. pisze W ZESTAWIE AUTOMATYCZNY WŁĄCZNIK więc podpinasz do złącza (które odpowiada za wyłączenie dziennych) sygnał np. z postojówki przedniej i już będą gasnąć. ja tak mam u siebie. Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomasleon Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 "kupiłem je czekam aż przjdą", proszę daj znać czy to był dobry strzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matadorRS Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Widzę że dobrze się wstrzeliłem w temat bo akurat zastanawiam się czy je kupić. Wstrzymam się jeszcze kilka dni i poczekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Spoczko tylko ja widzicie sprzedawca ma urlop wiec nie wiem kiedy przyjdą ale na bierząco bede informował :) oczywiście wkładam odrazu jak przyjdą bo zderzak zdejmuje w 5 min :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matadorRS Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ale tu chyba nie trzeba zderzaka zdejmować ? Czy trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 chyba nie trzeba zderzaka zdejmować ? można bez zdejmowania przez zdjętą osłonę nadkola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Więc Panowie - kurier dzisiaj przyjechał. Sprzedawca z allegro dobrze i solidnie zapakował paczuszkę. Po otwarciu mamy komplecik kabli - łopatologiczna instrukcja (ale i tak bede z kumplem zakładał jutro w pracy) klosze maja wybitą homologację, certyfikat zgodności i wygladają na solidne. Jutro zamieszcze foto jak to wyglada. Dlaczego sie zdecydowałem ? bo chce zeby to było jakoś oryginalnie zrobione a nie doczepiane, bo mnie te "paski" LED sie nie podobają a dwa na halogenach wogole nie jeżdze i tak mam soczewki wiec jest to znacznie lepsze swiatło od zwykłej lapmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomasleon Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 prosimy o foty oraz cenne uwagi i spostrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matadorRS Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Mnie najbardziej interesuje jasność świecenia. Zrób fotke z kilkudziesięciu metrów. Bo juz nie raz widywalem diody których nie było prawie widac z kilku metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 jasność świecenia to czy diodę widać nie zależy bezpośrednio od jej jasności. W fabrycznie montowanych dziennych ważny jest kąt padania wiązki = na wprost. Nawet z lekkiego kąta, np. na chodniku masz szansę nie zauważyć czy dzienne są włączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) Ogółem jestem strasznie zadowolony. Świecą rewelacyjnie. I co na najważniejsze działają pod czujnik zmierzchu czyli jest zmierzch to diody gasną a drogowe sie właczaja i na odwrót ;) Co do montażu to raczej zderzak trzeba zdjąc bo trzeba puścic ładnie kabelki ( ja zdemontowałem całkowicie okablowanie z halogenów i pociągnałem to w tej samej rynience co od halogenów ). Czarny kabelek podpiąłem do czarnego który był od halogenów, żółty w prawą postojówkę (najcieńszy ostatni chyba fioletowy) a biały tutaj UWAGA pod fioletowy przewód od alternatora nie działa. (niby to wzbudzenie ale nie działa dziwne) ale za to odkręciłem pokrywę stojąc przodem do silnika po prawej stronie na dwoch troksach. (taka od duzych bezpieczników) i tak znalazłem żółty przewód - jest to plus po stacyjce i wszystko działa rewelacyjnie ;) ostatni zdjęcie z odległości 6-7 metrów ;) Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez Kamarad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomasleon Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 "otake polske walczyłem" - o to mi chodziło czynię zakup, a jaki czas montażu łącznie z demontażem zderzaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 zdjęcie zderzaka jak pisałem 5 minut montaż cały ok godzinki na pełnym luzie :)sprawne rece w godzinke się zmieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi