Prezes Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Do DUPY. Bardzo słabo świecą w nocy a co dopiero w dzień. :P Na tych diodach niewiele więcej wyciągną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Gdyby nie to pisze prezes fakt pomysł i miejsce przednie prawie jak orginał. Mocniejsze by były!!!.Była by pełnia szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Gdyby tam zastosować diody do montażu SMD to może i coś by z tego było :P Oczywiście w dalszym ciągu pomijamy aspekt braku homologacji :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 na drodze kicha straszna chociaż... może przed remizą zawojują kilka lasek :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3bian Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 To tylko światła do jazdy dziennej czyli do użytku w dni kiedy slonce sie leje z nieba...jak bede potrzebował światła to mam mijania. Jak zamontuje światła do jazdy dziennej, to chyba nie wiele wiecej światła uzyskam? I tak zamówione mam takie male z homologacj, ale te mi sie podobają ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 możesz jeść kiełbasę i "kiełbasę". po pierwszej zostanie Ci smak i przyjemność, a po drugiej zgaga i obrzydzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekmiz Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Poczytawszy te sterty postów na tematy oświetlenia dziennego, w miniony weekend zamontowałem dzienne Philips 4 led do mojego Scenica. Już chciałem skorzystać w pełni z zamieszczonego w downloadzie manuala, gdy stwierdziłem, że zrobię to - uwaga - BEZ demontażu przedniego zderzaka. Jakoś tak nie miałem ochoty na szukanie tych śrubek. Jak postanowiłem tak zrobiłem. Światełka świecą elegancko (montaż zgodnie z instrukcją i podłączenie takoż) no i już nie wypalam odbłyśników w upalny dzień żarówami H7. Oczywiście czujnik zmierzchu ładnie przełącza na mijania jak wjadę np. do tunelu. :) PS. Zdjęcia będą, jak się Scenic umyje i bedzie ładne słoneczko, żeby fajne fotki wyszły. PS2. Niestety tylny zderzak będę zdejmował - do montażu sensorów czujnika parkowania - tu się inaczej nie da. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti1980 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Hej. Też ostatnio badałem, czy zamontuje philipsy bez ściągania zderzaka i dobrze, że Ci się udało, bo też nie chciałoby mi się go ściągać. A czy wycinałeś plastyk w kratce zderzaka pod lampki? Jak mierzyłem to chyba nie ma takiej konieczności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moby_76 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 możesz jeść kiełbasę i "kiełbasę". po pierwszej zostanie Ci smak i przyjemność, a po drugiej zgaga i obrzydzenie I rozwolnienie xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 wojti1980 nic nie trzeba wycinać, pasują elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti1980 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Dzięki pizza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekmiz Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Hej. Też ostatnio badałem, czy zamontuje philipsy bez ściągania zderzaka i dobrze, że Ci się udało, bo też nie chciałoby mi się go ściągać. A czy wycinałeś plastyk w kratce zderzaka pod lampki? Jak mierzyłem to chyba nie ma takiej konieczności? Akurat ja założyłem tak, że wyciąłęm po jednym pionowym fragmencie kratki. Światełka wyglądają tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 (edytowane) Zdjęcie moich bez wycinania żadnych elementów zderzaka czy kratki: Edytowane 27 Maja 2013 przez pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti1980 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Mój scenic przed liftem, więc kratka inna ale z tego co mierzyłem, też nie trzeba będzie nic wycinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 (edytowane) W sumie to najbardziej kompaktowe są Philipsy, a i tak wchodzą ledwo na styk, żeby zachować przepisowe 60cm między lampami. W Scenicu wygląda to podobnie, jak w Megane, ale nie wiem, czy nie ma tam ciut więcej miejsca. Edytowane 24 Maja 2013 przez Jaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi