Nel Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Ja wykorzystuje ten od skrzyni , musisz włożyć bezpiecznik i masz + po stacyjce ,na szarej kostce pin 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 ...stały plus po zapłonie... wydawało mi się - ale może się mylę - że jest to tutaj w wątku opisane, bo sam podłączone mam światła do jazdy w dzień do wyjścia w którejś kostce, w skrzynce pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdzenny_e Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) Tak tylko ze nie wiesz czy zabezpieczone itd. A Tu masz dedykowane ... dodatkowo kilka osob pisze o zakluceniach. Przepraszam za wpis bez polskich znakow pisze zpoza granic polski Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi, ortografia. Aston76 Edytowane 6 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXePL Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Czy ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie najłatwiej wpiąć się w plus postojówek Megane 2 PH2? Wczoraj zabrałem się za montaż i trochę mi zeszło i nie zdążyłem wszystkiego zrobić więc będę zmuszony wykonać drugie podejście, wolałbym nie szukać tego przez parę godzin. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 30 Września 2014 przez eXePL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) gdzie najłatwiej wpiąć się w plus pokojówek w Megane 2 PH2? Z mojej wiedzy pokojówki można podłączyć na 3 sposoby ale czy wszędzie jest to połączenie o dodatnim potencjale to zależy od preferencji. Niekoniecznie w megance, są bardziej wygodne na takie podłączania pojazdy. No i trzeba otrzymać przyzwolenie, bo inaczej jest to karalne....... A w temacie, poszukiwany drucik powinien być w czarnej skrzynce obok akumulatora, na samej górze w kostce R9. (nie myl ze słownikiem T9, który tak zabawnie Ci słowa w postach podmienia) Edytowane 30 Września 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXePL Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Dzięki za odpowiedź :) To nie T9 a chrome tak mi zaproponował a ja z szybkości kliknąłem:) i już poprawiłem. czy jest to kabel niebieski (w kostce R9)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Patrząc w schematy sceniola II po lifcie, jest to przewód niebieski wychodzący z R9 i z pinu 4 biegnie do lewej lampy przedniej 227, z pinu 1 do prawej lampy ale tej nie obejmuje zamieszczony poniżej wycinek schematu. I jeszcze miejsce i poglądowy szkic kostki R9 Edytowane 30 Września 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXePL Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Byłem przed chwilą i nie będzie tak kolorowo z tymi kabelkami. Chyba jednak trzeba będzie do pracy użyć miernika :) Nie ma kabla niebieskiego w R9, do lewej postojówki (bliżej akumulatora) wchodzą 3 czarne kable. Nie wiem czy złącze jest takie samo jak w Scenicu. Może ktoś jeszcze podzieli się doświadczeniami z Megane ;) Ale i tak dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Według schematu w Twojej meganie powinno być tak samo Tu wycinek schematu z tym samym obwodem ale już z pakietu dla meganki II cabrio i drugą (późniejszą) wersją skrzynki połączeniowo zabezpieczającej Nazwa schematu: E84= kabriolet UPC2= skrzynka 2 wersja. Jeśli to jednak jest starsza wersja meganki i UPC1, to też na R9 jest ten przewód ale jest on na pinie 15, a w lampie to pin 3. Przewód koloru OR czyli POMARAŃCZOWY Edytowane 30 Września 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXePL Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Niestety, bez miernika nie jestem pewny gdzie się wgryźć. Niestety te schematy są dla mnie niczytelne:( Myślałem, aby gdzieś koło postojówki ale z niej wychodzą 3 kable, wszystkie czarne. Pytanie czy jak się wepnę tam w którykolwiek to zadziała ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Prostszych schematów już chyba nie można narysować i łatwiej opisać.. A z każdej z lamp powinno wychodzić przynajmniej 5 przewodów a nie 3. Masz: 1 postojowe 2 drogowe 3 mijania 4 kierunkowskazy 5 wspólna masa Zamiast miernika żaróweczka i podłączone do niej 2 kawałki przewodu... Cała inwestycja w "profesjonalny" sprzęt pomiarowy to około 2 zł. Edytowane 1 Października 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXePL Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Gdyby ktoś kiedyś miał ten sam problem co ja powyżej to wpiąłem się w kostkę która znajduje się pod złączem R9 (to te w obudowie przykręcanej na dwa torxy na prawo od akumulatora). Czwarty kabel (niebieski) do sterowania i wszystko śmiga jak powinno. Edytowane 6 Października 2014 przez eXePL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbus Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Cześć, kupiłem właśnie światła do jazdy dziennej PHILIPS Daylight 9 do mojej Megane II phI. Czy może ktoś już je zakładał i podzieliłby się użytecznymi wskazówkami? //edit Nie ważne, już zamontowałem. Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Norbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Tak z ciekawości pytam, czy ktoś z Was ma w Megane II ph II oryginalne, fabryczne światła do jazdy dziennej? Zastanawiam się jak one wyglądają i pod co są podpięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Z tego co mi wiadomo to megane II nie ma DRL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi