skorczi Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Z tymi homologacjami to ogólnie jest ciekawy temat, bo patrząc racjonalnie producenci starszych modeli aut raczej nie projektowali instalacji oświetlenia auta pod kątem działania świateł mijania całymi dniami. patrząc okiem kowalskiego na ten moment światła mijania udają w dzień światła drogowe. Wcześniejsze przepisy były logiczne, przy ograniczonej widoczności i od zmierzchu do świtu mijania. PS: Tych homologowanych modułów już jest w bród. Przykładowa treść dokumentu https://sklephadron.pl/index.php?controller=attachment&id_attachment=142. Edytowane 13 Grudnia 2017 przez skorczi link do certyfikatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchy Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Witam! Zakupiłem światła dzienne Led z firmy Waś model W89,mają moduł wbudowany w lampę każda osobny. Przymierzam się do podłączenia w tym tygodniu i z ciekawości popatrzyłem na skrzynkę bezpieczników i tu pojawiło się moje zdziwienie gdyż mam Grand Scenic II PHI a tu jest skrzynka z dużą białą kostką na górze i małą od świateł postojowych. Ja przejrzałem cały wątek odnośnie świateł led i nie doczytałem albo mi umkło czy jest możliwość podpięcia +po zapłonie bez wyjmowania aku i skrzynki, nie dotykając kabelka z alternatora oraz nie przebijania się do kabiny!? Bo myślę o zakupie takiego modułu jak mają Philipsy że - i + z aku a ostatni kabelek do postojówek, tylko jak to będzie z żywotnoscią i jakością takiego modułu? Edytowane 8 Stycznia 2018 przez leniuchy Dodano zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Odnajdziesz potrzebne piny i możesz podłączać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamiroma4 Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Wczoraj zamówiłem światła do jazdy dziennej Philips Syn meganką wróci w poniedziałek i zabieram się za montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrix85 Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Ciężko się podłącza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchy Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Z tego co wiem to - i + z aku i trzeci kabelek z postojówek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamiroma4 Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 (edytowane) Więc zamontowane.. montaż( to już trzecie auto ) więc bajecznie prosty. Jednak trzeba .....( w clio i meganie) zdejmowałem zderzak .Oczywiście Philips. Główny + i - z akumulatora ,a ten do włączania i wyłączania ledów do postojówki. Edytowane 22 Lipca 2018 przez mamiroma4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinp1 Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Dnia 8.04.2017 o 12:34, zajchow napisał: Było w temacie o dziennych do megane II, jak masz dzienne na trzy kabelki to wszystkie niezbędne kable znajdziesz w skrzynce UPC obok akumulatora. Samo podłączenie wygląda tak: + po zapłonie - złącze PPH2 11pin + postojówek - złącze PPA 2pin - złącze PPH1 3pin, lub bezpośrednio z akumulatora. jest też druga prostsza opcja bez cięcia kabli, także powinna działać: kupujesz dwie sztuki czegoś takiego: http://allegro.pl/bypass-bajpas-mini-dodatkowy-bezpiecznik-minival-i5683565532.html wpinasz bypass w miejsca bezpieczników zaznaczonych na zdjęciu i masz od razu wyprowadzone: plus po zapłonie z bezpiecznika skrzyni automatycznej (oznaczony na czerwono) plus postojówek z bezpiecznika prawej postojówki (oznaczony na zielono) minus bierzesz tak jak poprzednio z akumulatora lub ze złącza PPH1 3pin Czy w megane cc ll ph ll jest tak samo? Bo mam zamiar założyć te lampy https://allegro.pl/philips-swiatla-dzienne-drl-daylight-9-daytime-led-i6491942548.html#thumb/4 Post wyżej pisze + postojówki PPA 5 pin a niżej 2 pin. A nie chcę coś przypalić. Może wyjdę na głupka ale piny liczy się tak jak na foto są zaznaczone??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy-38 Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Odkopię i prześle podłączenie wraz z rozpiską pinów Megane_SD-2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hogar Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Wyjaśni mi ktoś jak w domowych warunkach przełączyć automatyczne światła żeby w dzień świeciły pozycyjne/postojowki, a nocą normalne mijania? I testował ktoś patent z ledowymi zamiast postojówek? Jak to się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Watek o światłach do jazdy dziennej, więc ja rozumiem, że chcesz postojówki używać jako dzienne? Niezgodne z przepisami i pod względem bezpieczeństwa słabe - postojówki nie dają takiego strumienia światła (jak typowe dzienne), żeby było z daleka widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 W ogóle nie są widoczne. Tak samo jak te paski LEDowe z internetów, które ludziom zostają chyba po remoncie mieszkania i sobie je do zderzaka przyczepiają. @Hogar Twoje auto nie jest przystosowane do świateł dziennych fabrycznie więc jedyne rozsądne wyjście to zakup dobrego, certyfikowanego zestawu i jego dołożenie gdzieś obok przeciwmgielnych albo w ich miejsce, z tym że jak będziesz szukał to bierz takie, które wyłączą się lub przyciemnią w pozycyjne przy uruchomieniu świateł mijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hogar Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 A no rozumiem, liczyłem ze właśnie zrobienie z postojówek dziennych da fajny efekt, bo na te paski patrzeć nie potrafię a z przeciwmgielnych nie chce rezygnować, bo mam je zrobione jako doświetlenie zakrętów. Nic została zmiana lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasjonata84 Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Panowie fajna dyskusja ale czy znajdę gdzieś schemat z manualem jak to podłączyć???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolek Opublikowano 24 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Poleci ktoś jakieś sprawdzone światła dzienne led pasujące w miejsce halogenów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi