cichy.waw Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam, w megane II lusterko wewnątrz samochodu było z sensorem że się samo ściemniało jak coś mocniej na nie świeciło, czy to też występuje w megane III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lo0ol Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zależy od wersji, w privilege było w standardzie, w innych nie wiem czy było nawet za dopłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafelS Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Trochę późno ale potwierdzam występowanie takiego lusterka w wersji Privilege. Działa dobrze :) btw Mój pierwszy post na forum. Witam wszystkich :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Jeśli wam brakuje takiego lusterka. To z łatwością możną je wymienić. Wystarczy zakupić na allegro takie automatyczne lusterko i podłączyć zasilanie np. pod lampkę w kabinie i po problemie. Czas operacji na 15 minut. Koszt około 150,00 PLN w zależności od cen allegro. Słyszałem też że pasują od Megi II, więc możliwe że koszt spadnie do około 80,00 PLN, ale jeszcze tego nie zweryfikowałem. Trzeba by sprawdzić czy pasuje uchwyt montażowy, bo to tylko jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giziq Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Jeśli ktoś będzie robił taką operację to bardzo prosiłbym o podzielenie się przebiegiem procesu, bo jestem niezwykle zainteresowany tym tematem, strasznie brakuje mi tego lusterka. A z tego co słyszałem to faktycznie da się to zrobić niezbyt wielkim nakładem sił, a jeszcze jeśli pasowałoby lustro od MII to już w ogóle byłby miód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Porównałem wstępne ze zdjęciami na allegro i uchwyty lusterka są identyczne. Odezwij się do użytkownika Madu. On już taka operację ma za sobą. Ja dopiero się przymierzam, ale mam jeszcze w kolejce inne rzeczy do dokończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pokrych Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Cześć, Odgrzewam stary temat, ale czy ktoś posiada potwierdzone info i poradnik jak wymienić lusterko? Jestem właśnie po rozmowie z serwisem i usłyszałem, że koszt to 600-800PLN przy założeniu, że się szyba nie uszkodzi. <><><><><><><><><><>><><><><> Co do mocowania to twierdzą, że mocowanie zwykłego lusterka jest trochę węższe od fotochroma. Czy możecie potwierdzić tą informację? <><><><><><><><><><>><><><><> Z góry dzięki za pomoc! Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 6 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giziq Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Mocowanie jest identyczne, pasuje lusterko nawet od Megane II, ja swoje kupiłem za całe 25zł na allegro więc 600-800zł w serwisie to lekka pomyłka. Jeśli nie masz pod podsufitką luźnej wtyczki od lusterka to wystarczy podpiąć się pod lampkę. Montaż 15 min, szyba nie ma się jak uszkodzić, no chyba że przy zdejmowaniu lusterka by Ci odbiło i stłuczesz szybę A tak to nie ma się co obawiać, wystarczy mocno pociągnąć żeby się zsunęło z zaczepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu17 Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Ja mam Scenic III i nie mam sensora ściemiania się lusterka. Mam sensor deszczu. Pewnie to kwestia wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giziq Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Sensor deszczu i lusterka nie mają ze sobą nic wspólnego. W dynamique w ogóle nie było lusterka fotochromatycznego nawet w opcji, a czujnik deszczu i świateł w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejm36 Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) ja kupiłem lusterko z fotochromem na alledrogo z wbudowanym wyświetlaczem do kamery cofania.Lusterko i kamerka z Mitsubishi Outlandera montowane fabrycznie po 2010 identyczne jak na zdjęciu powyżej. Montowane są również w Toyotach i innych Japończykach.Aktualnie jestem na etapie robienia wiązek elektrycznych.Jest to lusterko firmy Gentex nie jest to jakieś chińskie badziewie http://www.gentex.com/automotive/mirror-module a całość z kamerką kosztowała mnie ok. 450 pln.Na stole już wszystko ładnie ruszyło .. teraz montaż na samochodzie.Postaram się opisać po zamontowaniu wszystkiego wstawiając zdjęcia. Edytowane 6 Lutego 2014 przez andrzejm36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu17 Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Mocowanie jest identyczne, pasuje lusterko nawet od Megane II, ja swoje kupiłem za całe 25zł na allegro więc 600-800zł w serwisie to lekka pomyłka. Jeśli nie masz pod podsufitką luźnej wtyczki od lusterka to wystarczy podpiąć się pod lampkę. Montaż 15 min, szyba nie ma się jak uszkodzić, no chyba że przy zdejmowaniu lusterka by Ci odbiło i stłuczesz szybę :) A tak to nie ma się co obawiać, wystarczy mocno pociągnąć żeby się zsunęło z zaczepów. Zakupiłem sobie takie lusterko z sensorem fotochromatycznym do mojego Scenic III. Lusterko jest od Laguny II. Chciałem je ostatnio zamontować i okaząło się, że nie jest to 15 minut pracy. Niestety mocowanie jest na pierwszy rzut oka inne. Czy ktoś ma jakiś filmik jak to zrobić i jak zmienić te lusterka??? Byłbym wdzięczny, bo podpaliłem się do tego lustereczka. Poza tym ma ono w kostce 4 PINy do wpięcia. Ma jeden sensor z przodu a jeden z tyłu. Do czego jest ten sensor z przedu lusterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Sensor z przodu lusterka mówi czy jest ciemno czy jasno na dworze. Jak jest ciemno to ściemnianie dział. Jak jest jasno to nie musi ściemnianie działać. Jak kupiłem lusterko od M_II i nie było problemu aby je zamontować w M_III. Wyczepiłem stare lusterko i wczepiłem nowe. Kostka dwa piny +12V i masa. Edytowane 17 Lutego 2014 przez Woytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu17 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Cięcie Ja zakupiłem lusterko fotochromatyczne z 4 pinami. Z opisów wcześniejszych mogę wnioskować, że dwa dotyczą lusterek zewnętrznych ale jak rozeznać które są do podłączenia lusterka pod 12V +/- a które do sterowania zewnętrznych lusterek i jak to rozkminić? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 18 Lutego 2014 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) A ja mam w scenicu III zwykłe lusterko czyli takie "chude" z wąskim mocowaniem bez żadnych sensorów deszczu i zmierzchu. Czy te fotochromatyczne podejdą u mnie? W merivie miałem ten bajer + ori ciemne szyby więc na oślepianie nie było szans a teraz ciężko się przyzwyczaić. Moje lusterko wygląda bardzo podobnie do tego: http://allegro.pl/renault-scenic-ii-lusterko-wsteczne-i4878916920.html Edytowane 15 Grudnia 2014 przez gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi