Gość Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Witam. 2 miesiące temu założyłem taką instalację gazową. Na początku wskaźnik paliwa opadał (komputer myślał że jeździ na benzynie :) ) ale został założony emulator i wskazówka nadal opadała ale po wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika stan paliwa był właściwy. Po miesiący wskaźnik nie wracał już do właściwej pozycji. Został wymieniony emulator i dotankowana benzyna (było 1/4 zbiornika a jest 1/2). Po tankowaniu wskazało więcej paliwa ale znowu opada i nie kasuje się po ponownym uruchomieniu silnika. Wiecie co może być nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 (edytowane) Uwalony lub źle podłączony emulator. Zrób test licznika. Edytowane 12 Października 2011 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 stań skosem autem i komputer powinien wychwycić inny stan paliwa jak to zadziała będziesz martwił się dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Zanim został wymieniony emulator to miałem właśnie taki przypadek że zaparkowałem krzywo samochód (przechylony na lewą stronę) i po zapaleniu silnika wskazówka się skasowała i zaczęła pokazywać prawidłowy poziom. Wtedy jakoś tego nie połączyłem ale dziś po napisaniu tego posta zaparkowałem przypadkiem samochód pochylony przodem do dołu i znowu skasował się wskaźnik benzyny do właściwego poziomu. Co to może być skoro wcześniej poziom benzyny był kasowany przy każdym zapaleniu silnika a teraz mimo że emulator został wymieniony już tak nie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 trzeba sprawdzić emulator, bo skoro kasuje Ci sie od skosowania auta to emulator nie działa prawidłowo, niech gazownik go sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Ostatnio zrobiłem 1000km i przy jednorazowym przejeździe ponad 100km wskaźnik normalnie się kasuje. Przy krótszych niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 sprawdziłem u siebie i po 40km wskaźnik mi się resetuje - morał z tego taki że ten emulator to wywal bo szkoda Twoich pieniędzy takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) Sprawa rozwiązana. Emulator kasuje poziom benzyny w przypadku, gdy wskaźnik pokazuje przynajmniej 1/4 zbiornika. Wtedy nawet na krótkich odcinkach jest ok. Poniżej tego poziomu nie zawsze jest kasowany poziom benzyny. Temat do zamknięcia. Edytowane 24 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arzago Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Koledzy mam podobną sytuację. Tylko ja nie zakładałem emulatora. Mam instalacje stag 300+. Mój problem polega na tym, że jadę nieustannie i jednorazowo 1000 km i ucieka mi paliwko, w sensie opada wskazówka paliwa, ale faktycznie to paliwo ubywa. Tankuje za 50 zl PB i do pełna gaz, przejeżdzam 1000 km i tankuje gaz i znów PB. Czy ktoś może podpowiedzieć co jest nie tak? pozdrawiam Nie raz gasiłem i zapalałem auto ale to nic nie daje. Wciąż zapala się kontrolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Jeśli nie masz emulatora (chyba jest wymagany w tej instalacji) to dopiero dolanie paliwa podniesie wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Jeśli faktycznie podbiera paliwo (wykluczamy na 100% brak emulatora i opadanie z tego powodu) to musisz udać się do gazownika i sprawdzić czy nie jest tak ustawione, że np. w chwili dużego obciążenia czy wysokich obrotów następuje przejście na pb. Nie zawsze jest to sygnalizowane i nawet nie wiesz, że na pb jedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 A potem się ludzie dziwią, że się czepiam brc, a tutaj bez sygnalizacji sobie podpija benzynkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Marek, tylko użytkownik Arzago piszę że ma Staga instalacje więc proszę czytać dokładnie My w naszym Megane mamy instalkę BRC bez emulatora a w baku przeważnie jest 1/2 paliwa. Jak się jedzie to ono sobie schodzi ale potem się zresetuje albo co jakiś czas tata do tankuje benzyny i wtedy też się resetuje :)Ważne że już prawie 2 lata będzie z tą instalacja, powyżej 40 tyś km najechane i żadnych problemów. Najważniejsze to u fachowca to zamontować a nie w szopie, lepiej dopłacić czasem te 100-200zł i mieć spokój i to zawsze będę powtarzać Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez Tom_89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Robię identycznie jak Tom_89. Uważam, że emulator to rzecz zbędna. Wystarczy mieć w baku 1/2 zbiornika Pb, i co jakeś 1000 km dotankować za 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Ok Panowie jest to jakieś wyjście, ale gdybym ja tak dotankowywał to przy moim zużyciu pb po 3000km miałbym pełny bak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi