kepa416 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Myślicie ze te Oz to org.? Mam w sumie dylemat bo felgi nie były w planie a mam jedną obecną naprawianą i znów pękła. [ Dodano: 2010-08-01, 23:01 ] krzemyk101, Będą bez problemu Tylko czeka cię renowacja felg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Renowacja czyli tzw.polerka?W jaki sposób mogę to zrobić sam,ew.ile może kosztować zlecenie tej polerki w jakimś zakładzie?Aha czy ktoś miał już felgi tej firmy i czy to nie jest jakaś chińszczyzna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Czy ja wiem czy polerka dla mnie to klar schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Sądzisz że nie da się tego wypolerować?Co znaczy że klar schodzi?A co myślisz o tej firmie czy warto w to zainwestować?Dzięki i pozdrawiam. [ Dodano: 2010-08-11, 14:00 ] Odpusciłem sobie te felgi gdyż to made in taiwan.Zdecydowałem się na org.17"z oponami 215/50 i nie wiem czy licznik będzie mi przekłamywał prędkość czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frugoman Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zbliża się zima, trzeba będzie kupić zimowe buciki. Zdecydowałem się założyć na zimę 195/65/r15, no i będę musiał dokupić do tego felgi. Myślałem o stalowych, ale kołpaki do Megane są strasznie badziewne... Czy były jakieś alusy 15' "seryjne" montowane do Megane II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 frugoman, Możesz znaleźć ładne alu z megane/scenic pierwszej generacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Witam wszystkich mam pytanie z nożem na gardle .Czy felgi 18 calowe szerokość 8,5 cala otwór centrujący 60 mm oponki 215/35/18 wejdą do megane cc? Pozdro [kolego po co zakładasz 2 takie same tematy? do tego w nieodpowiednim miejscu? narazie upomnienie ] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki35m Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam. Mam mały dylemat. Obecnie posiadam standardowe felgi 15" stalowe kupione razem z samochodem w salonie. (2008 r) Na zimę założyłem na nie opony zimowe i chyba tak to zostawię , dlatego muszę kupić jakieś felgi na lato. Auto to Megane II sedan . Czy ktoś mógłby mi doradzić co zrobić , biorąc pod uwagę że mam opony letnie Bridgestone prawie nowe 15" te na których auto wyjechało z salonu . Słyszałem że alufelgi 16" lepiej wyglądają przy Megane ale wtedy musiałbym kupić też opony a to prawie drugie tyle wydatków niż na same felgi. Czy warto się pozbyć się tych opon i kupić cały nowy komplet 16" czy nie warto przepłacać bo różnica w wyglądzie nie będzie aż tak wielka? Co proponujecie ? Czy macie jakieś polecane 15" które by podeszły bez problemów ? No i pytanie czy alufelga ma jakieś inne zalety niż estetyczne w porównaniu z felgą blaszaną ? Blaszanki nowe można kupić już na 500 zł. i wbrew pozorom są lżejsze od felg ze stopów lekkich czyli alufelg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 W grę wchodzi estetyka - i ja na Twoim miejscu sprzedał bym te opony '15 i zakupił cały komplet '16. Najlepiej oryginalnych Renault (pełno tego na Allegro od 800zł). Nie masz wtedy problemu z rozmiarem ET, dystansami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianpop Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Oczywiście, że felgi aluminiowe są ładniejsze i odchodzi problem z kołpakami, które albo się połamią albo "odlecą" lub też ktoś po prostu je ukradnie. Ja miałem 17 Azev i auto wyglądało super. Teraz mam oryginalne aluminiowe 15 renault i chętnie zamieniłbym je na 16. ale już zakupiłem nowe gumy i nie stać mnie na kolejne wydatki (podobnie jak na nowe opony na ww 17 azev, które leżą w garażu). Ale może kiedyś jak będzie trochę kasy kupię oponki i znowu założę 17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Stalusy częściej rdzewieją na rancie, co powoduje rozszczelnienie koła itd. Wiąże się to z "przeglądem" koła co jakiś czas. Najlepiej jest mieć dwa komplety - stalusy na zimę, alusy na lato, większy koszt może przy zakupie, ale później przy zmianie sezonu bierze się lewarek, przerzuca koła i jedzie dalej, nie trzeba stać w kolejkach u gumiarzy itp. O alusy trzeba dbać bo brudne brzydko wyglądają no i oczywiście uważać na krawężnikach. Koszt opon jest ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Tak czy inaczej koła trzeba wyważyć conajmniej co drugi sezon więc do gumiarzy i tak trzeba podjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 więc do gumiarzy i tak trzeba podjechać ale można to zrobić w czasie zastoju, czyli jak sezonowe kolejki się zakończą lub przed nastaniem pospolitego ruszenia przed zmianą sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_betkowski Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam, jestem nowym użytkownikiem tego Forum więc przepraszam za jakieś niedociągnięcia czy drobne łamania zasad Przechodząc do tematu to obecnie idzie wiosna i postanowiłem do mojej Meganki zakupić felgi aluminiowe 16" wraz z oponami, na których przejadę choć jeden sezon. Do tej pory jeździłem na seryjnych stalówkach 15" na których miałem opony 195/65 chyba standard dla tego samochodu. Teraz gdy pojawił mi się w głowię taki pomysł aby coś zmienić to mam dużo wątpliwości z tym związanych. Na początku miałem chęć na ładne Oryginalne 17" lecz wybił mi ten pomysł z głowy wulkanizator, który powiedział że ciągle dostaje takie felgi do prostowania i spawania i że nie poleca, wspominając że wszystko w aucie będzie się czepało i komfort jazdy o wiele spadnie. Zrezygnowałem więc i zdecydowałem się poszukać jakiś 16". Znalazłem na Allegro dosyć ładne felgi z dobrymi (wydaje mi się) oponami za przyzwoite pieniądze. http://moto.allegro.pl/renault-megane-ii-o...1445093138.html Teraz moja prośba abyście pomogli mi rozwiać moje wątpliwości i udzielili jakiś rad lub po prostu ocenili te felgi oraz ich cenę. Chcę wiedzieć czy będą one pasować wyglądowo (nigdy nie spotkałem meganki na tych felgach na żywo) i czy opłaca się je nabyć za taką cenę. Chciałem jeszcze zaznaczyć że sprzedawca proponuję mi obniżkę o 100 zł z całości. Czyli zestaw wyszedł by mnie 1100 zł plus koszty przesyłki. Z góry dziękuje za jakieś porady, ocenę. Pozdrawiam! [niestety "niedociągnięcia czy drobne łamania zasad" są niedopuszczalne jak choćby założenie przez Ciebie tego tematu, temat o alumach do megi II już istnieje, scalam ] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawrick Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 pamiętam jak szukałem do siebie 16 to już były dokupienia te felgi pewnie stąd ta cena o 100zl w dół osobiście sam takie chciałem ale jak zobaczyłem je na żywo zdecydowałem się kupić inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi