GuzioR_ Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Wszystko fajnie, tylko nie wiem po jakim kursie przeliczałeś funta, że wyszło Ci to 250zł :l: Gdyby było to do dostania za 250zł to bym brał już dziś.. Na ebayu kosztuje to 149 funtów, a u nas na Allegro ponad 8 stów z przesyłką.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) wejdz na ebay.co.uk, w wyszukiwarke wpisz numer który jest przy Item Number. Kurs za funta przyjąłem 5 zyla. Edytowane 19 Lutego 2012 przez sanfran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Jak ktoś poddaje w wątpliwość sens instalowania kamerki (rejestratora drogi), polecam filmik. Kolego gojgien, właśnie na takich kierowców jak w filmiku należało by donosić. Ilu ludzi taki delikwent może zabić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 A czy to co wcześniej napisałem temu przeczy??? No i właśnie na tej podstawie należałoby drążyć temat, by takie nagrania były zawsze brane pod uwagę jako dowód.Skoro są podstawą do karania za wykroczenia, a o takich przypadkach już było kilka informacji, (nawet amatorskie filmiki z Youtube) to tak samo powinny być przyjmowane jako wiarygodne w pozostałych przypadkach. Wtedy to ma sens. Moim zdaniem nie, wręcz domagam się w tej wypowiedzi, by takie nagrania były prawem jako dowód uznawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Też bym tego chciał. Ale..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Odgrzewam temat. Wypróbowałem swój telefon (XPERIA T) z aplikacją DailyRoads Voyager na Androida i poniżej pokazuję dwa filmiki-dzienny i nocny. Oceńcie jakość, rozdzielczość ustalona na HD 1024x720: Jakość jak dla mnie w porządku, tablice daje się rozczytać (oczywiście nie wszystkie). Ale zasadnicze problemy są takie: 1. Strasznie zżera baterię. Więc jeżeli ma mi się ciągle plątać przewód od ładowarki i dodatkowo mam sobie wykańczać szybciej niż ustawa przewiduje niewymienny (przynajmniej w warunkach domowych) akumulator to dziękuję... Telefon dla mnie służy głównie do prowadzenia rozmów a dopiero dalej do różnych rozrywek-jest to moje narzędzie pracy, zawartość baterii musi być w miarę dostępna. 2. Póki co mimo działania w tle w momencie rozpoczęcia/odebrania rozmowy nagranie zostaje przerwane-możliwe że nieodpowiednio poustawiałem, wg innych użytkowników aplikacji ten problem nie występuje. 3. Mimo że mam odruch pakowania telefonu w uchwyt na czas jazdy i uruchamianie zestawu glośnomówiącego bluetooth (ustawione automatyczne włączenie aplikacji po połączeniu z nim) to jednak zdarza mi się telefonu nie wyciągać z futerału-jak jadę do sklepu na sąsiednią ulicę nie chce mi sie tego robić a różne sytuacje mogą trafić się wszędzie... Zatem zbieram informacje o poszczególnych modelach i gromadzę środki. Poprawiłem linki do filmików. Edytowane 2 Stycznia 2013 przez P_r_z_e_m_o 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Linki do filmików nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.A. Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Też ostatnio zakupiłem sobie kamerke samochodową marki Omega, po tym jak musiałem wymienić przednią szybę bo jechałem za tirem i oberwałem kamieniem. Telefon napewno jest tańszym rozwiązaniem ale co wprzypadku gdy mkniecie sobie >140km/h lub też pomykacię wśród gęstego ruchu w mieście i tu nagle ktoś do Was zadzwoni??? :!: Wypinanie, odpinanie i kombinowanie... Dzieki, wolę wydać dwie stówki i mieć kamere do filmowania, a telefon do dzwonienia :!: Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jak juz pisałem-chciałem sprawdzić najtańszą opcję (telefon siłą rzeczy już mam), odpinać go nie trzeba bo i tak używam zestawu głośnomówiącego, ale to nie zmienia faktu że nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Odgrzeję temat, bo chciałbym zapytać czy ktoś z Was ma jakieś nowe doświadczenia z rejestratorami. A konkretnie jaki sprzęt warto kupić, a jaki nie. Czy ktoś używa Opticam A4 albo Opticam G3D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Ja ostatno zakupiłem sobie Limboo HD driver i nawet nawet. I tak kupiłem tylko po to aby w razie stłuczki wypadku nie było wkręcania, że to nagle tylko i wyłącznie moja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 wiedząc, że w polskim sądownictwie nie jest to dowód w sprawie, to masz ją tak dla świętego spokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 w polskim sądownictwie nie jest to dowód w sprawie dowód nie dowód, ale jak się coś zobaczy na nagraniu to zmienia się podejście do sprawy. Obecnie używam kamery Media tech 4036 - nie jest źle, ale jak zobaczyłem nagrania z Prestigio road runner 520 z pełnym HD to zmieniłem zdanie i być może pomyślę nad zmianą, a to co mam wyślę na tył auta. Ostatnio miałem taką akcję: Jakość beznadziejna, bo film przeszedł przez windows movie maker i youtuba, ale widać co za niespodzianka wyskoczyła z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 wiedząc, że w polskim sądownictwie nie jest to dowód w sprawie, to masz ją tak dla świętego spokoju? "- Zgodnie z art. 308 kodeksu postępowania cywilnego Sąd może dopuścić dowód z filmu, telewizji, fotokopii, fotografii, planów, rysunków oraz płyt lub taśm dźwiękowych i innych przyrządów utrwalających albo przenoszących obrazy lub dźwięki. Tym samym także nagranie z rejestratora zamontowanego w samochodzie może stanowić dowód na okoliczność przebiegu wypadku. Także ubezpieczyciel w toku tzw. likwidacji szkody winien uwzględnić dowód w postaci filmu z rejestratora na okoliczność przebiegu i przyczyn wypadku - tłumaczy Wirtualnej Polsce prawnik Mariusz Sadowski z Centrum Dochodzenia Odszkodowań Eventum." A gdybym nagrał jak biją chłopa na chodniku albo gwałcą dziewczynę w parku to też nie byłby to dowód? Oczywiście czym innym jest dokumentowanie faktu pewnego zdarzenia a czym innym wnioskowanie na jego podstawie np. o przekroczeniu prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 noooo... chłopa w Prokocimu pobił i zabił i co? insza inszość, że pokazanie nagrania sprawy (najlepiej z daleka) może spowodować jego "skruszenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi