meganecoupe02 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 świecenie ekranu mi akurat w ogóle nie przeszkadza, tak na prawdę jak masz kamerę pod lusterkiem zamontowaną to nie świeci Ci w oczy, tylko do tyłu kabiny. Nawet w nocy to nie przeszkadza. Po 2-3 dniach jazdy z kamerą się przyzwyczaisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Nawet w nocy to nie przeszkadza. Po 2-3 dniach jazdy z kamerą się przyzwyczaisz. Nie przyzwyczaisz się. W mieście nie ma problemu, ale jedź nocą przez Polskę kiedy w samochodzie masz jasno jak w hipermarkecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Przesadzasz.... Z nawigacją jeździsz?? Ona zazwyczaj cały czas świeci, a nie tylko przez pierwsze 3 minuty. W moim przypadku jest w lewo od lusterka wstecznego i na jego wysokości, a jakoś nie sprawia problemu, czy to w dzień czy w nocy. To samo urządzenie w tle nagrywa to co jest przed autem dlatego wisi w tym miejscu. A jak nawigacja nie jest włączona, to na wyświetlaczy STALE jest to co jest rejestrowane. Oczywiście w moim przypadku działa automatyczne przyciemnianie wyświetlacza po zmroku. Inna sprawa, to czas od włączenia silnika, do rozpoczęcia samej jazdy i analogiczny przy starcie rejestratora, od podania zasilania przy włączeniu zapłonu, do tych feralnych 3 minut.. Auto prywatne to nie karetka, że ledwo silnik zaskoczy to już pędzi na sygnale. Tu jeszcze są pasy do pozapinania, czasami jeszcze trzeba sprawdzić czy pasażerowie pozapinani, a czas sobie płynie..... kolejna różnica to ta wspomniana hipermarketowa jasność w aucie. Jeszcze mi się nie przytrafiło, by w moim sceniolu w nocy na tylnym siedzeniu ktoś kogoś reanimował i potrzebował tyle światła jak na sali operacyjnej, by to w kierowaniu i obserwacji drogi przeszkadzało.. Nawet wszystkie 6 lampek oświetlenia wewnetrznego i 4 podświetlania klamek mogą być właczone i nie przeszkadza to w prowadzeniu i obserwacji drogi. Fakt, nie zaszalałem zgodnie z modą i nie powymieniałem wszystkiego wkoło na jak najsilniejsze ledy. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kciuk102 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Nie ma co się spinać koledzy, każdy ma inne odczucia co do "jasności" w samochodzie podczas jazdy i każdemu inaczej to przeszkadza :) Ja właśnie bym w ogóle nie chciał, żeby ekran się świecił, ewentualnie 10s, ale cóż :) Szpula, a coś więcej powiesz o Prestigio 310 w porównaniu do G1WH? Jakie plusy i minusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Wyświetl postUżytkownik meganecoupe02 dnia 08 kwiecień 2015 - 17:03 napisał Nawet w nocy to nie przeszkadza. Po 2-3 dniach jazdy z kamerą się przyzwyczaisz. Nie przyzwyczaisz się. W mieście nie ma problemu, ale jedź nocą przez Polskę kiedy w samochodzie masz jasno jak w hipermarkecie. Może zbyt ogólnie to ująłem. Chodziło mi o to, że przyzwyczaisz się do wyłączania kamery po 3 minutach od włączenia kamery. Czasami nie zdążę wyjechać z osiedla, a kamera już ma ekran wyłączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 G1WH: Macałem w sklepie. Nagrałem chwilę na swoją kartę i w domu mogłem porównać z nagraniem z PR310. Jest większa (będzie zasłaniać więcej szyby), na zdjęciach w sieci zobaczysz w jakiej pozycji pracuje. Uchwyt z przyssawką taki sam, jedynie inny system odczepiania kamery od uchwytu. Przyciski duże, wygodne, ale sama obudowa taka sama jak PR310 (plastic-fantastic). Prestigio 310i: Mniejsza od G1WH, pracuje w takiej pozycji że mniej zasłania, gibany wyświetlacz (jak się go zamknie to jest malutkie pudełko). Przyciski malutkie, ale działają bezbłędnie. Jakość nagrań w dzień identyczna (oglądałem tylko na kompie). W nocy nagrywałem tylko Prestigio - jakość poprawna (oglądałem w sieci nocne nagrania z G1WH. Na komputerze różnicy nie widzę). Kiedyś miałem jakieś chińskie gó**o, to jakość była nieporównywalnie gorsza. Zdecydowałem się na Prestigio bo: * odpowiada mi wielkość * odchylany wyświetlacz * cena * HD (wystarczy do poprawnego, wyraźnego zapisu) * ma wszystko to czego oczekuję od rejestratora: G-schock, nagrywanie w pętli, auto ON, auto OFF Amen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kciuk102 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Dzięki wielkie za wypunktowanie plusów i minusów :) Oglądam nagrania z Prestigio i faktycznie są całkiem ok, ale jeszcze pomyślę co wybrać, bo cena Prestigio przyjemniejsza :) A któraś z tych kamerek ma czujnik ruchu i nagrywa gdy coś lub ktoś się zacznie ruszać np. na parkingu i nas puknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) A któraś z tych kamerek ma czujnik ruchu i nagrywa gdy coś lub ktoś się zacznie ruszać np. na parkingu i nas puknie? Obie. To właśnie G-shock i obie mają czujnik jeśli coś się rusza w kadrze to też się włączają. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez Szpula 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Ja sobie dałem za lusterkiem po stronie pasażera i nic mi nie zasłania, ani świecenie ekranu mi nie przeszkadza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kciuk102 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Obie. To właśnie G-schock i obie mają czujnik jeśli coś się rusza w kadrze to też się włączają. Ok, dzieki wielkie :) Ja sobie dałem za lusterkiem po stronie pasażera i nic mi nie zasłania, ani świecenie ekranu mi nie przeszkadza. To super, właśnie chciałem poznać opinie kogoś z Meganki jak ma zamontowane. Teraz tylko kupić kamerkę ;) Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Jak już pisałem, jak kupować to bezpośrednio w Chinach. 150 zł i jest po tygodniu. Kamerka jakością nagrań daje radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kciuk102 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Jak możesz to podaj jakąś sprawdzoną, chińską stronę lub wyślij na pw ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Kupowałem u tego gostka http://www.aliexpress.com/item/G1WH-2-7-5-0MP-COMS-Car-DVR-1080P-Novatekwith-Glass-lens-1920-1080-HD-Wide/1929135278.html Tutaj tracking https://www.17track.net/pl/result/post-details.shtml?nums=RS234493733NL gdyby ktoś nie wierzył w ten tydzień :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kciuk102 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 No to super. Dzięki wielkie za linki :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie przyzwyczaisz się. W mieście nie ma problemu, ale jedź nocą przez Polskę kiedy w samochodzie masz jasno jak w hipermarkecie. Każdy kupuje to co, co chce Z własnego doświadczenia powiem Ci, że czasami to "świecenie" przez 3 minuty bardzo pomaga tym za Tobą. Koleś który tańczy po pasach, po liniach ciągłych, bez kierunków albo czający się do wyskoczenia przed maskę widząc włączoną kamerę odpuszcza. Jeżdżę z kamerką prawie rok i widzę reakcje niektórych. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi