Pawel Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Rejestrator ma działać, to jest jego podstawowa funkcja, a za lusterkiem nawet go nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Niewątpliwa zaletą G1WH jest bardzo długi przewód zasilający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 W Mio również jest bardzo długi przewód :) Ja mam kamerkę obok lusterka od strony pasażera i kabel zasilający wpuściłem w podsufitkę, pod prawym słupkiem, pod schowkiem, następnie w tunelu środkowym i wtyczka wychodzi z tyłu przy gniazdku 12V i tam mam wpięty kabelek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Też tak mam z G1WH. Nie wszystkie sprzęty mają tak dobre rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Nie ma w tej cenie innego rejestratora dającego tak przyzwoite rezultaty. Za kamerę innego producenta, z podobnymi jak G1WH parametrami, trzeba zapłacić więcej. A czy jest ona szpetna czy nie, to juz rzecz gustu. Mi odpowiada ten design. I tak jak napisal Pawel, zadaniem rejestratora jest poprawny zapis tego co dzieje się podczas jazdy samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Mam MIO 358 (w swoim samochodzie) i G1WH (w samochodzie żony). Jakościowo bardzo dobrze oba, w ciemności minimalnie lepiej G1WH (moim zdaniem i po testach obu równocześnie w moim samochodzie). G1WH jest brzydki ale cena i jakość rekompensują z nawiązką. MIO w lecie nie za każdym razem samo startuje, muszę zwykle zerknąć czy działa i ewentualnie ręcznie "pomóc". Gdybym teraz miał kupować do siebie to zdecydowanie G1WH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Ja oryginalną ładowarkę schowałem głęboko do szuflady. Kupiłem kabel USB-mUSB i zasilany jest wprost z ładowarki do telefonu na 2xUSB. Wygodne, bo nie trzeba żadnych rozgałęziaczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kciuk102 Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Możesz powiedzieć gdzie kupiłeś ten kabelek i jak jest długi? Bo ja już testowałem kilka dłuższych (1m, 1,5m) z telefonami i zdecydowanie gorzej się telefon ładuje niż przy oryginalnym, ale krótszym kabelku Samsung. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Kabel ma 3m i kupiłem na allegro. Nie pamiętam niestety sprzedawcy, bo to było dość dawno temu, ale był to wtedy jedyny kabel o takiej długości. Cały myk w tym, że G1WH nie jest łasy na zasilanie, podejrzewam, że wystarcza mu mniej niż 500 mAh, więc kabel pewnie nie ma dużego znaczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Mój fon, który robi też jako rejestrator, również miał problemy z ładowaniem na innym jak fabryczny kabel. Pojechałem z nim i ładowarką do MM i tam metodą prób ładowania wybrałem 50cm kabel USB/ mikroUSB firmy HAMA. Na nim procentowy przyrost naładowania baterii przebiegał najszybciej. Kabelek ten jest nad podsufitką połączony ze zwykłym, 2m przedłużaczem USB/USB, a ten jest podłączony do uniwersalnej, podwójnej ładowarki 1A/2A, która siedzi w dobudowanym gnieździe, zamocowanym w schowku przed pasażerem.. Widać to na fotkach w moim temacie. (2013.11.07, tam jeszcze widoczna stara, pojedyncza ładowarka) Edytowane 13 Października 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Panowie czy wam wszystkim G1WH trzyma na bateri kilka minut ? W specyfikacji jest opis, że 15min. u mnie nie potrafi 2 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jak masz gwarancję możesz zareklamować, choć 15min bym się nie spodziewał, tam jest malutka bateria... jak 5min wytrzyma to moim zdaniem jest ok, różne opinie są w tym temacie, sporo zależy od konkretnej sztuki. Na necie pokazanie jest jak wymienić takową baterię i gdzie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Kamerka jest nowa, wcześniej miałem MIO358 teraz jeździ w Megi, tam też szału z bateryjką nie ma. Myślę, że nie ma sensu reklamować, bo przyślą taką samą. Chętnie bym wymienił w niej bateryjkę, problem w tym, że na kamerce jest naklejona plomba gwarancyjna :-( Właśnie przed chwilą zadzwoniłem do sprzedawcy w tej sprawie, a w odpowiedzi usłyszałem, że nie ma problemu z wymianą bateryjki na większą 550mAh koszt 19zł Edytowane 30 Listopada 2015 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 tak u mnie też tak trzyma. pytałem już o to na forum AK i tam również to potwierdzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Wydaje mi się, że u mnie trzyma koło 5 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi