punxhc Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witam, W moim MIIph1 z 2005 kombi już od zakupu mam przebarwienia na słupkach zewnętrznych między drzwiami przednimi a tylnymi, z obu stron. Wygląda to na kropki i ogólne przebarwienia/wyblaknięcia, nie wiem czy to od płynu do spryskiwaczy który jakoś tam zawiewa czy od czegoś innego, ale chciałbym to usunąć/zmyć. Czernidło też raczej odpada, bo ogólnie nie jest trwałe, słabo pokrywa kolor i brudzi. Załączam fotkę - miał ktoś podobnie i może sobie z tym poradził? :) Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Zdejmujesz nakładke,przemywasz benzyną ekstrakcyjną i malujesz czarnym matem w spraju.Koszt ok 10 złociszy,efekt trwały a nakładka jak z fabryki.Tylko pamiętaj żeby kupić dobry lakier,matowy i malujesz pare razy cienkimi warstwami żeby nie "zalać" struktury nakładki.Poradzisz sobie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Zastanów się nad oklejeniem słupków czarną folią do karoserii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 W megane II ma na słupkach plastikowe nakładki.Z racji tego że nie są one gładkie folia nie bedzie się dobrze trzymać,no chyba że zrobi zakładki pod krawędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Dzięki Panowie. A jak to zdemontować? Co trzeba odkręcić/podważyć? A lakier nie zacznie się łuszczyć, odpadać? Jeśli ktoś ma jeszcze inne sugestie, to czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Będzie się trzymać, tylko trzeba ją nakładać na ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Jak dasz z umiarem to nic nie będzie się łuszczyć,należy tylko pamiętać o dokładnym odtłuszczeniu nakładki.Na forum jest gdzieś jak je zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 trzeba ją nakładać na ciepło Sorry, ale z malarstwa jestem lajkonikiem. W lodówce siedział nie będę nakładając farbę - wystarczy? :) Na forum jest gdzieś jak je zdjąć Gdzieś jest wszystko :) Jeśli ktoś znajdzie to magiczne miejsce, to proszę o linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 W jakiej lodówce, podgrzewasz folię opalarką przy nakładaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 podgrzewasz folię Pytałem o farbę (nie wiem dlaczego napisałem "lakier") a nie o folię :) Stąd małe nieporozumienie... Widzę że już coś było tutaj, ale to jeszcze nie to, szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Masz ze zdjęciami http://megane.com.pl/topic/31404-listwa-zewnetrzna-slupka-bocznego/page__p__248217__fromsearch__1#entry248217 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Mama podobny problem i też własnie sie do sciągnięcia i pomalowania przymierzałem. Mam czarny mat którym kiedys bębny zrobilem (do 400C) tylko sie zastnawiam czy jak już zdejme słupek to prysnać go podkładem czy odrazu farba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 miesiąc temu wymalowałem słupki + trójkąty od lusterek na błotniku. odtłuściłem i psik czarnym matem. efekt olśniewający na 2 słupki i 2 trójkąty zużyłem małą puszkę spray'u przy czym malowałem 3 razy. koszt 14zł w castoramie polecam bo efekt rewelacja, wygląda jak nowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi