psot Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 (edytowane) Chciałbym dodać do swojego Scenica (2009) tła do wyswietlacza TFT z wersji po liftingu (albo chociaz te z wersji TechRun - lepsza oragnizacja informacji i design). Macie jakies pomysły jak to zrobic? ASO mnie zlało mówiac, ze nikt o takie rzeczy jeszcze nie pytał i kazali czekać, po czym się nie odezwali:(. Edytowane 17 Lipca 2012 przez psot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolo1976 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Witaj. Ja się dowiadywałem bo też o czymś takim myślałem. Mnie ASO nie zlało. Szef serwisu powiedział, że wymaga to wymontowania licznika, po czym wysłania do Gdańska i tam wgrywają nowe tła. I to ponoć nie za darmo. Pozdrawiam. Kolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo0 Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Witam! Odgrzewam starego kotleta, czy coś się zmieniło w tej sprawie? Interesuje mnie wgranie nowszych grafik na wyświetlacz. Jest już taka opcja? Pozdrawiam, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 A ja czytałem gdzieś tu na forum, że komuś wgrano nowe. Daaawno temu to czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo0 Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Byłem w serwisie i powiedzieli, że musi być licznik poliftowy, żeby mieć poliftowe wyświetlanie. Chyba, że jest możliwość poza ASO na starym liczniku, to byłbym zainteresowany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 wymaga to wymontowania licznika, po czym wysłania do Gdańska i tam wgrywają nowe tła. Zanim wyślecie zegary do sławetnego zakładu w Gdańsku, zastanówcie się dwa razy czy warto. Krótka historia z mojego, bardzo niedawnego doświadczenia. Miałem usterkę podświetlenia zegarów - wariowała jedna dioda. ASO na gwarancji wysłało licznik do Gdańska. Wrócił naprawiony, ale diody wymienione na o wiele za mocne, rażące wręcz w oczy, a szybki zegarów zakurzone od wewnętrznej strony. Dawno nie widziałem tak spartaczonej naprawy. Tymczasem ani ASO, ani zakład w Gdańsku nie widziały problemu. Generalnie raczej zgodnie dawali mi do zrozumienia, że wymyślam. Pomogło pismo do Renault Polska, które zareagowało naprawdę pokazując klasę - zostałem zaproszony do innego ASO na oględziny, porównano podświetlenie zegarów z innym egzemplarzem Meganki i przyznano mi rację. Tego samego dnia popołudniu dostałem telefonicznie informację, że RP zgodziło się na wymianę zestawu wskaźników na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Czy wymieniał ktoś w końcu ten wyświetlacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 (edytowane) Spotkał ktoś taki wyświetlacz w SCIII? Edytowane 3 Marca 2018 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Nigdy takiego nie spotkałem ale jest on z uboższej wersji, bez możliwości ustawień osobistych. Działa na podobnej zasadzie jak w SC II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Widziałem takie coś w necie. Gdzieś były takie ubogie scenicy w ameryce południowej lub w afryce południowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Prawda. Samochód to bieda wersja. https://www.otomoto.pl/oferta/renault-scenic-1-5-dci-110km-pierwsza-rejestracja-2012-fv-vat-23-ID6zCwIG.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Można zamienić na TFT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 hah zawsze się zastanawiałem jak wygląda ta bieda-wersja auta z tym wyświetlaczem i się nie zawiodłem. Wszystko czarne, manualne i ogólnie wieje biedą jak na scenika 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi