ciki Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 To raczej normalne po zaślepieniu EGR to olej który jest w układzie dolotowym. Gdy EGR nie jest zaślepiony i zawór wpuszcza tam spaliny olej ulega spaleniu pod wpływem temperatury spalin gdy tych spalin nie ma to wiadomo olej tam pozostaje. lepsze to niż syf po spalonym oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Oleju tam w sumie nie powinno być, bo jesli jest, to znaczy, że jest malutka nieszczelność i olej ucieka. U mnie jest suchutko w okolicy zaślepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Czy chodzi o nieszczelność tej blaszki którą zaślepiłem ten zawór ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 może być, nie wiem jak dokładnie to zrobiłeś. żeby uniknąć takich niespodzianek ja przeciąłem ośkę i wstawiłem płaską blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 ja zaślepiłem blachą z wgłębieniem żeby nieciąc ośki zaworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacio1967 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 jakiś czas temu zaślepiłem zawór egr blaszką tak jak meganecoupe02 tylko ja nie przecinałem tej ośki sterującej zaworem wolałem pobawić się w wyprofilowanie wgłębienia w tej blaszce.dziś zauważyłem że miejsce zaślepienia jest delikatnie zapocone olejem. co to może oznaczac ? Olej może pochodzić z turbiny. Ale skłaniałbym się bardziej na początek wyczyścić odmę. Zapchana odma powoduje wycieki oleju w różnych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 jak się zabrać do czyszczenia tej odmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MEGIGG1 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Po co kombinować zamawiać i po sprawie http://allegro.pl/77-zaslepka-egr-renault-1-9-dci-110-130-131-km-i3533246481.html . Ja już czekam . Pytanie się rodzi czy niedostanie w tyłek turbo jak ktoś ma troche wiedzy bo już różnych opini słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 no to temat pozamiatany w takim razie Taka zaslepka załatwi sprawę bezproblemowo. Wszystko jest w zestawie, więc samo zaślepienie to pestka :blink: Zapisze namiary, bo aukcja kiedyś wygaśnie. sprzedający Allegro: bram-pol www.aditech.net.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MEGIGG1 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 pytanie czy coś da jak zaślepie tego EGR-a skoro problemów nie robi na tą chwile i czy warto ... i czy są skutki dla turbo i innych rzeczy jak Fap. Wypowiadajcie się proszę . Dużo opini słyszałem i wole usłyszeć od was co i jak z tym Egr-em czy jest sens ruszać (zaślepiać) czy nie jak jest sprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 U mnie nie było problemów z EGR-em ani w lagunie, ani w megance, a mimo to zaslepiłem i tu i tu. Na stronie producenta tych zaslepek jest nawet inormacja, że jeżeli nie ma problemów z silnikiem, to robi się to proilaktycznie i ja tak właśnie to zrobiłem. Błędów nie mam, turbo sobie dmucha, FAP się normalnie wypala, zero niepokojących objawów. Ja bym się nie zastanawiał, tylko zaslepiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MEGIGG1 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Ja już zakupiłem tą zaślepkę 12 mm jak pokazywałem wyżej z linka all...o , tylko czekam na przesyłkę do domu i montować będę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 pytanie czy coś da jak zaślepie tego EGR-a skoro problemów nie robi na tą chwile i czy warto ... i czy są skutki dla turbo i innych rzeczy jak Fap. Wypowiadajcie się proszę . Dużo opini słyszałem i wole usłyszeć od was co i jak z tym Egr-em czy jest sens ruszać (zaślepiać) czy nie jak jest sprawny. pomyśl w takim razie po co jest EGR i jaki skutek będzie jak odetniesz do niego dopływ spalin. na resztę pytańn znajdziesz tu odpowiedzi na forum, bo przecież nie tylko 1,9 130 KM jest do zaślepienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MEGIGG1 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) Właśnie na was licze że odpiszecie czy coś się morze może stać jak tylko poprawa dawki powietrza . Bo ekologia tylko przemawia przez ten EGr . A mi chodzi o turbo czy niedostanie bardziej bo mam po regeneracji ... Edytowane 9 Października 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 nic mu nie będzie o ile go sam nie zarżniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi