kataryniarz Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Lionel2000 zrób jak najwięcej i wrzuć w tym temacie :) Dla mnie np. system składania tylnego oparcia i jak to wygląda po złożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Obecnie według wszystkich trendów Kadjar jest naturalnym następcą scenica (formuła minivana na rynku się chyba przejadła - wystarczy zobaczyć statystyki). Dla grand scenica zrobią jakiegoś ala kadjar +2. Ale obym się mylił;) A może Kadjar to następca Koleosa ? Myślę że to bardziej sensowna odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 A może Kadjar jest następcą obu modeli? ;P Bo Koleos sprzedaje się tragicznie słabo , a Scenic też ostatnio słabiej, niż kilka lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Koleos II już się testuje, lada chwila premiera :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Czytałem że będzie silnik 0.9 prawdopodobnie 90 KM albo słabsza lub mocniejsza, 1.2 i 1.6 benzynowe i ma być wersja GT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Dużo zdjęć HD + film + szkice << MEGANE IV >> Fajnie świecą lampy z tyłu, ogólnie całkiem nieźle chociaż po szkicach widać, że były ciekawsze koncepcje. Niestety nadal jakość montażu średnia - mam nadzieję, że tylko w serii przedprodukcyjnej :unsure: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Za dużo na tym aucie takich "przetłoczeń" i zakamarków w karoserii. to są wspaniałe miejsca do zbierania się brudu, ciężko się myje takie auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Za dużo na tym aucie takich "przetłoczeń" i zakamarków w karoserii. Nie jest źle, to o wiele lepiej się prezentuje niż rzeźbione siekierą kwadratowe VW.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Jak już będzie ją miał to przetłoczenia nie będą mu przeszkadzały :) Odnośnie Senica IV to premeria w przyszłym roku w Genewie LINK Renault uruchomiło platformę CMF (wspólnie z Nissanem) więc w najbliższym czasie szykuje się wysyp nowych modeli. Z tego co gdzieś czytałem do 2020 ma powstać 14 modeli (3 Nissana i 11 Renault). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) http://www.renaultsport.com/New-Renault-Megane-GT_2015.html tu jest trochę info o wersji GT, np to ze TCE 205, 7-mio biegowa skrzynia, 4control Edytowane 15 Września 2015 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Są już ponoć oficjalne informacje odnośnie palety silnikowej: W temacie jednostek napędowych Renault prezentuje możliwość wyboru jednego z sześciu silników: trzech benzynowych z rodziny TCe (o mocach 100 KM, 130 KM i 205 KM) i trzech wysokoprężnych dCi (90 KM, 110 KM i 130 KM). Najmocniejszy benzyniak w ofercie jest przeznaczony dla usportowionej odmiany GT. Napęd na koła w nowym Megane, trafiać będzie poprzez 6-biegowe przekładnie manualne, a w przypadku mocniejszych diesli i benzyniaków przez 6- i 7-biegowe skrzynie EDC - za odpowiednią dopłatą. TCe 100 KM to prawdopodobnie wzmocniony 0.9 TCe z 90 KM na 100 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 W benzyniakach duża dziura między 130 i 205 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 205 może być np tylko do wersji GT, wiec skok może mieć sens. Co innego że na fejsie renault póki co nie wypowiada się czy GT HB będzie dostępny w Polsce. Oczywiście szczegóły będą w późniejszym terminie. Ja się na GT już napaliłem, wiec jak nie będzie go w Polsce to będę chlipał w poduszkę :) EDIT: ups, dopiero teraz doczytałem, że tam wyżej jest info że 205 zarezerwowany jest właśnie dla GT :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Tak z ciekawości, przymierza się ktoś do kupna w 2016 roku Meganki IV ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Renault kupuje się zawsze po liftingu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi