polocek Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Witam mam pytanie do osob posiadajacych Megane II kombi czy tyl waszego jest nad sterowny i latwo go wprowadzic w poslizg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Ojciec ma hatchbacka i tył w taką pogode dość łatwo w poślizg wprowadzić, wydaje mi się, że za łatwo :!: W mojej megance tył jest dużo stabilniejszy Edytowane 11 Stycznia 2013 przez Dziambel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polocek Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 No właśnie wcześniej jezdziłem A3 i meganka coupe i aż sie zdziwiłem że nawet nie trzeba używać ręcznego aby tył zarzucić on poporstu przy skręcaniu nie za szybkim sam sie nadrzuca, i myślałem że to tylko u mnie:) dlatego jestem ciekaw innych opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 A oponki ma kolega zimowe i nie zużyte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polocek Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 No mam ,może nie są najnowsze ale łyse nie są:)jakies 5 mm bieżnika jest może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Powiem Ci, że może to jest właśnie przyczyną, ojciec też ma tak około 5mm i mają ze 3 lata, miał to samo na letnich na których kupił auto, jakieś chińskie maxxis i był dramat, troche deszczu i auto latało jak chciało, jak tylko zmienił na nówki Kleber to wszystko ustało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 U mnie było poprzedniej zimy podobnie, teraz założyłem nowe i jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polocek Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) dzieki za podpowiedzi teraz zwroce baczniejsza uwage na zakretach i przestrzege kobiete przed nadmiernymi predkosciami:) Dodano: 11 sty 2013 - 21:11 i trzeba wziasc pod uwage zmiane oponek:) Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 11 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 U mnie jak w listopadzie 2011 roku kupiłem megane i nowe opony zimowe. Po przejechaniu 6.200 km i załozyłem go ponownie w listopadzie zeszłego roku i mierzyłem głebokość i wyszło tak 2 razy po 5,5 i 2 razy po 7,4 mm. dość szybko zużywa te opony firmy Firestone.... U mnie auto wpada w posili jak lekko zahamuje i włącza ABS i to mnie ws...rza ale kontrolka na liczniku nie wyświetla o włączeniu ABS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 ale kontrolka na liczniku nie wyświetla o włączeniu ABS? Włączenie, zadziałanie ABS-u nie jest sygnalizowane kontrolką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 No mam ,może nie są najnowsze ale łyse nie są:)jakies 5 mm bieżnika jest może. I właśnie tutaj leży problem. Każdy twierdzi, że dobre(lepsze) opony, powinno się założyć na oś napędową(przednią) ale to wielki błąd. Opony, wskazujące na mniejsze zużycie zakładamy na tył i problem sam się rozwiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Z tym,że tył megane kombi żyje swoim życiem to chyba jakiś standard,pytałem nawet na osiedlu dwóch takich co mają kombi i też to mówią że tyłek im lata na nierównościach,łatach asfaltu.Co najlepsze to tego nie widać jadąc za autem a w środku czuć,też mam to u siebie i wszystko sprawdzone żadnych luzów.Jedno co wykryto to to lekko zbierzne koła na tyle,ale to ma wiekszość kombi,czytając tu i tam co robili inni i nic nie pomagało lub problem po czasie powracał olewam sprawę,i większą uwagę przywiązuje do warunków jakie panują na drodze. Dodam że belkę mam równą nie przesuniętą i 100% pewnośći,że auto nie walone. Belki francuzów to ogólnie nie cieszą się dobrą opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Belki francuzów to ogólnie nie cieszą się dobrą opinią. Jedno z lepszych rozwiązań :!: Amory i sprężyny też w 100 % sprawne :!: Pewnie od nowości nie były zmienione :) + łysawe opony i już masz problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Ja nie miałem żadnych problemów w MII z "nerwowym" tyłem, nie rozumiem skąd takie opinie, sprawne zawieszenie + dobre opony = dobre prowadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Tak jak napisałem wyżej, mogę się założyć, że na tyle masz bardziej zużyte ogumienie :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi