rzodki Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Witam, Mam pewien problem wczoraj podłączyłem do scenica 3 przyczepkę i jak się okazało chyba nie sprawną bo wyskoczył mi bład czujników cofania i od tego momentu nie działają czujniki -nie piszczą ani sie nie wyswietlaja. Chciałem sprawdzić bezpiecznik ale nie wiem który to jest, w liście która znalazłem na forum nie ma nr opisanego bezpiecznika. Proszę o pomoć, o nr bezpiecznika abym sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) Bezpiecznik nr 7 w module elektronicznym pod maską silnika tzw UPC. Gdyby bezpiecznik był spalony nie działało by ogrzewanie tylnej szyby i tempomat między innymi. Tak jest przynajmniej w Megane. Edytowane 17 Października 2017 przez dyzol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Problem w gniazdku przyczepy , pewnie styk nie działa prawidłowo odcinający czujniki jak się podłączy przyczepkę , jak by padł bezpiecznik to był by na wyświetlaczu error prog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Zdaje się, że to bezpiecznik nr. 7 na 15 A w module UPC zabezpieczający połączenie AP 43. Ale to chyba nie wina bezpiecznika bo zabezpiecza on też inne obwody. Warto by sprawdzić czy do modułu parktronika dochodzi napięcie. Po załączeniu wstecznego świeci lampa cofania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Pewnie jest jak Cinas pisze tam faktycznie jest przełącznik który odłącza masę od sterownika parktronika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Dnia 20.10.2013 o 21:30, S-Driver napisał: Dzieki Dzięki damiar! Jednak bezpieczniki okazały sie się wporzadku w porządku. Bledem Błędem bylo było to ze że wczesniej wcześniej wymienilem wymieniłem H7 ale z długich i dlatego nie swiecila świeciła. Dopiero po czasie zakontaktowalem za kontaktowałem, ze że to druga zaslepka zaślepka jest od mijania. To straszne, ale dzisiaj mnie też się to przytrafiło! 1,5 godziny wywracałem skrzynkę bezpieczników, zmieniałem bezpieczniki, 3 żarówki H7 i wszystko na nic. Wystarczyło NIE ZMIENIAĆ żarówki od długich tylko WYMIENIĆ od świateł mijania. Katastrofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbanmaster Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Koledzy! A gdzie szukać usterki gdy dwie żarówki pozycyjne z lewej strony od tyłu się mi nie świecą?? Ani ta w klapie, ani w lampie. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wopital Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Niedawno dowiedziałem się że częstą przypadłością w tym modelu jest przetarta wiązka przewodów idących od klapy bagażnika do wnętrza pojazdu, u mnie paliło bezpiecznik od świateł pozycyjnych przód - tył, po stronie kierowcy, nie było również stopu w obu lampach po tej stronie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Nie tylko w tym aucie , wszystkie auta na to cierpią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel3 Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Witam orientuje się ktoś czy istnieje osoby bezpiecznik od świateł dziennych? Megane 1.5 dci 2016 grandtour Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wxuser Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 witam, chcę wpiąć adapter ACC do wideorejestratora do bezpieczników przez przejściówki, czy możecie mi napisać jakie mam zamówić ? ATC , ATS, Micro2 czy MINI ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Minival. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wxuser Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 dzięki, znalazłem jeszcze taki wpis, w którym użył MINI https://megane.com.pl/topic/75915-sposób-na-podłączenie-wideo-rejestratora-mini-0806s-z-funkcją-parkingową-stałe-12v-w-renault-megane-3/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafalson Opublikowano 7 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Cześć, to mój pierwszy post więc chciałbym wszystkich gorąco przywitać. Ale przechodząc do tematu, muszę sprawdzić bezpieczniki od modułu grzania świec żarowych i sterowania grzałkami nurkowymi. Oba są w małej skrzynce nad nadkolem. Miałem już dwa podejścia do jego otworzenia, ostatnie to próba ściągnięcia pokrywki w stronę lampy po jej wysunięciu. Niestety wieczko blokuje się pomiędzy obudową skrzynki a ramą nad nim. Macie może jakieś złote środki na otwarcie tej skrzynki? Megane III, 2011, 1.5 dci, 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi