ABCMegane Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Witam, W moim Megane Grandtour przy otwarciu klapy silnika nie ma żadnej sygnalizacji, jak np. przy otwartych drzwiach. W poprzednim moim Megane I przy otwartej klapie silnika była sygnalizacja. Moje pytanie: Czy tak ma być w Megane III? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Tak ma być, w MII phII też nie ma żadnej sygnalizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 A tak w ogóle temat rewelacja. Jak go zobaczyłem zastawiłem się po co komu taka kontrolka? Zwykle, tą klapę z przodu nazywamy maską :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 A po co kontrolka od nie domkniętych drzwi? Poza tym, "zastawiłeś się" czy może "zastanowiłeś się"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Nadal nie rozumiesz, maskę jak najbardziej się otwiera i sygnalizacja może by się przydała, ale silnik ??? Co do następnego zdania, to zdarza się ;) Koniec OT, pożartowali i wystarczy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Nigdy się nie spotkałem z kontrolka otwarcia silnika. Po co komu otwierać silnik jeśli nie jest mechanikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Chodzi o maskę od komory silnika, nie o silnik. Ją otwieramy aby różne czynności wykonać, np. sprawdzenie poziomu oleju, czy dolanie płynów. Wyobrażaj sobie, że jedziesz z dużą prędkością a maska nie jest domknięta. W Megane I było tak, że przy niedomkniętej masce świeci się lampka czerwona sygnalizująca, iż drzwi lub maska nie są dokłanie zamykane. Mam nadzieję, że wyjaśniłem. Edytowane 20 Stycznia 2013 przez ABCMegane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 W megane I też nie ma takiej kontrolki.Widocznie ten co montował alarm do twojej poprzedniej meganki zapomniał odseparować czujnik otwarcia maski od czujników drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Chodzi o maskę od komory silnika, nie o silnik. To popraw temat tak, aby było wiadomym o co biega :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Do Juniora Administratora: Temat jest wyczerpany. Mam już odpowiedź ma moje pytanie. Proszę o jego zamknięcie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi