marek789 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Gdzie znajdę kodowanie kart, w którym module ? Mam megane 2 z 2003 roku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 W module UCH w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcom5 Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 (edytowane) Z elm 327 połączysz się ze wszystkimi modułami, w porównaniu z mpm-com nie ma kodowania kart. Z elm 327 na pewno nie połączysz się ze wszystkimi modułami a do kodowania kart potrzebny jest kod pin. W megane II do 2005 roku chyba idzie odczytać pin. Edytowane 10 Lipca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Z elm 327 napewno nie połączysz sie ze wszystkimi modułami To wymień chociaż jeden moduł w megane II phI z którym nie połączył się elm 327 programem maxiecu2. Pin do kodowania kart do odczytania tylko w rocznkach do 2005. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcom5 Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 u mnie z ABS nie łączy się ELM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 U mnie łączy się ABS z ELM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcom5 Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Być może mam jakąś starą wersję ELM nie pamiętam jaką bo go wyrzuciłem używam MPM. Kiedyś gdzieś widziałem opis z jakimi sterownikami Maxi nie łączy się z ELM. Skoro działa to dobrze a adaptacje też można ELM robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek282 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Odswieżę trochę, Chcę kupić interfejs na własne potrzeby do megane 2, czy wystarczy elm czy dołożyć do mpm ? Porównując te interfejsy z oprogramowaniem Maxiecu czym odbiegają od Clipa cały czas bazując konkretnie na megane 2? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Jeśli tylko do megane II to ELM wystarczy w zupełności. MPM dodaje chyba tylko kodowanie kart. Porównując do Clipa najważniejsze rzeczy są, ale jednak to nie to samo. Clip pokazał mi jakieś drobne stare błędy których maxiecu nie widział bo po prostu nie odczytuje wszystkich drobnostek np. jakiś stary błąd związany z czytnikiem kart. MaxiEcu powinien Ci wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek282 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 A czy elm pokaże korekty wtrysków, w razie potrzeby zakoduje wtryski, połączy sie z klimatyzacją, deską rozdzielczą w celu np. zmiany języka ? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Wszystko na tak, jedynie korekt wtrysków nie wiem bo nie sprawdzałem ale pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 W 1,5 dci nie odczytasz korekt, funkcja chyba nie udostępniana przez sterownik silnika, natomiast w 1,9 dci tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 (edytowane) Witam pomożecie w rozwiązaniu problemów które są na zdjęciach ? Edytowane 7 Października 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Jest dział Download i tam jest zamieszczony temat diagnostyka megane II. Otwórz plik pdf odnośnie poduszek powietrznych lub silnika i sprawdź co poszczególne błędy oznaczają i jak z nimi walczyć. Przy opisie błędów silnika należy zwracać uwagę na sterownik silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi