chrzan49 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Buteleczka na 75 l.A bak masz max 60l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Buteleczka na 75 l To Ja wiem (napisane jest na opakowaniu) ale mnie chodzi co jaki przebieg dodawać tego specyfiku? [ Dodano: 2010-06-11, 00:10 ] Co oznacza zapis na opakowaniu "Długi czas działania do 2 000 km"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moras Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam, W związku, z tym że zima znowu za oknem odświeżam trochę temat. Po ostatnich mrozach (w sumie nie aż takich dużych) trochę zajęło mi odpalenie mojego Scenica - dosyć długo musiałem kręcić żeby silnik zaskoczył. Zastanawiam się nad zastosowaniem któregoś z tych środków STP: http://allegro.pl/stp-formula-do-diesla-us...1333937504.html lub http://allegro.pl/stp-formula-do-diesla-z-...1333937507.html Czy ktoś z was coś takiego używał i który będzie lepszy (cena jest praktycznie identyczna). Silnik to 1,9dCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Preparat można stosować i jeden jak i drugi działanie jest podobne tylko dlaczego z allegro skoro w podobnej cenie można kupić go na stacji benzynowej i odpada koszt przesyłki . Ja osobiście nic do paliwa nie dodaję wystarczy tankować paliwo na sprawdzonej stacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marióż Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam ! Pomyślałem,że podepnę się pod temat, bo kupiłem ostatnio preparat STP do czyszczenia wtrysków(czarna buteleczka) i po mimo tego ,że na opakowaniu jest napisane DO WSZYSTKICH RODZAI SILNIKÓW DIESLA to chciałem się upewnić Czy ktoś z was stosował to do silników DCI?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateq111 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Stosowałem w 1.9 i 1.5 skutków ubocznych brak. W 1.9 spalanie mi wtedy po trasie spadło do 4.6 dopiero od wjazdu na autostradę kolo Budapesztu zaczęło rosnąć. Do dojazdu do Bułgarii wzrosło do 5.4 ale 130-150 się jechało(większość bez klimy bo w Polsce było zimno i padał deszcz, słowacja pochmurno a na Węgrzech byliśmy już w nocy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 panowie a co polecacie do benzyny+gaz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ja używam STP czerwonego do gazu. Dostępny w realu za 15zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 marcindj, ile sie go leje do baku? musi byc tankowanie full? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateq111 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Wszystko pisze na butelce. Z tego co pamiętam to chyba 1 butelka jest na 60 litrów. Ja zawsze przed tankowaniem wlewałem zawartość butelki i tankowałem pod koreczek(kilka odbić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Na opakowaniu pisze, że na 60L czyli cały bak w megane. Ja to leje na pół baku bo wtryski już nie te od jazdy na gazie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 marcindj, tez by sie przydało zalac u mnie czegos takiego;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 grabek246,tp.com.pl/"]do wyboru,do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 ostatnio wymieniałem olej w aso i pytałem się gości czy aso zaleca stosowanie dodatków i jakich,powiedział że nie zalecają i ja tak myśle że te które są dodawane w rafineriaf to starczą ,i na zime leje te lepszą ropke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 ja dolewam tego. ułatwia start silnika i poprawia jego pracę, redukuje zużycia paliwa. coś w tym jest . butelka 500ml na 600 litrów oleju napędowego, czyli łatwo policzyć, że wystarczy na 10 tankowań full zbiornika. cena ok. 25 PLN no i dodatkowo dolewam ok 50 ml oleju 2T. obecnie CASTROLA. w dodatki z rafinerii to nie wierzę, bo w branży pracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi