Nel Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Z opisu serwisówki wynika że ,Clipem można też sprawdzić czy działa przełącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 W środę mogę Ci sprawdzić, czy Clipem da się zdiagnozować działanie zespolonego. naprawdę nie pamiętam czy tam zabrnąłem testując. Ale wydaje mi się, że się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedyes Opublikowano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Witam, po małej przerwie wymuszonej brakiem czasu wracam do zabawy z wycieraczkami, póki co zrobiłem je na krótko na osobnym przełączniku. Jutro sprawdzę jeszcze sensor deszczu, czy tam wszystko styka, a nóż to będzie to. Ma ktoś może jakieś nowe sugestie?? Pozdrawiam. Dodano: 17 wrz 2013 - 18:58 Otóż we wtyczce która dochodzi do silniczka przednich wycieraczek, są 4 kabelki z tego co widzę na schematach masa powinna być tylko na kabelku nr 1 natomiast u mnie jest także na kabelki nr 4 tam gdzie powinna być wolna praca wycieraczek. Skąd ta masa się tam wzięła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 (edytowane) To jest masa wymuszona przez przekaźnik i służy do zatrzymania wycieraczek w odpowiednim położeniu. P.S. Mi się wydaje kolego, że ty masz problem z BSI - bo i przeciwmgielne ci nie działają i wycieraczki.A obydwoma steruje BSI. Edytowane 17 Września 2013 przez Nel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedyes Opublikowano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Jutro jeszcze sprawdzę te światła jak będzie pogoda, i jak coś to zacznę szukać jakiegoś BSI do podmiany, jeśli wszystkie wtyczki będą pasować to bez obaw można inne podłączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Wtyczki będą zawsze pasować.Ważne jest aby BSI było od dislu lub benzyny ,oraz poziom wyposażenia - bo mamy N1, N2, N3.Musisz sprawdzić jaki jest u ciebie poziom wyposazenia i taki szukaj, do disla 1,5.Oraz nie są zamienne przed i po lifcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedyes Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Otóż moja wersja Renault Megane II to Confort authentique 1.5 dCi (80KM) 2003r. no i mam pytanie czy to BSI ma jakieś numery przypisane do danego modelu, poziomu wyposażenia etc. Zrobiłem zdjęcie mojego BSI aby najpierw zweryfikować czy jest takie jakie być powinno bo mam wrażenie, że były to już wymieniane. Edytowane 19 Września 2013 przez speedyes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Sprawdź po dacie produkcji tego BSI czy odpowiada dacie produkcji twojego samochodu.Ty masz N2, czyli powinieneś mieć dodatkowy przekaźnik sterujący II biegiem wentylatora chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedyes Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 a jak rozszyfrować datę produkcji tego BSI ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Nie raz są na naklejkach .Zawsze na obudowie plastikowej masz takie odlane kółka i w jednym jest rok a w drugim miesiąc lub tydzień roku np: 04 i 12 - znaczy grudzień 2004r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedyes Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 zapomniałem o tych tematach tutaj, dla zainteresowanych podaję rozwiązanie - uszkodzone było UPC, po wymianie wycieraczki działają jak szalone. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambuj20 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Przepraszam pisząc UPC masz na myśli ten BSI ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flisakBIA Opublikowano 6 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Witam Widzę że dosyć dogłębnie jest tu umówiony temat wycieraczek. Ja mam również problem. U mnie z kolei wycieraczki działają praktycznie cały czas. Jak włączę chwilowy to wrócą do poz. "0" a po jakimś czasie zaczynają powoli z wielkim oporem jechać do góry. Zatrzymają się po kilku centymetrach lub w pionie. Czasami kilka godzin nie podnoszą się. Czasami powoli pracują cały czas. W poz. biegu 1 i 2 pracują normalnie. Podmieniłem silnik na drugi co prawda ze szrotu ale objaw identyczny. Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 6 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Taka mała uwaga: Mii ma w większości przypadków czujnik deszczu, który determinuje pracę wycieraczek w trybie "czasowym" , których czułość można regulować pierścieniem na dźwigni wycieraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flisakBIA Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 To nie to kolego. W poz. "0" manetki nie działa czujnik deszczu. Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca ale chyba naprawiłem. Rezystancja między "-" na aku a pinem z czarnym przewodem w kostce silnika tj masą było 11Ohm. Poprawiłem masy przy podłużnicy. Na razie jest ok. Oby nie zapeszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi