Sarna1 Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Jest możliwe ze 1.2 tce tez to ma ? Pytam bo teraz rankami jeżdżę autem żony i faktycznie po maks 300m i 2 min leci ciepłe powietrze. Czuć je trochę zapachem farelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 @Sarna1 masz dość cichy silnik, powinieneś słyszeć cykanie przekaźnika. Jeśli u mnie słychać, to... (jeżdżę w stoperach, bo nie mogę znieść hałasu dCi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kujaw Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Panowie jak zamontować ta grzałkę elektryczna niestety u Mnie brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Nie jest to takie proste bez odpowiedniej wiedzy i umiejętności posługiwania się schematami. Prawdopodobnie nie masz instalacji doprowadzonej do przekaźników i grzałek. Poza tym po fizycznym dołożeniu grzałek należy w module UCH i klimatyzacji aktywować te grzałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kujaw Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 W dniu 31.08.2021 o 18:45, aniewa napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Czyli nie jest to opłacalne ? A nie są się jej tam jakoś włożyć bez demontowania deski i np podłączyć pod zasilanie grzania tylnej szyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Pewnie by się dało, pamiętać należy tylko o tym, że obwód grzałek zabezpieczony jest bezpiecznikami w sumie 100 A. Potrzebne dwa przekaźniki sterowane ogrzewaniem tylnej szyby. Do sprawdzenia czy do kabiny doprowadzone są odpowiednie przewody lub samemu je doprowadzić z akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek125 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Przepraszam za odkopanie tematu. Czy stan tych grzałek można sprawdzić np pyclip? Nie widzę tego w module klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Sprawdzisz pyclipem w module UCH. Nazywa się Moduł Zespolony w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek125 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Faktycznie jest, szukałem w klimatyzacji. ścieżka to: Moduł zespolony w kabinie -> system parameters -> klimatyzacja -> podgrzewanie -> sterowanie przekaźnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekr Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Czy ktoś dokładał wiązkę elektryczną do grzałki i podpowie gdzie podłączyć 4 pinową wtyczkę (trzy kabelki zielony brązowy, pomarańczowy)? Może komus sie przyda ta informacja. Jest za licznikiem przymocowana. Trzeba od prawej strony zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurczak0977 Opublikowano 15 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 W dniu 31.08.2021 o 18:45, aniewa napisał(a): Nie jest to takie proste bez odpowiedniej wiedzy i umiejętności posługiwania się schematami. Prawdopodobnie nie masz instalacji doprowadzonej do przekaźników i grzałek. Poza tym po fizycznym dołożeniu grzałek należy w module UCH i klimatyzacji Wiesz może w który moduł i gdzie wpina się wiązkę od tego ogrzewania? Mam taką sytuację jest cała instalacja ogrzewania aby brakuje przewodu który łączy instalację z UCH, od przekaźników idzie taki cienki przewód chyba dwie żyły na końcu wtyczka i koniec. I potrzebuję tego przewodu i info gdzie on idzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Tak jak kolega wyżej napisał, za daszkiem powinno być gniazdko do tej wtyczki. Jeżeli go brak to żółty przewód do dowolnego + po zapłonie, niebieski do pinu 38 zielonej wtyczki w module UCH, beżowy do pinu 40 tej samej wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurczak0977 Opublikowano 15 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Za daszkiem tzn wyświetlacz wyciągnąć? A te piny to ktoś pisał że 22 i 33. Trochę nie rozumiem. Mam cała instalację od nowości i aby te sterowanie przekaźników nie podłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Mówimy o Megane III? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurczak0977 Opublikowano 15 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Tak. Samochód ze Szwecji instalacja jest i zobaczyłem że ten kabelek cienki co idzie do przekaźników zakończony jest wtyczka i koniec a nagrzewnica nie grzeje. Szukam przyczyny i znalazłem że nie ma sterowania. Myślałem że może idzie w jakiś łatwy sposób to podłączyć bo skoro wszystko jest to szkoda żeby nie grzało. Alternator mam bosch tak samo jaki powinien być. Ogólnie dziwne to jest. Czy może gdzieś ktoś kiedyś odpiął. Szukam i nie mogę znaleźć rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi