Misiekkk Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 witam, miałem próbę przelewową wtryskiwaczy. 3 fiolki były po równo a w 4 było malutko, prawie na samym dnie. mechanik twierdzi ze ten jeden jest zły natomiast szef warsztatu twierdzi ze pozostałe 3.. no więc która wersja jest dobra? bo jak 3 to raczej kiepsko.. szczególnie ze wsadziłem już 2 tys w to auto w tym miesiącu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) Jeden zakład i dwie rożne wersje? Ojejeje zmień tych fachofcufff... Edytowane 8 Października 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Mogą być wszystkie dobre pod warunkiem, że te trzy zmieściły się w normie. Nie napisałeś ile mililitrów nakapało tylko "3 fiolki były po równo". Sprawny wtryskiwacz może puścić maksymalnie do 35 ml podczas wykonywania prawidłowego testu. Norma nie określa minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciki Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Dobry wtrysk pod czas takiego testu powinien dać około 20 ml ropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekkk Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 w 3 było około 40 a w tej ostatniej około 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 jw zmień mechaników. I w żadnym wypadku nie ruszaj wtrysków bo są ok. A coś się dzieje z silnikiem czy próba tylko profilaktyczna ? Jeżeli chcesz ulżyć pompie i wtryskom, to polecam dolewanie miksolu 2T Orlena co tankowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 40 ml to trochę dużo ale jak nie masz problemów z rozruchem to bym na razie tym się nie przejmował. W przyszłości czeka Cię wymiana zaworków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 dolewanie miksolu lepiej lać coś lepszego, co nie zostawia tyle popiołu co MIXOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekkk Opublikowano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 a co poleciacie zamiast Mixolu? wymieniłem wtryski i chciałbym o nie zadbać no i oczywiście również o pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) w zupełności wystarcza czerwony SEMISYNTHETIC 2T z ORLENA. koszt ok. 9-15 PLN/szt. mówią by lać 250-300 ml/60 litrow ON. ja leję ok. 100 ml, bo tyle mi strzykawka jednorazowo przyjmuje :D Edytowane 22 Października 2013 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 no przez pomyłke wpisało mi się mixol, chodziło o olej do dwusuwów, napisałem też że 2T ORLEN :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 no przez pomyłke wpisało mi się mixol, chodziło o olej do dwusuwów Kolego przecież mixol jest do silników dwusuwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi