ROBRAT Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Powitać od kiedy posiadam megane stało się to 2a razy,wycieraczka tył przestała działać,po ponownym uruchomieniu silnika działa. Pierwszy raz tak z rok temu na jesień a drugi w tamtym tygodniu a było to tak,że włączyłem ją przetarła wyłączyłem i za jakiś czas chcąc ponownie załączyć już nie wystartowała,spryskiwacz też zaniemógł,jakś porada?dodam,że rok temu odszukałem bezpiecznik w kabinie pod kierą i psikłem w niego kontaktem,ale coś czuję że to nie jego wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Miałem to samo. Lekko podniosłem całe ramię wycieraczki i pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Przepraszam,że tak późno ale-lepiej późno niż wcale...możesz precyzyjniej opisać co podnosłeś?całe ramię i ożyła,czy coś podginałeś?dziwny ten Twój patent,zrobiłeś to wtedy gdy przestała działać nie gasząc silnika dotkłeś ją i od tamtego czasu działa?ciekawi mnie ta usterka bo wczoraj znowu mi zastrajkowała na trasie a nie będę specjalnie stawał gasił silnik po to by łaskawa wycieraczka chciała wycierać,gdzieś tkwi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Sprawdź przekaźnik od tylnej wycieraczki. Jest w kabinie za bezpiecznikami, aby się do niego dostać trzeba zdjąć plastikową osłonę deski rozdzielczej. U mnie wycieraczka strajkowała parę razy i zawsze przyczyną był przekaźnik. Wyjecie i ponowne włożenie go likwidowało problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Ale problem likwidowało czy zlikwidowało?Bo u mnie wystarczy odpalić ponownie auto i problem znika na niewidomy mi czas może dzień,2a miesiąc itp.Ok sprawdzę do tego trzeba chyba odkęcić kilka wkrętów rorx po tym jak otworzę osłonę przykrywającą bezpieczniki?czy trzeba jeszcze coś demontować?(oby nie większość deski rozdzielczej) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Dokładnie miałem 3 razy problem z wycieraczką. I wyjecie przekaźnika załatwiało problem na rok, półtora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Fajnie pocieszna sprawa,że pomogło będę próbował podejść do tematu w czwartek,ale jak dostęp nie ma potrzeby rozbioru większości deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Odkręcasz tylko jedną osłonę po stronie kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Powitać byłem dziś w aucie rozkręciłem osłonę i pokazał mi się 1 przekaźnik jest miejsce na 2gi ale nie ma tam żadnych kabli,co stwierdziłem;nie odpowiada on za tylną wycieraczkę bo gdy go wypiełem zgasło radio i cały wyświetlacz a wycieraczka chodziła dalej.Pyka coś ale w skrzynce dalej to chyba UCH tam się nie dobieram bo za droga sprawa by coś spieprzyć.Wyczyściłem papierkiem wszystkie bezpieczniki i zobaczymy czy sytuacja się będzie wracać. W drugiej skrzynce bezpieczników w silniku nie ma bezpiecznika od wycieraczki tylnej,jest bezpiecznik od przednich,to wywnioskowałem z naklejek które opisują bezpieczniki,więc sprawa nie daje 100% pewności jakie będzie działanie,wyjdzie w praniu :) Edytowane 2 Stycznia 2014 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Dziwne? U mnie na bank jest przekaźnik od tylnej wycieraczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Który rok auta?mój 2005 dużo bajerów brak tylko tempomatu,navi i grzanych siedzeń,może producent zmienił i wywalił przekaźnik a sterowanie wrzucił w UCH?gdy wyjełem bezpiecznik wycieraczka przestała pracować,cykanie w UCH też zamilkło,ale spryskiwacz działał gdy manetką zasterowałem,to identycznie gdy mi zaszfankuje,może faktycznie traciła kontakt w przejściu przez bezpiecznik :) Kolego zakonotuj sobie ,,wyjąłem,, Edytowane 2 Stycznia 2014 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Z pierwszej połowy 2003 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajes Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Panowie, jeśli macie problem z wycieraczka tylną to proponuję sprawdzić przewody w gumowej osłonie (połączenie klapy z kabiną)Były już posty. Miałem praktycznie takie same objawy i problemy z tylna wycieraczką. Kombinowałem, szukałem psikałem aż sprawdziłem wspomniane przewody. Jeden miał pęknięta osłonkę i trzymał się na jednym druciku. Wspomniany przewód był od zasilania/sterowani silniczka. Rozciąłem wstawiłem lutując kawałek przewodu i problem jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubus2008 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam was mam pytanie właśnie zakupiłem Scenica 2.0 16V T 163km 2004r. I jak zapalam silnik włącza mi się wycieraczka tylna chwile pochodzi i przestaje , co to może być. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aribike Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 (edytowane) Trochę odkopię. Kupiłem niedawno Megankę II w kombi jeszcze sprzed liftu, 2004r. Kupując i zaraz po kupnie tylna wycieraczka normalnie działała, a potem nagle sobie przestała działać. Jak jest cicho i przekręcę w pozycję włączoną, słychać załączenie się przekaźnika, a więc sama manetka działa. Przekaźnik również, chociaż czy przekazuje sygnał dalej tego w sumie nie wiadomo. Z chęcią bym się do niego dostał i tak jak napisano wyżej, wyjął go i wsadził z powrotem. Jednak wolałbym obyć się bez wyjęcia nie tego przekaźnika, jak kolega wyżej Jak się do niego dostać? Sprawdzałem też przewody w gumie po otworzeniu klapy bagażnika, tam kable wyglądają dobrze, raczej nic im nie jest. Sprawdzę też jeszcze bezpiecznik, ale to pewnie nie on. Jak będzie cały, zostanie jeszcze silnik wybieraczek, chociaż tak nagle by padł? Czekam na informację o przekaźniku, pozdrawiam. Edytowane 10 Lipca 2018 przez aribike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi