Baszar Opublikowano 7 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 8 godzin temu, dwazero napisał(a): generalnie,żeby było ciut powyżej tego stanu miedzy min a max to weszło mi 5l i 850ml i to jeszcze nie jest na bagnecie stan MAX tylko trochę poniżej Dowiedz się czy inni z tym silnikiem też tak mają ,bo może twój bagnet nie pokazuj najlepiej. U mnie jak wlewam 4,5 litra to jest na około 0,7 i jestem zadowolony. W innych samochodach np. fordach kiedy wlewało się cały litraż to zawsze było ponad stan. Ale to chyba z tego względu, że samochody nie były już nowe i było pewnie trochę syfu w misce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 Przecież nigdy nie spuścisz 100 % starego oleju. Zawsze "deczko" zostanie , chyba, że masz dobrą "odsysarkę" Lub zdejmujesz michę i wszystko dokładnie myjesz i czyścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indzynier Opublikowano 7 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 4 godziny temu, Baszar napisał(a): Dowiedz się czy inni z tym silnikiem też tak mają ,bo może twój bagnet nie pokazuj najlepiej. U mnie jak wlewam 4,5 litra to jest na około 0,7 i jestem zadowolony. W innych samochodach np. fordach kiedy wlewało się cały litraż to zawsze było ponad stan. Ale to chyba z tego względu, że samochody nie były już nowe i było pewnie trochę syfu w misce. Ja przy wymianie wlewam całą piątke i mam olej idealnie w połowie. Ważne też żeby na bagnecie patrzeć na nacięcia a nie plastiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baszar Opublikowano 7 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 4 godziny temu, Prezes napisał(a): Przecież nigdy nie spuścisz 100 % starego oleju. Zawsze "deczko" zostanie , chyba, że masz dobrą "odsysarkę" W obecnym Renault 1.4 TCe ten problem nie występował a też nowy nie był. 41 minut temu, Indzynier napisał(a): Ważne też żeby na bagnecie patrzeć na nacięcia a nie plastiki Jeżeli chodzi o nacięcia to do nich nie należy nalewać. U mnie na nalepce jest ,że przed nacięciem jest poziom max. Czyli tu gdzie zaczyna się skos nacięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwazero Opublikowano 7 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 (edytowane) miarka jest ok.. niby instrukcja podaje,że z filtrem oleju łącznie wchodzi 5.4l a ja wlewając 5.5l to miałem poziom powiedzmy między min a max żeby dolać trochę wyżej ale nie do samego max to ogólnie musiałem wlać 5l 850ml Panowie odpowie mi ktoś? jak to jest,że instrukcja podaje,ze do silnika f4r wchodzi 5.4l wraz z filtrem oleju.Wlewając 5.5l to stan jest powiedzmy między min a max a ze kzfr lubi olej to jak wspomniałem dolałem nie na max ale tak ciut poniżej max i weszło 5l 850ml auto stoi na płaskiej nawierzchni.Chyba,że te 5.4l ksiązkowe to do poziomu pomiędzy min a max? @up wychodzi na to,że mam chyba miarkę oleju zamiennik.. i może dla tego pokazuje zawyżony staN Edytowane 7 Marca 2024 przez dwazero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi