Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

błąd w dowodzie rejestracyjnym i w karcie pojazdu

logolo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, rok temu zmieniałem dowód rejestracyjny. Kilka dni temu zauważyłem, że mam wpisaną moc 57kW. Takich silników oczywiście nie było. I tu pytanie: czy dobrze odczytuję z nr silnika, że powinno by 75kW? I drugie, czy ktoś przechodził procedurę zmian (poprawę) danych w dowodzie i karcie pojazdu? W lutym mija termin badań technicznych - coś mi się wydaje, że jeśli do tego czasu nic nie zrobię będą problemy...

Z góry dzięki za pomoc.

post-8585-0-60294900-1385584120_thumb.jpg

post-8585-0-39148000-1385584128_thumb.jpg

Idziesz do wydziału komunikacji z dowodem rejestracyjnym i kartą auta. Potrzebujesz także wyciągu homologacyjnego od swojego auta i bez problemu powinni poprawić moc w adnotacjach urzędowych. W twingo miałem wpisany silnik o pojemności 11149cm2 a w adnotacjach poprawili na 1149 cm2.

Ja miałem błąd w numerze VIN, sprawa poszła bez problemów, ale u mnie całość wyszła przed wymianą dowodu na nowy (skończyły się miejsca na pieczątki). Wystarczyło przedstawić dokumenty pojazdu i nie było żadnego marudzenia, w końcu to z ich winy był ten błąd.

Edytowane przez Krzychu

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Mam ten sam problem. Dzisiaj zauważyłem ze nr VIN w dowodzie ma błąd. W poniedziałek jade do urzędu. Mam nadzieje ze uda sie to zalatwic od ręki bez wymiany dowodu.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76

Dodano: 23 gru 2013 - 09:21

Przepraszam za brak literek w powyższym poście ale pisałem z telefonu.

Mały Update: byłem dzisiaj rano w urzędzie komunikacji miła pani przy użyciu długopisu i linijki przekreśliła numer VIN, a następnie przy użyciu maszyny do pisania wpisała poprawny. Całość zajęła 10 minut i była bezpłatna;)

Edytowane przez aston76

Ja miałem błąd w numerze VIN, sprawa poszła bez problemów, ale u mnie całość wyszła przed wymianą dowodu na nowy (skończyły się miejsca na pieczątki).

Czyli gratulacje dla "pocztowca" diagnosty, który mimo obowiazku tego nie zauważył przez 5 lat i nagle go olśniło. Wynika z tego że przez ten czas użytkowałeś nie to auto?

Dodano: 23 gru 2013 - 10:35

Witam, rok temu zmieniałem dowód rejestracyjny.

W twoim przypadku wymiana DR raczej nie ma znaczenia bo ten babol jest też w KP , z tego wynika że na pierwszym przeglądzie ktoś źle sporządził opis.