dawmur9410 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Pacjent to Renault Megane Coupe Cabrio 2007r 1.5dci. Po przebyciu trasy 800km dość szybkiej jazdy po niemieckich autostradach auto zostało zaparkowane. Po dwóch dniach chciałem skorzystać z auta i jak robie to zwykle wsiadłem włożyłem karte i wcisnołem start. Przy pierwszej próbie odpalenia załącza sie wiatrak od chłodnicy, lecz auto nie odpala a wiatrak ciągle chodzi. Przy drugiej próbie znów załącza sie wiatrak z tym, że zapalają sie kontrolki : klucz i akumulator po czym na ekranie wyświetlony zostaje komunikat błąd ładowania akumulatora... Prąd w samochodzie jest gdyż radio normalnie działa, swiatła tak samo. Pod maską nie było nic ruszane od ponad pół roku i to mój pierwszy taki problem z tym samochodem. Dodam jeszcze, że aktualnie auto znajduje się w niemczech, gdyż pracuje tutaj na codzień i niestety nie mam dostępu do narzędzi które pomogłyby mi wykryć usterke. Jest jakaś możliwość przywrócenia auta do stanu używalności czy od razu mam jechać na warsztat, żeby podłączyli mi go pod komputer? Proszę o pomoc, jestem tu uwięziony bez żadnego środka transportu. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 W takich przypadkach najczęściej winowajcą był spalony duży bezpiecznik umieszczony na klemie plusowej akumulatora. Od tego zacznij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawmur9410 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) duży (czarny) bezpiecznik działa znajdujący sie po środku działa , ten mały po lewej (pomarańczowy) też działa. Ten trzeci po prawej też mam sprawdzić / Edytowane 17 Stycznia 2015 przez dawmur9410 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Naładuj akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawmur9410 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) naładowałem akumulator, sprawdzilem bezpieczniki na dodatkiej klemie i dalej jest to samo. zaczynam tracic nadzieje ze uda mi sie cos samemu z tym zrobie. Moze zna ktoś jeszcze jakąś prawdopodobna przyczyne danaje "usterki ładowania akumulatora". Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar Edytowane 23 Stycznia 2015 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Moze zna ktoś jeszcze jakąś prawdopodobna przyczyne danaje "usterki ładowania akumulatora". Np. padnięty alternator. Uszkodzona skrzynka z bezpiecznikami obok akumulatora (zalana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi