tubrzoza Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Ryzyko jest podobne, ale chyba nic nie da takiej gwarancji jak producent i nowy certyfikowany produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specalbert Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Oczywiście, że nie. Tańsze produkty mają homologację i masz gwarancję producenta, że taki hak nie odpadnie po kilku kilometrach. Przy produktach z 2 ręki już takiej gwarancji nie ma. Warto się zastanowić przed zakupem czemu ktoś pozbywa się haka, skoro mógłby po prostu odczepić kulę i wozić ją w bagażniku/trzymać w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubka Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Niby nad czym się tutaj zastanawiać? Przestał mu być potrzebny to go sprzedaje. Tak mi ię przynajmniej wydaje. Jak jestem w błędzie to proszę, niech ktoś skoryguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Lub np. z demontażu z rozbitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Niby nad czym się tutaj zastanawiać? Przestał mu być potrzebny to go sprzedaje. Tak mi ię przynajmniej wydaje. Jak jestem w błędzie to proszę, niech ktoś skoryguje Wiesz ile zabawy jest żeby zdemontować hak? Zresztą po takiej operacji zostają dziury w konstrukcji samochodu. W życiu nie słyszałem aby ktoś ściągał hak bo już nie potrzebuje. Za ile niby sprzeda taki używany hak? To gra nie warta świeczki. Zresztą tak jak było wypomniane wcześniej z używanym nigdy nic nie wiadomo, a jak kupisz nowy, nawet taki najtańszy to masz gwarancję i homologację więc gadanie w stylu, że jak tańszy to się coś urwie jest nie na miejscu. Oczywiście mówiąc o tanich hakach mam na myśli sprzęt jakiś znanych firm, a nie hak kupiony na AliExpress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Odgrzeję kotleta, Czy ktoś jest obecny kto zakładał samodzielnie hak w MIII ph III ? Czy przykręca się coś od strony wanny na koło zapasowe ? mam tam butlę i stąd też pytanie czy trzeba ją będzie demontować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablomichal Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Może być problem z dostępem do dwóch śrub, bez wyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Od wewnętrznej strony podłużnicy się przykręca? Aż nie chce mi się wierzyć że trzeba wyjąć całą wannę na zapas do montażu haka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Przykręca się od wewnętrznej strony podłużnic. Ja sam montowałem hak w MII i o ile dobrze pamiętam było ciasno, żeby wsadzić śruby od haka w lewej podłużnicy. Ale nie było potrzeby demontażu wanny. Myślę, że w MIII jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animisiewaz Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Ja montowałem u siebie nowy hak do Grandtoura III ph I. Kupiłem hak firmy Steinhof, według mnie całkiem przyzwoicie wykonany. Wszystko pasowało do fabrycznych otworów, największym problemem był delikatny demontaż zderzaka Pamiętajcie o uszczelnieniu wyjścia wiązki do złącza przyczepy (u mnie była fabryczna przelotka po lewej stronie pod zderzakiem, nie wiem jak jest w hb). Faktycznie, butla gazowa w kole może trochę przeszkadzać przy wkręcaniu śrub w podłużnice, ale samej wanny nie musiałem wyciągać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 @animisiewaz Dzięki za odpowiedź, mam dedykowaną wiązkę do haka w której jest założony nowy dekielek o którym mówisz (też mam grandtour) więc mam nadzieję że będzie szczelnie. Piszesz że butla gazowa może przeszkadzać, ale wanny nie ruszałeś. to śruby do haka przykręca się od środka auta czy od spodu ? bo jak od spodu to nie wiem w czym może przeszkadzać butla ? serdeczne dzięki za odpowiedź ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablomichal Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 2 od strony nadkol od zewnątrz i dwie od środka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) @diablomichal 2 od środka pewnie te co są najdalej ? orientujesz się w którym miejscu są otwory na te śruby ? chciałbym przymiarkę zrobić czy dojdę tam z góry dzięki za pomoc edit znalazłem Ryciny bodajże Brinka, już wiem gdzie tego szukać :) https://www.ehaki.pl/media/produkty/pdf/523170.pdf popołudniu zerknę jak z dostępem do tych otworów Edytowane 3 Października 2018 przez lordboss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablomichal Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Tak, to są te dwie najdalej. Z tego co pamiętam pod takimi okrągłymi naklejkami w kolorze lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) Dzięki, właśnie miałem pisać posta Wczoraj robiłem oględziny, butla w żadnym wypadku nie przeszkadza przy montażu, jest do niej bardzo daleko do tego jest niżej. Może jutro znajdę czas to się tym zajmę Myślę że max 3h z podłączeniem wiązki elektrycznej I cyk hak wpadł. Lekko ponad 2h roboty Najdłużej zeszło żeby wypiąć zderzak z ślizgów bez uszkodzeń. Elektryka przy dedykowanej wiązce to tylko wpięcie 4 wtyczek Dostęp do śrub przy podłużnicy bez problemu. Edytowane 5 Października 2018 przez lordboss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi