deku Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Szukam jakiś ładnych pokrowców na fotele. Auto mam 5 miesięcy a fotele wyglądają już jak 5 letnie. Miejscami wytarte i wgniecione od szwów na spodniach. Ktoś przerabiał już ten temat. Masakra, jakie robią obicia w dzisiejszych autach. W moim starym fordzie welury po 15 latach wyglądały lepiej. Interesuje mnie to, żeby były dobrze spasowane, bez pstrokatych kolorów (najlepiej czarne, ciemny szary), dopasowane do poduszek, dopasowane do tylnej, dzielonej kanapy. Ktoś może coś polecić? Ktoś próbował coś takiego: http://allegro.pl/renault-megane-pokrowce-fotele-skorzane-alkantara-i5150579155.html Dla mnie zbyt uniwersalne - więc mogą być nieciekawie spasowane. Nie chciałbym, żeby rzucały się w oczy. Jeżeli był już ten temat poruszany to poproszę o linka. Edytowane 25 Czerwca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 To są uniwersalne...więc będą problemy z przednimi siedzeniami...W ASO będziesz miał oryginalne pokrowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Pamiętaj o tym, ze nieoryginalne pokrowce mogą zakłócić pracę bocznych poduszek powietrznych. Zwłaszcza takie uniwersalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorex Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witajcie Panowie są dedykowne, nie kupowałem więc o jakości się nie wypowiem ale pkt. sprzedający ma sporo. http://allegro.pl/pokrowce-samochodowe-renault-megane-iii-od-2008r-i5420219543.html pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablontko Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 a może najlepiej podjechać do tapicera , co zrobi na nowo całą tapicerkę i będzie dopasowana jak oryginalna . żaden pokrowiec nie da takiego efektu jak tapicerka. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 @diablontko - to auto jeszcze oleju zmienianego nie miało a mam zmieniać tapicerkę? Nie, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Auto mam 5 miesięcy a fotele wyglądają już jak 5 letnie. Miejscami wytarte i wgniecione od szwów na spodniach. Z papieru ściernego te spodnie? :unsure: To aż nieprawdopodobne co piszesz. Załącz jakieś zdjęcia jak to wygląda, może powinieneś zgłosić te wytarcia na gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
echor Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 http://lugano.sklep.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Ja kupowałem dedykowane pokrowce. A i tak miałem problemy aby to ładnie ogarnąć i nie wygląda czasem to schludnie, bo gdzieś się wyciąga na tyłku. Ale chociaż chroni "seryjne" poszycie fotela, które nie sprawia solidnego wrażenia. Kiedyś w primerze mieliśmy pokrowce, szyte na miarę, picuś glancuś, sporo kasy kosztowały, ale nikt się nie orientował, że to pokrowiec, każdy myślał, że to tapicerka po prostu, taka solidna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Trochę odgrzebię temat. Orientuje się ktoś jakie pokrowce będą pasowały na przednie fotele Megane 3 GT-line? Fotele są kubełkowe, takie jak standardowo montowane w GT i RS Coś podobnego jak na tym zdjęciu.. Samochód ma trzy lata a tapicerka strasznie się brudzi i zaczyna się wycierać. Edytowane 9 Marca 2016 przez fourier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Odgrzebię temat. Może ktoś polecić jakieś pokrowce dedykowane do Megane III ph III grandtour? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Jak już kupować to coś lepszego jak np. Kegel-Błażusiak ale powiedz mi po co? Coś z oryginalną tapicerką czy po prostu troska o nią? Najlepszym chyba wyjściem byłoby odwiedzenie firmy która ma pokrowce w ofercie i prośba o możliwość przymierzenia na miejscu. Rozsądny sprzedawca powinien dać taką możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Z tapicerką wszystko ok, chodzi o zabezpieczenie przed zabrudzeniami. Wiadomo małe dzieci itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 (edytowane) Ja mam, pokrowce tego producenta. http://allegro.pl/renault-megane-iii-3-pokrowce-samochodowe-welurowe-i5666193300.html Są bardzo dobrze dopasowane, materiał jest jak na tę cenę ok, po dwóch latach użytkowania oparcie kierowcy trochę się zaczęło w jednym miejscu przecierać. Łatwo się zdejmują do prania, a widok oryginalnej tapicerki i te przeszycia białą nitką które wyglądają jak prosto z salonu, bezcenne. Mam ten wzór popiel2 co rozjaśniło trochę wnętrze. Edytowane 31 Maja 2018 przez Tomek65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 11 godzin temu, Tomek65 napisał: (...) widok oryginalnej tapicerki i te przeszycia białą nitką które wyglądają jak prosto z salonu, bezcenne Bezcenny widok >>zakopanego skarbu<< Nie jestem przeciwnikiem pokrowców, choć ostatnie jakie widziałem, stosował mój dziadek w Fiacie 125p z '87; niemniej z moich obserwacji materiałowa tapicerka w Renault potrafi wytrzymać sporo, a i auta nie trzyma się obecnie 15 lat (choć zdarza się), do tego jeśli jest ciemna, dobrze się czyści. Także jeśli to ma być bonus dla przyszłego właściciela - jak najbardziej, pewnie będzie wdzięczny. Na pewno też za to przy sprzedaży nie dopłaci Pytanie techniczne: czy kręcąc pupą na siedzeniu, pokrowce się nie zwijają/przesuwają, a w efekcie nie rozciągają się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi