Ewrad Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Witam wszystkich forumowiczów. Chcę podłączyć swoją Megane III ph I 1,6 16 V 101 KM do Clipa. Nie wiem jednak jak, utrzymać auto na włączonym zapłonie przy wyłączonym silniku. Po włożeniu karty zapłon się odpala przy wyłączonym silniku, ale po chwili (ok 3-5 min)wskaźniki na desce rozdzielczej gasną. Przytrzymywanie włączonego przycisku Start/przy jednoczesnym wciśnięciu pedału hamulca a także przy włączonym biegu nie przynosi skutku. Może ktoś zna jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 a spróbuj, wcisnąć sprzęgło i zanim odpali, puść je. Procedura odpalania powinna zostać wstrzymana, a zapłon powinien zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Sposób trochę brutalny ale można zdusić pracujący silnik. Silnik zgaśnie a zapłon pozostanie włączony. Ciekawe tylko na jak długo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Z forum brytyjskiego: Nogi daleko do pedałów, wcisnąć i trzymać 10s START. By wyłączyć - szybko 2 razy wcisnąć START. Aż sam sprawdzę dzisiaj, bo temat mnie nurtował od 2 lat;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewrad Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Próbowałem. Bez wciśniętego hamulca i sprzęgła też odpala silnik. Na wrzuconym biegu - brak reakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Włóż kartę do czytnika, wrzuć bieg, bez sprzęgła i hamulca, wciśnij i trzymaj START aż pojawi się na liczniku napis "wyjmij kartę" - możesz teraz clipować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewrad Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Dziękuję "meganecoupe02". Zadziałało. Dziękuję wszystkim za wskazówki i zainteresowanie tematem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) To ciekawe. Bo u mnie silnik nie zapali bez wciśniętego sprzęgła/hamulca. Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez Michal_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Przeczytaj uważnie ! Co napisał meganecoupe02 wrzuć bieg A jak auto tobie odpala na biegu to czujnik na sprzęgle uszkodzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurand78 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Cześć. A jak się ma identyczna sprawa w Megane IV phI? Chodzi o utrzymanie zapłonu przez dłuższy czas, np. podczas aktualizacji systemu? Samochód jest wyposażony w kartę Hands Free, która w Megane IV już nie ma czytnika. Edytowane 22 Stycznia 2021 przez jurand78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Ma czytnik - polecam lekturę instrukcji obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurand78 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Proszę mi wybaczyć, ale przyznam, że troszkę zgłupiałem. W Renault Vel Satis miałem czytnik, do którego musiałem fizycznie wsuwać kartę. W Megane IV nie mam już analogicznego czytnika - kartę mogę trzymać w kieszeni czy torbie a samochód sam wykrywa jej obecność. Tak więc wracam do pierwotnego pytania Edytowane 22 Stycznia 2021 przez jurand78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Przykładasz kartę stroną z logo Renault do przycisku start, tam znajduje się czytnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurand78 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Dziękuję bardzo za koleżeńską i rzeczową odpowiedź. Szkoda, że wcześniej ktoś tak po prostu nie odpowiedział a odsyłał do instrukcji. Byłoby prościej i milej. Instrukcję przeczytałem, jednak na taką informację nie natrafiłem. Być może coś przeoczyłem. Edytowane 22 Stycznia 2021 przez jurand78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravvar Opublikowano 6 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 A jak podtrzymać zapłon w Megane III 2.0 16V z automatyczną skrzynią CVT? Mam Hands Free, ale czytnik także. Wsiadam, skrzynia jest rzecz jasna w pozycji P, wsuwam kartę, trzymam przycisk Start i... nic. Tylko komunikat że aby odpalić auto to wcisnąć hamulec i Start, no ale wtedy auto po prostu odpala a nie o to chodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi