marches Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 a więc planuje zakup Megane III, 1.5 dci, 90k, 2011 rok, aktualnie mam Megane II 1.5 dci 82 kuce, jestem bardzo zadowolony, więc głównie dlatego cel padł na trójkę. Warto zainteresować się na poważnie ? Ma FAP DFP, wiem ze jakieś problemy z nim sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Ma FAP DFP, wiem ze jakieś problemy z nim sa. Jakie? W Renault nie ma żadnych problemów, poczytaj na forum, była już dyskusja. Sam zmieniłem II na III i jestem zadowolony Edytowane 7 Grudnia 2015 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marches Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 rozumiem, ale na co mam zwracać uwagę ? Dzisiaj byłem oglądać Megane III, przód jak by ciut malowany dlatego że zderzak odrobinę jaśniejszy od błotnika. Kolor ciemny granta, ciężko przynajmniej dla mnie, odróżnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Po VINie się dowiesz w ASO, jednak FAP raczej już ma, wszystkie diesle pod koniec 2009 roku już miały seryjnie. Dwumasówki w wersji 86 KM na początku produkcji nie było (2008-2009), więc całkiem możliwe że nie ma w wersji 90 KM z 2011 roku... Dwumasówka występuje tam gdzie jest duży moment obrotowy, czyli w wersjach dCi od 105 KM w górę... Edytowane 7 Grudnia 2015 przez mayn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 przód jak by ciut malowany dlatego że zderzak odrobinę jaśniejszy od błotnika Często idzie wychwycić różnice w fabrycznym lakierze między zderzakami a resztą nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Niestety taki urok plastikowych elementów, prawie zawsze mają lekko inny odcień niż reszta karoserii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marches Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Tutaj jest autko które mnie interesuje: http://olx.pl/oferta/renault-megane-1-5dci-90km-CID5-IDbxCrF.html#af5721dd99 możecie coś o nim powiedzieć ? Dodano: 10 gru 2015 - 16:06 więc tak, byłem kilka godzin temu oglądać furę, drugi raz. wszędzie jest około 120-128 - micronów,w jednym miejscu jest ponad 200 (delikatnie), sprzedający mówił że błotnik był przerystowany i został polakierowany. Po VINie, wszystko się zgadza, usterki, olej itd wymieniany. 2011 i 151k km ? Możliwe że tak. Silniczek będzie sprawdzony konkretniej w sobotę albo poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jeżeli bieda wersja Ci odpowiada, to powinieneś być zadowolony, jeżeli nie jest to auto na dalekie trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marches Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 oki dzięki, a silniczek ? coś pada namiętnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Panewki jak się zmienia olej zgodnie z zaleceniami ASO, a nie częściej. Niektórzy wymieniają panewki profilaktycznie i jest to dobry pomysł. Warto się dowiedzieć jaki układ wtryskowy ma auto, chociaż w tym roczniku powinien być już Siemens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marches Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Widziałem po VIN (w kompie) częstotliwość wymiany oleju, co 22 000km - tak średnio. Wiem że zalecane jest co 30 000 km. Powiedzcie mi czy to przypadkiem nie za dużo km jak na olej? Ja w swojej Megane II (1.5 dci 82kuce), wymieniam średnio co 8-10k syntetk. Edytowane 10 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jak co 20, a nie co 30, to jeszcze nie jest tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_bis Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Też zastanawiam się nad taką Megane 1.5dci 90KM. W tej którą jestem zainteresowany jest pompa Delphi - czy w "trójkach" pompy Delphi są tak samo niewydarzone jak w "dwójkach"? Powinienem się jej bać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ta wymiana co 22 tyk km nie świadczy dobrze o właścicielu. Ten silnik w tym aucie ma zalecane co 20 tys km wymianę oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 W III pompy Delphi już były poprawione i raczej nie zdarzało się, żeby puszczały opiłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi