Pawel Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Pojawiła się, były też głosy, żeby darować sobie ten komis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avior Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-gtdiesel-2-0160kmskora-elektrykanavialu-18xenonserwisorginal-ID6yke71.html A co powiecie o powyższej ofercie? Wyposażenie zgodne z wersją GT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) @avior - Ty tak na poważnie z tym autem w takiej cenie? Bo z mojej wiedzy to w tej cenie to można kupić co najwyżej "zwykłe" Megane III z rocznika 2011-2012 w rozsądnym stanie. PS: Wszedłem aż z ciekawości na mobile.de i takie auta to perełki a ich ceny w roczniku 2011 i z podobnym przebiegiem zaczynają się od 51 tyś. zł i kończą na 54 tyś. zł :) Edytowane 30 Marca 2016 przez sebastian_wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avior Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) A co powiecie o ofercie Renault Grandtour z 2012 czarna, z pakietem GT-Line, nawigacją, silnikiem benzynowym 1,4 130KM i przebiegiem około 80 tkm za 10 000 euro, myślę że z wszystkimi opłatami i wycieczką zamknąłbym się w 47 tys PLN. Czy ta cena jest warta takiej specyfikacji i wycieczki do Niemiec? Linka nie załączam, bo nie ma zdjęć, czekam na nie na maila. Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez avior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Takie auto za tak małe pieniądze i jeszcze z tak niskim przebiegiem? :) Na Twoim miejscu na diesla bym wcale nie patrzał. Najsensowniej byłoby kupić 1.6 110 KM, ale rozumiem że chcesz czerpać większą przyjemność z jazdy więc zobacz to autko: http://renault.zdunek.pl/samochody/uzywane/2368/renault-megane- Wiem, że to nie wersja GT Line, ale uwierz mi że za 30-40 tyś. nikt Ci nie odda GT Line w dobrym stanie. Pozdrawiam! Boże tylko nie benzynę 1.6, to najgorszy wybór z możliwych. Jak radzą koledzy, 1.4 lub 1.2 Tce - tylko to z benzyn. Można też diesla na duże przebiegi. Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 @mich64 - Co się tak uwziąłeś na ten 1.6? :) Przyszła wiosna, gaz potaniał, ja teraz robię 100 km poza miastem za 13 zł, żyć nie umierać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avior Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Ostatnie pytanie dotyczyło ceny w stosunku do konkretnej specyfikacji, silnik już zdecydowałem. Więc jak, warto 47 tys. z takim przebiegiem, rocznikiem za wersje GT-Line? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) @mich64 - Co się tak uwziąłeś na ten 1.6? :) Przyszła wiosna, gaz potaniał, ja teraz robię 100 km poza miastem za 13 zł, żyć nie umierać :D Meganka z tym silnikiem nie jedzie. Gaz mogę oczywiście założyć, ale straci dodatkowo kilka koni. Poza tym mnie stać na benzynę, może palić nawet 10 byleby nie zamulało a 1.6 to muł nad muły, zero reakcji na pedał gazu. Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 avior specyfikacja idealna, cena wysoka, ale tyle kosztują tam dobre auta. Cena krajowej 40-42k... problem tylko w tym, że u nas ciężko będzie trafić taką wersję. Warto się potargować, z 500EU pewnie opuszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vic Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 @mich64 - Co się tak uwziąłeś na ten 1.6? :) Przyszła wiosna, gaz potaniał, ja teraz robię 100 km poza miastem za 13 zł, żyć nie umierać :D U mnie teraz wyszło dokładnie 14zł/100km w cyklu pół na pół miasto i trasa, a przyjemność z jazdy bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 ale straci dodatkowo kilka koni Kompletna bzdura Meganka z tym silnikiem nie jedzie Zależy do czego porównujesz, ale w zasadzie to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vic Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Meganka z tym silnikiem nie jedzie. Ostatnio szukałem sobie meganki (do tej pory jeździłem clio 2 75KM) i miałem okazję przejechać się u Zdunka 1.6 i 1.4 jedną po drugiej. Najpierw wsiadłem do 1.6, silnik wyraźnie słyszalny ale całkiem przyjemne mruczenie, sporo mocy, jedzie całkiem fajnie. Później wsiadam do 1.4, cisza, jeszcze więcej mocy, przyjemność z jazdy dużo większa. Opinia na sucho, z tym 1.6 nie jest tak źle, silnik całkiem spoko, ale 1.4 lepszy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Po przesiadce z clio 75 KM , Meganka 1.6 to rzeczywiście rakieta. Miałem takie clio to mogę porównać. Ale ja przesiadłem się z Peugeota 307 1.6 i przy nim moja mega to padaka. Dodano: 06 kwi 2016 - 08:28 ale straci dodatkowo kilka koni Kompletna bzdura A pełny zbiornik gazu nic nie waży? A reszta instalacji też nie? Nawet idealnie wyregulowana instalacja odbiera silnikowi trochę mocy w górnym zakresie obrotów i tego się nie zmieni. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 A pełny zbiornik gazu nic nie waży? A reszta instalacji też nie? Nawet idealnie wyregulowana instalacja odbiera silnikowi trochę mocy w górnym zakresie obrotów i tego się nie zmieni. Dobre.... A co ma waga auta do jego mocy? I akurat dobrze wyregulowana instalacja (z użyciem sondy AFR) właśnie w górnym zakresie obrotów może DODAĆ koni. Producenci często nadmiernie przylewają auta w open-loop co powoduje ich przymulenie (nie zawsze to przylanie jest uzasadnione, ale tak chronią przed wysokim EGT), a na gazie można to wyregulować lepiej (pod konkretny egzemplarz auta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Ciekawe cięższe auto bedzie miało takie same osiągi co lżejsze z tym samym silnikiem? To znaczy megane z 4 osobami na pokladzie i pełnym bagażnikiem bedzie tak samo jeździło jak megane tylko z kierowcą? Co do osiągów na lpg polecam hamownię. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi