rykal Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Wydzielono Witam wszystkich serdecznie. Obecnie jeżdżę Megane II i zastanawiam się nad zmianą na Megane III. Proszę o Wasze opinie odnośnie tego egzemplarza http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-piekna-z-niemiec-idealna-oplacona-5d-okazja-jak-nowa-ID6yh42P.html#083698bf56. Podobno miała tylko wymieniany i lakierowany przedni zderzak. Czy ktoś jeździł może Megankami III 1,6 z silnikami 100KM i 110KM? Czy wyczuwalne jest ta różnica w mocy? Czym tak naprawdę się one różnią i z czego wynika ta różnica w mocy? Z góry dzięki za opinię. Nie piszemy o swoim zakupie w temacie innego użytkownika forum. Aston76 Edytowane 7 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Wie ktoś może do czego służy w tym egzemplarzu pstryczek przy dźwigni ręcznego, skoro auto nie ma tempomatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 A tablice fałszywe, umowa "na niemca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rykal Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Obecnie jest już zarejestrowana w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Silnik 1.6 - zależy czego oczekujesz od samochodu. Jeśli dynamiki to sobie odpuść, jeśli instalacji lpg to bierz. Moim zdaniem tylko 110 KM. Meganka z silnikiem 1.6 jest: mułowata, głośna i ma wir w baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Wie ktoś może do czego służy w tym egzemplarzu pstryczek przy dźwigni ręcznego, skoro auto nie ma tempomatu? Wygląda to na zaślepkę dziury na przełącznik. ... i ma wir w baku. Te 8 l/100km z Twojego zielonego paska to właśnie ten wir w baku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Bez automatycznej klimatyzacji i tempomatu ja bym nie brał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rykal Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 W chwili obecnej mam Megane II z 1,4 98KM i wiem że jest to straszny muł, ponieważ też Cordobe 1,4 75KM i w porównaniu do megi to demon szybkości. Zastanawia mnie tylko czy czuć różnicę pomiędzy 100 a 110KM, czy jest to tylko pic na wodę i kolejny chwyt marketingowy skoro są to tak naprawdę takie same silniki. Czy się upierać przy 110KM i szukać dalej, czy nie warto? Będę instalował LPG. Czy dopatrzyliście się czegoś niepokojącego na zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 110KM ma KZFR, a 100KM jednostka już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Między 100 KM i 110 KM największa różnica jest w ilości biegów, czyli 5 kontra 6 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rykal Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Jakoś nie czuję potrzeby posiadania tempomatu, lubię mieć prędkość pod kontrolą pedału gazu. Natomiast jeżeli automatyczna klimatyzacja ma być tylko jedynym plusem względem niskiego przebiegu to wolę mieć mniej km. Najważniejsze żeby była klimatyzacja i chodziła a to czy będę ją regulować elektronicznie to rzecz wtórna. Dodano: 07 lut 2016 - 18:29 Czytałem w innym wątku, że podobno już wszystkie 1,6 mają KZFR. A czy te 6 biegów to nie jest bardziej upierdliwe, ponieważ podobno są krótkie i trzeba się trochę namachać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Bez automatycznej klimatyzacji i tempomatu ja bym nie brał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Bez przesady z tym tempomatem. Mam i wykorzystuję go tylko kilka razy w roku na dłuższych trasach. Co do KZFR, to niektóre wersje 100 KM je mają, ale nie wszystkie (chyba zależało od rynku docelowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Dobra, zgoda. Ale bez 6 biegowej skrzyni już trudniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Nie w 1,6, gdzie 6 biegowa skrzynia jest kiepsko dobrana i w stosunku do skrzyni 5 biegowej nie ma z niej praktycznie żadnego zysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi