Bohen Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Witam Czy ktoś używał tego http://ceramizer.sklep.pl/glowna/12-ceramizer-do-silnikow-czterosuwowych-cs.html do silnika 1.5 dCi ? Chcę trochę ograniczyć zużycie oleju (obecnie 1 litr/600 km) i dymienie na zimnym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 jaki masz silnik? z VTG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bohen Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Nie wiem - mam renault Scenic II 1.5 dCI z 2004 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 jaka moc? były co najmniej dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bohen Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 80 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Jak nie dobije turba lub motoru, poprzez przytkanie smarowanie to nic nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregs0n Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Można znaleźć bardzo rożne opinie w sieci. Do sportowych aut często wlewają modyfikator+ czy coś takiego. Ale nie wiem czy w codziennym użytjkowaniu auta będzie się dało poczuć jakąkolwiek rożnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraku Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Wlałeś ten Ceramizer? Ciekawy jestem czy byłby w stanie pomoć z tak dużym braniem oleju. Bo takie branie to chyba tylko remont, ale może sie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murinus Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam. Czy używał ktos juz do swoich aut ceramizera do silników? Chodzi mi o silniki DCI. Mam meganke 1.9 i chciałbym to dolac do oleju. Czy efekty sa odczówalne??? http://www.ceramizer.pl/ Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Próbowali Ci, którzy wypowiadają się w poprzednich, już istniejących tematach. Edytowane 13 Lutego 2016 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prz Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Mój znajomy leje od kilku lat do swoich samochodów ceramizer do silnika. W tym do especea 1.9dci z 2005 roku, bardzo i mi polecał i ja także leje. Sam znajomy mowil, ze silnik pracuje troche ciszej, moze odrobine mniej pali i ogólnie, ze sa to same zalety. Ja jestem jeszcze za mało doświadczony by stwierdzić czy w mojej megance sa jakies efekty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalo333 Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Dołączam się do pytania, czy ktoś ma doświadczenie z tym środkiem, warto stosować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Tak, jak chce sie zajechać panewki to nie widze problemu w używaniu, silnik który bierze dużo oleju jest do wymiany/remontu. Znajomy wlał do swojego NIEMIECKIEGO samochodu z 2.5 l silnikiem po czym pojechał na Ukrainę, z której samochód wrócił na lawecie. Także jak widać dłuższe podróże nie służą ... Ja osobiście nie wlałbym tego do swojego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi