gregorus Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Witajcie. Ciekawskie pytanie. Po co są te dwa pionowe plastykowe cosie? To ma jakąś funkcję? (poza wyłapywaniem wszelkich garbów) Z góry dzięki. Regulamin pkt. 10 - Dodawanie zdjęć na forum :!: -Prezes Edytowane 14 Czerwca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 To jest osłona chłodnicy, osłona silnika to dalsza częsć tej osłony. Osłona chłodnicy ma takie chlapacze, możliwe że jest to związane z odprowadzaniem wody z bieżnika opony. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 To jest daleko za chłodnicami, na styku osłony pod zderzakiem i płyty pod silnikiem W moim sceniolu już dawno tego nie ma, bo jeden był oberwany, a drugi samotnie kiepsko wyglądał pod autem. Obecnie jest z obu stron gładko i jakoś nie zauważyłem by gdzieś woda miała się dostać gdzie nie powinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil_ips Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) IMO osłony przed brudzeniem się tarcz i zacisków hamulcowych. Edytowane 14 Czerwca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Też tego nie mam bo się z czasem te plastyki pourywały ale myślę nad zamocowaniem w tym miejscu nowych chlapaczy. Dzięki nim po wjechaniu w kałużę z trochę większą prędkością woda nie leci na maskę. Zauważyłem, te dodatkowe chlapacze występują zderzakach przednich w kilku innych markach. Edytowane 13 Czerwca 2016 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 poza wyłapywaniem wszelkich garbów A to nie jest przypadkiem właśnie po to co Kolega na początku napisał? Zamiast szorować lakierowanym zderzakiem po krawężnikach zdziera się te plastikowe listwy, taka osłonka jak chociażby listwy na drzwiach. W pierwszej megance taka listwa idzie po całej długości zderzaka i jest opcja jej wymiany, tutaj nie przyjrzałem się w sumie jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Najpierw zderzak urwiesz o krawężnik, a te listwy nawet go nie dotkną. Są za głęboko, już prawie na wysokości kół. Mnie to bardziej wygląda na owiewki, które mają odchylać w dół strumień powietrza pod autem w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) I możliwe że maja te wszystkie zastosowania na raz. :) Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Czerwca 2016 przez AdamiGo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 One mają zadanie żeby zmniejszyć opór powietrza do kół.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inandout66 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Kupiłem auto już bez takiej jednej a druga odpadła po jakiś 20 kkm od zakupu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Ja w Megane 2 zostawiłem oba te plastiki na troszkę wyższym krawężniku podczas jednego z pierwszych parkowań tym autem. I wcale nie brakowało mi tego przy dalszej eksploatacji auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi