gojgien Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 "Granat" jest bezpieczny ale mało skuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Masz krótki opis np tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragafewee Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) W mojej megance przy otwieraniu samochodu wszystkie drzwi otwierają się oprócz drzwi kierowcy. Muszę zamknąć samochód i dopiero przy ponownym otwieraniu auta z centralnego mogę je otworzyć. Jakieś pomysły? Edytowane 21 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marat Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Odświeża temat. Czy montował ktoś już taki sterownik w megane II ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konraadek Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Mam dobre wieści!!! DZIAŁA! A oto co zrobiłem: 1. Odpiąłem MINUS od akumulatora ........ 5. odpaliło! Miałem to samo. Pilot (karta) przestał działać nagle. Obstawiłem że to wina baterii, ale niestety po wymianie to samo. Drugi pilot też nie działał. Samochód odpalał, przycisk zamykania na konsoli też funkcjonował. Na noc odpiąłem plus (+) akumulatora. łącznie 10h bez aku samochód stał. Przyszedłem rano i nic, nadal nie działa. Czytając posta "mieszel73" wpadłem na pomysł odłączyć minus (-) akumulatora. Po podłączeniu plusa (+) i minusa (-) wszystko wróciło do normy. Dziwne, ale bezpieczniej jest odłączyć plus i minus niż sam plus, trochę to wbrew fizyce i elektryce, ale coś w tym jest. powodzenia. Edytowane 7 Maja 2017 przez Konraadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migab Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Panowie. U mnie odłączanie AKU nie pomaga. UCH cyka dokładnie w momentach kiedy powinno zamknąć/otworzyć drzwi. Tylko siłowniki ani drgną. Bezpiecznik centralnego OK, ale... Po jego wyciągnięciu i zmierzeniu napięcia okazało się że mam na nim 10-11V. Mało myślę, więc pod drugi styk podałem 12V. Zamki ożyły. Teraz moje pytanie. Skąd przychodzi zasilanie na bezpiecznik centralnego zamka (do kabiny)? Rozbebeszać i czyścić wszystkie styki/bezpieczniki te przy aku? Edytowane 17 Maja 2017 przez migab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s1w4 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Panowie, Zwracam się z prośbą o pomoc w postawieniu diagnozy. Pacjent to Renault Scenic II Phase I 1,5 dCi z 2003 roku. Na co dzień jeździ nim moja żona, ja tylko wtedy gdy coś nie działa. Wszystko zaczęło się odkąd auto zostało na światłach i "zdechł" akumulator. Rzecz działa się w miejscu pracy więc podjechałem swoim autem i odpaliłem sceniaka z kabli. Po całym zabiegu ruszył jednak przestał działać wyświetlacz. Po powrocie do domu akumulator ładował się poza autem (sami wyjechaliśmy na weekend) Po 2 dniach (rzecz jasna ładował się krócej :)) wrzuciłem aku z powrotem pod maskę. Silnik odpala, wyświetlacz świeci, nie działa centralny zamek. Drzwi nie ryglują się zarówno z pilota jak i przyciskiem na desce. Podczas próby zamknięcia/otwarcia migają światła i słychać tylko cykający przekaźnik. Kiedy otworze drzwi "na zamkniętym" - wyje alarm. Zdejmowałem już klemę, bezpieczniki sprawdzone, świeża bateria w karcie jednak problem nadal występuje. Co jeszcze mogę sprawdzić i/lub ewentualnie wykluczyć? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zacznij od akumulatora (najlepiej podmień na inny lub podłącz na kablach drugi równolegle). Dosyć często mimo iż aku niby był sprawny, to coś nie działa. Zwłaszcza, że objawy alarmu masz jak przy słabym akumulatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s1w4 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 (edytowane) po co mnie przedrzeźniasz /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Udało Ci się ogarnąć temat? Mam identyczne objawy. Auto zamyka się od środka? (przyciskiem na desce?) Pozdrawiam, Regulamin pkt. 5.9, 5.13 Połączyłem z już istniejącym tematem. -Prezes Podłączyłem miesięczną wartę tej samej pojemności. Efekt taki sam jak powyżej. Ponadto zauważyłem, że po otwarciu drzwi zamiast alarmu słychać nieprzerwany pisk (wysoki ton). Wcześniej auto zamknięte z karty. Sprawdzać coś jeszcze czy gonić elektromechanika? Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Sprawdził bym jeszcze wizualnie stan kostek na module UPC (pod maską) i UCH (w kabinie). Najlepiej jak byś podłączył pod CLIPA i zobaczył błędy. Ogólnie to tak jak byś miał problem z alarmem i pytanie czy masz oryginalny fabryczny czy jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Moim zdaniem to także alarm nie zatrybił po rozładowaniu aku. Najlepiej by było czasowo go odseparować, by instalację przywrócić do stanu fabrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s1w4 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Temat rozwiązany. Rozkodowane UCH. 60zł i pół godziny pracy majstra z kompem. Zamek śmiga jak trzeba. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciox Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Czy ktoś z kolegów mógłby pomóc problem ten sam co wyżej po tym jak akumulator padł centralny zamek ogłupiał i auto się nie zamyka ani otwiera kierunki migają jakby się zamykało lecz nic się nie dzieje ze środka guzikiem z panelu nie da się również zamknąć i podczas klikania pojawia się krótkie piknięcie z przekaźnika REGULAMIN pkt 5.6 interpunkcja - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Dnia 17.05.2017 o 14:02, migab napisał: ,..........Bezpiecznik centralnego OK, ale... Po jego wyciągnięciu i zmierzeniu napięcia okazało się że mam na nim 10-11V. Mało myślę, więc pod drugi styk podałem 12V. Zamki ożyły. Witam mam pytanie gdzie znajduje się bezpiecznik od centralnego w Megane ii. Czy chodzi ci o cały sterownik UCH, czy jest jeszcze sam bezpiecznik a ja go nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Powinien być w kabinie, po lewej stronie głównego rzędu bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi