Gość Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Niestety robiąc te kilometry już raz zalewałem go tak mniej więcej 3/4 baku, ale zrobię to następnym razem, po tym teście 1000 km zaleje bak do pełna i zrobię 500 km a później zaleje na tej samej stacji pod tym samym dystrybutorem do pełna i zobaczymy co będzie ile pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 500 mało, im więcej tym wynik dokładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigmaxx Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) Jak na razie mam na liczniku 800km jeszcze 200 km i zrobię zdjęcia, jak na razie średnie spalanie wychodzi mi 5,8l/100. jeżeli chodzi o trasę poruszam się między Gdańskiem a Elblągiem( raz na 2 tygodnie), w Elblągu jeżdżę w mieście, trasy tez pokonuje miedzy Elblągiem a Nowym Dworem Gdańskim dość często, niestety budują obwodnice miedzy Elblągiem a Gdańskiem i omijam korki jeżdżę przez wioski gdzie jest dość pusta droga, ograniczenia są przestrzegane szczególnie na wioskach trasy robię na tempomacie i jeżdżę na swój styl czyli bezpiecznie, oczywiście wyprzedzenia innych pojazdów są jak najbardziej. Zaniżone jest spalanie przez te trasy bo w mieście zrobię np. 20 km a w trasie 50 km. U mnie żonka teraz jeździ do pracy, troszkę miasta, potem trasa z 30 km i znowu troszkę miasta (miasto to tak 2-3km max). I tak wsiadłem wczoraj i widzę, że spalanie spadło do 7,2 (od trasy wakacyjnej nie resetowałem kompa). Tyle że na trasie jedzie krajówką więc max 90 - 100km/h, a po mieście max 50km/h. Żonka ma lekką nogę więc reasumując wszystkie czynniki pewnie jej zejdzie spalanie. Muszę zresetować kompa po tankowaniu do pełna i dać jej auto, wtedy zobaczymy co wykręci. Dodatkowo, jak będziesz robił foto, zrób średnią prędkość, bo to też powie co nieco. Będzie wiadomo jak robiło się kilometry testowe ;-) Edytowane 27 Lipca 2016 przez bigmaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 A oto spalanie z 1048 kmilometrów. Jutro zatankuje do pełna i przejadę do rezerwy aż będzie mi migała kreska od rezerwy, zobaczymy w cyklu mieszanym jak to będzie z pojemnością baku i jakie jest przekłamanie komputera w spalaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigmaxx Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 hehe. To jest to co mówiłem, średnia prędkość 41 km/h. Ja przy spalaniu na trasie (7,4 litra) miałem średnią 71 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Wychodzi, że 130 pali ciut więcej od 115, tak widzę po tych wynikach. Teraz z trasy 1000km wyszło mi 6,8 litra na klimie i załadowanym samochodzie, średnia coś 83 km/h wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 W przyszłym tygodniu będę jechał do Niemiec, zrobię pomiar spalania. Zastanawiam się jeszcze jaki, z Elbląga do granicy w Kołbaskowie (normalna jazda) jeden pomiar, a drugi pomiar z Kołbaskowa do Quickborna (około 300 km) myślałem lecieć 140km/h i zobaczyć średnia ze spalania po takim dystansie, chyba ze macie jakieś inne pomysły, bo będzie jeszcze droga powrotna ;) Autko będzie załadowane bagażami i pasażerkami :) wszystkie 4 miejsca zajęte w tym małe dziecko. Dodano: 08 sie 2016 - 22:40 A oto przekłamanie komputera: Samochód tankowałem do pełna ile się da, po przejechaniu do rezerwy tankowałem w ten sam sposób przy tym samym dystrybutorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekrus Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 czyli wychodzi że do spalania mierzonego przez komputer musisz dodać 7% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 A oto przekłamanie komputera: komputer musisz dodać 7% Jak jeździłem na benzynie (1.6 16V 110 KM) przez założeniem LPG to zawsze tankowałem od rezerwy do pełna i zawsze z ciekawości sprawdzałem różnicę pomiędzy komputerem a dystrybutorem to nigdy nie przekroczyła 2%. Tutaj widzę bardzo duże przekładanie, ciekawe dlaczego tak jest u Ciebie "darekgt". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekrus Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 u mnie jest jeszcze więcej - ok 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Sprawdz na innej stacji benzynowej..pewnie oni oszukują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 I gdzie tutaj pojemność zbiornika 60L? jak podaje producent. Nie chce tez wyjeździć paliwa aż samochód stanie, bo mogą być z tego problemy, wychodzi też na to ze rezerwa zapala się przy 10L paliwa w baku, mogę się mylić,wtedy by 60L baku miało by sens, a macie jakieś informacje na temat rezerwy ile w baku zostaje paliwka? może ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 U mnie komputer pokładowy oszukuje o prawie 9% w obu 1,4TCe, u siostry w Nissanie Juke 1,5dci podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 U mnie oszukuje o koło 1-2%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 @arbitres - To tak jak u mnie. Nie chce mi się wierzyć, że Renault nie było w stanie ogarnąć prawidłowo spalania w 1.2, skoro mieli to już dopracowane w 1.6 pomimo, że to zupełnie inny silnik. Dla mnie zaniżanie spalania na poziomie 7-9% jest wręcz niedopuszczalne, ponieważ w takim wypadku te pomiary z komputera można sobie o kant tyłka rozbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi