airbites Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Możesz wideorejestrator zrobić od odpalenia z domu do przedszkola i do pracy i powrotem też..... Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Tak, jadąc do przedszkola około 4 km później sklep około 2 km i do domu około 2 km. W poniedziałek mogę zrobić taki pomiar i wystawić zdjęcia z małym opisem na krótkich miejskich trasach. Nie, nie trzeba. Tylko mnie ciekawiło czy robisz krótkie trasy swoim samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Darek widzę że pomykasz na dosyć dużych ciśnieniach w oponach, dobrze Ci się śmiga?, dla mnie im więcej tym mniej komfortowo hmmm. Fajne raporty spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Staram się utrzymywać ciśnienie na ECO, nawet na zimowych oponach, samochód trzyma się dobrze jezdni, mimo takich ciśnień szczególnie zimową porą, a drogi....drogi nie są aż tak tragiczne ale też nie powiem że są dobre, dziur dużo nie ma ale jak są to takie że pół koła może wpaść hehe. Pozdrawiam. Na razie będę kończył testy spalania we wtorek wyjeżdżam i wracam w marcu :) już mam nadzieje że będę zmieniał na letnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Stosuję podobne ciśnienia w oponach przy zimówkach 2,8/2,6 w letnich nawet 3,0/2,8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Możesz videorejestartor zrobic od odpalenia z domu do przedszkola i do pracy i powrotem też..... Niestety nie mam trzymadełka na telefon i video-rejestratora a w ręku trzymanie będzie dość ryzykowne i niebezpieczne jadąc szczególnie z dzieckiem z tyłu. Ale zobaczę może coś kupię, ostatnie trzymadło rozpadło mi się i przyda mi się nowe. Jak tylko będę miał trzymadło na telefon to taki filmik zrobię. Pozdrawiam Dodano: 26 mar 2017 - 21:10 Witajcie dalszy ciąg moich osiągów, a wiec powrót z Niemiec do Elbląga starałem się jechać eko czyli autobania 116 km/h na liczniku a według GPS 111 km/h, w Polsce jeden postój na granicy na kawkę i dalej, jechałem w miarę ostrożnie bo w nocy sarny itp. szczególnie w lesie, wyniki poniżej. Samochód zapakowany cały bagażnik a jechałem z 3 pasażerkami w tym mała córka 5 latek. Najlepsze jest to ze tyle mi paliwa zostało po przyjeździe do domu, a zatankowałem niemieckie paliwo polowa zbiornika Bezołowiowa 95 a polowa 98. Dodano: 26 mar 2017 - 21:16 Dzisiejszy wypad Elbląg-Gdynia, Gdynia-Gdańsk-Elbląg :) jak najekonomiczniej :) Cały czas jeszcze na zimówkach. Dodano: 26 mar 2017 - 21:44 Możesz videorejestartor zrobic od odpalenia z domu do przedszkola i do pracy i powrotem też..... Cześć mam nowe trzymadło na telefon zrobię jutro filmik a propo spalania, nagram trasę dom-przedszkole-sklep-dom. Wyniki podam jutro jak zdążę. Dodano: 28 mar 2017 - 09:38 Filmik przedstawiający spalanie w mieście na krótkim dystansie, start na zimnym silnikiu. https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=WFrWhUUugCU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Wyniki są zaskakujące, gdyby to jeszcze chciało jeździć na LPG to byłaby absolutna rewelka. U mnie w 1.4TCe160 udało się zejść do 5,6/100 w Sceniku i 5,4/100 w Megi Coupe oczywiście przy bardzo emeryckiej jeździe nie przekraczając 110km/h i głaskaniu pedału gazu Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Posty o wyborze silnika przeniesione do tematu: Wybór silnika 1.2 TCe 130 v 1.5 dCi 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Witajcie. Przedstawiam spalanie na trasie z miejscowości Quickborn (nad Hamburgiem) autobaną jechałem 110km/h, a w Polsce różnie ( w zależności od ograniczeń), średnia prędkość na zdjęciu, miałem 3 przystanki. Opony letnie, paliwo zatankowane w Niemczech PB95, ciśnienie w oponach przód 2,6, tył 2,4. Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez darekgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 28 minut temu, darekgt napisał: ciśnienie w oponach przód 4,6, tył 4,3 Jakie koła tak pompujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnyfluence Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Właśnie wróciłem z mazur 754,1 km - drogi krajowe i lokalnie po mazurach, bez autostrad i dróg szybkiego ruchu - średnia prędkość z całej trasy ok. 70 km/h - spalanie z komputera 6,3 l/100 km a z dystrybutora 5,9 l/100 km. Na mazury z włączoną klimatyzacją, z powrotem bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, darekgt napisał: Opony letnie, paliwo zatankowane w Niemczech PB95, ciśnienie w oponach przód 4,6, tył 4,3. Hehe, chyba 4 pomyliłeś z 2 i powinno być 2.6 i 2.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Tak. Przepraszam pomyłka, 2.6 i 2.4 pomyliło mi się już poprawiłem Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez darekgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 A to już spalanie na odcinku Elbląg - Gdynia - Elbląg. Było by mniejsze jak by nie te korki na 7-mce, jak większość wie od Elbląga do dwupasmowiki przed Gdańskiem robią drogę i żółwie tempo na tym odcinku, czasem da się przejechać normalnie ale to rzadkość w większości korki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Teraz może z innej beczki, przedstawiam moje spalanie z całego baku na paliwie shell 95 v-power nitro +, po którym samochód szarpał niemiłosiernie i musiałem się przemęczyć jeżdżąc na takim paliwie. Po przejechaniu całego baku paliwa 70% trasa, 30% miasto zatankowałem pod dystrybutorem na stacji Lotos 98 ( już nie szarpie). Ale po kolei: Po zatankowaniu na shell pełnego baku pistolet odskoczył po pierwszym razie, po przejechaniu do momentu kiedy zapaliła się rezerwa jechałem zatankować parę kilometrów na stacje Lotos, oto wyniki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi