yod Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Też tak mam. Myślę że to dotyczy tylko grand coupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam007c Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Rafael156, możesz napisać coś więcej gdzie dorwałeś płetwę za 170zł (jakiś link, nr fabryczny płetwy). Podaj też proszę link do instrukcji montażu którą udało Ci się namierzyć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael156 Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Płetwę dorwałem przypadkiem na OLX od prywatnej osoby. Produkt oryginalny wraz z opakowaniem oraz instrukcją renault. Jestem po wymianie czas około 1-1.5h na spokojnie. Efekt taki jaki oczekiwałem bardzo zadowalający fote wrzucę po pracy. Czy warto ? Dla mnie było warto i też dowiedziałem się, że antena na dachu jest tylko FM(tylko 1 kabel), GPS widocznie leci innym kablem a tą którą kupiłem ma dwa przewody od FM oraz GPS ale podpięty tylko 1 przewód FM. Gdyby nie fakt, że udało mi się płetwę dorwać w niskiej cenie inaczej bym sprzedał i kupił zwykłą nakładkę rekina na antenę z dobrego materiału a bacik wykręciłbym, cena myślę w granicach 80-100zł a nie badziew po 30 co farba zejdzie po którymś tam myciu i nie trzeba się bawić w rozbiórki w środku samochodu :). Według mnie powinno śmigać :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam007c Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Rafael156, a to nie jest tak że skoro masz kable do FM i GPS, to kabel FM podłączasz w to miejsce gdzie antena z bacikiem była podłączona a kabel od GPS lutujesz do przewodu od GPS, bo chyba tak coś kojarzę w instrukcji do montażu płetwy (punkt 12 instrukcji chyba coś takiego pokazuje)? Poślij zdjęcie z ta płetwą i napisz czy te kable lutowałeś zgodnie z intrukcją. Teraz dopiero zauważyłem że masz inny nr fabryczny: 8201684054, a ja szukałem 8201638593 (zupełnie inny jest drugi kabel, instrukcja i chyba cały zestaw niż Ty kupiłeś) https://www.ebay.pl/itm/ANTENNE-REQUIN-SHARK-NOIR-RENAULT-MEGANE-4-IV-ORIGINAL-GENUINE-ANTENNA/322368188398?hash=item4b0ea42fee:g:nCsAAOSwImRYXVDX Edytowane 30 Marca 2018 przez adam007c dopisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael156 Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Instrukcja która podał @Andon się troszkę różni bo on ma 1 kabel wtyczkę a 2 do przylutowania ja w swojej płetwie miałem 2 wtyczki i według instrukcji nie trzeba nic wlutowywać. Nie miałem wyboru była tylko taka płetwa i taką kupiłem. Jeden kabel luźny, podłączyłem tylko biały jak z starej anteny i radio śmiga nie gubi sygnału z nawigacją również nie mam problemów. Może zależy od wersji wyposażenia lub daty produkcji ja mam auto z 02.17 (04.17 rejestracja) intens z 8.7 cala ale starym softem jeszcze 2.2.18 a nie 3.x.x.xxx dlatego po swojej wersji wnioskuję, że wystarczy sama nasadka bez demontażu oryginalnej anteny. Edytowane 30 Marca 2018 przez Rafael156 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwro Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 W nowym cenniku ASO jest już nowa cena za antenę rekina - 199zł czyli dość rozsądnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam007c Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Gwro, dzięki za info o nowo obowiązującym cenniku, a tak na marginesie to obecna cena 199 zł do poprzedniej 1.200 zł to jakieś szaleństwo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Ten cennik jest dość dziwny powiedziałbym że w kilku miejscach zdziwiłem się w obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam007c Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Ale cena płetwy na plus, we wtorek wybiorę się do Renault i zamówię płetwę to się okaże czy taka jest cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 A możesz zapytać jeszcze o dwie rzeczy? Koszty montażu w ASO oraz czy płetwę można zamówić w kolorze nadwozia. Z góry dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam007c Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) o montaż zapytam, a na drugie pytanie mogę Ci odpowiedzieć już teraz, bo są tylko 2 kolory: czarny etoile i szary platynowy Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez adam007c dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwro Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Można zlecić malowanie płetwy w kolorze nadwozia, ale to będzie dodatkowy koszt - nie dowiadywałem się jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam007c Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Chciałem zamówić płetwę w ASO w cenie 199zł wg cennika (obowiązującego od 10.03.2018r.), niestety ale Panu z ASO przy zamówieniu wyskakiwała cena 1.204 zł więc zadzwoniłem na infolinię Renault dlaczego takie rozbieżności w cenie, Pani zaskoczona musiała skonsultować się z kierownictwem i wyszło na to że w cenniku jest błąd i powinno być 1.199 zł (zniknęła jedynka przed 199) :-( Można się było tego spodziewać po Renault. Aha, zapytałem o cenę montażu gdyby ktoś się skusił na płetwę za 1.199 zł. Koszt 390 zł po rabacie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 + malowanie, bo pewnienie każdemu będzie pasować płetwa w kolorze czarnym :/ Szkoda sobie głowę zawracać. Ale dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasio Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) Odkopie, cena płetwy to 199zł a dokladniej 200.19zł w ASO. Nr.katalogowy 8201684054 i o taki numer prosimy. Dostępna do 2 dni roboczych, sam ją kupiłem. Po prostu do Megane wyskakuje im dedykowana za blisko 1200zł, a to jest akcesorium uniwersalne dla wszytkich Renault od Twingo po Mastera, które mają dziurę w dachu poprzez antenę FM. Trzeba zdjąć podsufitke aby jej nie połamać, odkręcić śrubę i wypiąć dwie wtyczki lub jedną. Rekinek ma dwie wtyczki (FM i GPS). W nowych Renault z reguły jest tak że FM jest podłączona antena na dachu (jeden kabel) a antena GPS ukryta jest gdzieś pod tapicerką (drugi kabelek) i dlatego mamy taki efekt że niektórzy podłączaja tylko jeden kabel. Montaż w ASO 380zł netto. Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez sasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi