aniewa Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Wymina samych zaworków w 100 % usuwa problem zbyt dużego wydatku na przelewach. Pasują zdaje się, że wszystkie. Ważne by były oryginalne delphi. Nie zapomnij o wymianie rampy wtrysku, bardzo trudno ją oczyścić z opiłków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 (edytowane) .I sprawdzenie czy opiłków nie ma w baku. Bak się wymienia, z wersji benzynowej -najbezpieczniej. Po zrobieniu remontu, proszę o parę uwag w temacie Opiłki metalu w paliwie w silniku 1,5 dci do roku 2006 , Czy miałeś auto od nowości ? Dlaczego nie sprzedajesz tylko remontujesz? Pompa regenerowana w specjalistycznym zakładzie, też zdaje egzamin. Podpowiedź kolegi aniewa - jest b.istotna . Wszystkie elementy zasilania paliwowego muszą być czyste od opiłków Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Siemanko odnawiam temat ponieważ spotkała mnie niemiła rzecz. Auto zgaslo podczas jazdy wywaliło Injection Fault i żadna próba uruchomienia nie przyniosła sukcesu (zawiódł nawet plak). Auto bylo podłączane do Clipa. Korekcje mowil ze ok nie maja sie do czego przyczepić. Jedynie do wymiany był regolator ciśnienia w pompie. Kupiony nowy orginał Delphi i zrobiła cos takiego. Dodam ze żadne błędy podczas jazdy testowej nie występowały juz. Ogólnie na kompie ok. A dlaczego zrobił cos takiego? Pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-J129 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 1. Czy mam przekazywać wtryski do regeneracji, czy jednak mam szukać nowych, a może samemu wymienić zaworki Dobrze zregenerowany wtrysk niczym nie odbiega od nowego, ale warunek jest jeden - musi być to zrobione naprawdę DOBRZE. Ja za regenerację jednej sztuki płaciłem 330 zł (uszczelniacze, zaworek i ogólne czyszczenie). Zakład który mi to robił uświadomił mnie że w skrajnych przypadkach może to kosztować nawet do 550 zł, zależy w jakim stanie jest rozpylacz. Z perspektywy czasu może i bym się sam zabrał za regenerację wtryskiwaczy ale w owym czasie nie wiedziałem co to za wynalazek i dlaczego tak szybko pada. 2. Czy pompa wtryskowa może być w takim przypadku regenerowana, czy tylko nowe bądź używane wchodzą w grę Osobiście używanej bym nie kupił. Na portalach aukcyjnych widnieją ogłoszenia firm rzekomo pompy z przebiegami 60 kkm za 600 zł ale dzwoniąc nikt nie chce udzielić gwarancji, nikt nie udokumentuje rzeczywistego przebiegu. Za regenerację płaciłem 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior85 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Czy moglibyście wskazać gdzie bezpiecznie kupić oryginalne zaworki do wtrysków (sklep/użytkownicy znanego portalu aukcyjnego) oraz gdzie zregenerować pompę - póki co pytałem w dwóch miejscach - w jednym zawołali 1000 (wstępnie), a w drugim 1200... a mogę kupić nową pompę za 1350... Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Dodano: 29 gru 2016 - 16:33 Za regenerację płaciłem 800 zł. Ponawiam pytanie - gdzie? Edytowane 27 Grudnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-J129 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Postanowienie noworoczne :!: Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :!: Kolego ja mieszkam w stosunkowo małym miasteczku gdzie jeden drugiego że tak powiem zna. Robiłem to w zakładzie gdzie głównie specjalizują się w silnikach Diesla, i jak to ludzie mówią są najlepsi, więc zaufałem i nie żałuje. Dla przykładu powiem Ci że w Bosch service chcieli odemnie 620 zł za regenerację 1 wtrysku gdzie w zakładzie o którym wspomniałem dałem 320, w takim układzie o koszt regeneracji pompy wolałem nie pytać :D. Jeśli będziesz chciał to jak najbardziej mogę podać namiary, choć nie wiem czy bawią się w naprawy na "odległość" gdyż kolejka to tego zakładu to jakieś 2 tygodnie oczekiwania na przyjęcie samochodu, a to chyba dlatego że są dobrzy. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 31 Grudnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Skoro pytasz GDZIE to podam nazwę firmy, gdzie ja zmieniałem zaworki we wtryskacb. Super tanio nie było, ale było dobrze. Poszukaj Diesel service BOSCH Adamczyk Piekary Śląskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lekal Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 A mnie dziś udało się zdiagnozować przyczynę gaśnięcia i nierównej pracy silnika na wolnych obrotach. Poruszałem wtyczkami z boku komputera i po problemie . Pewnie zaśniedziały łącza . Myślę o spryskaniu środkiem do złączek elektrycznych - polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Byle nie WD40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Najlepiej spray KONTAKT 60 w celu rozpuszczenia tlenków i innych osadów. Następnie przemyć preparatem KONTAKT WL który zmywa wszelkie pozostałości po rozpuszczonych tlenkach, a w celu pokrycia styków powłoką ochronną należy użyć preparatu KONTAKT 61 (nie jest to tania sprawa, ale jest skuteczne). Edytowane 19 Stycznia 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 mireczek01 zapomniałeś dopisać, że dać chwilę na odparowanie/wyschnięcie, by nie wciskać wtyczek zaraz po zabiegu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lekal Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 dzięki za porady - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Również mam problem z komunikatem Injection Falut przy odpalaniu i nie odpala. Wszystko zaczęło sie od tego że niekiedy zaświecał sie komunikat podczas gwałtownego przyspieszania, następnie na ciepłym dłużej kręcił podczas odpalania, a ostatni tydzień czy ciepły czy zimny marnie odpalał. Zrobiłem test przelewów ( dwa razy kręciłem rozrusznikiem i pomierzyłem ile poleciało z przelewów): Wtrysk 1 3,5ml Wtrysk 2 2.5ml Wtrysk 3 0.5ml Wtrysk 5 5.5ml Pamiętam że kiedyś wymieniałem jeden wtryskiwacz tylko nie pamiętam czy to był nr 2 czy numer 3. Nie wiem jak teraz zinterpretować te wyniki. Czu uznać, że najgorszy jest numer 4 bo najwięcej idzie w przelew? czy może ten numer 3 zawiesił się i iglica jest cały czas otwarta i wszystko idzie do cylindra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Trzy zaworki do wymiany - tylko na oryginalne, bo zamienniki do dup.. Lać tylko dobre paliwo oraz olej 2T Przestudiować temat ;Opiłki metalu w paliwie w silniku 1,5 dci do roku 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi