eyf1992 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Witam Mój samochód to Renault Megane 3 - 2009r - 100KM - 1.5 dCi HB - W związku, iż przy energicznym skręcaniu kierownicy zaczyna wydobywać się dźwięk blisko podobny do pisku, brzęczenia (ciężko określić) oraz ostatnio wyskoczył mi komunikat "Usterka układu kierowniczego" nie mogłem ruszyć kierownica. Czytałem, że może być mało płynu wspomagania, płyn pewnie nie był zmieniany od nowości planuję spuścić obecny do 0 i zalać po brzegi nowym. Chciałem dopytać gdzie znajduje się zbiorniczek tego, że właśnie płynu jak go stamtąd spuścić i jaki najlepiej nalać i czy nie zapowietrzy się nic. Czytałem, że po spuszczeniu wystarczy nalać nowy po brzegi i zacząć parę razy delikatnie ruszać kierownicą w prawo i lewo do oporu na odpalonym samochodzie czy by się zgadzało, nic się nie zapowietrzy jak zrobiłbym tak jak napisałem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 wspomaganie to masz elektryczne, więc nie masz czego dolewać. Może poszła maglownica..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyf1992 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Raczej nie, bo kierownica by skrzypiała i miała charakterystyczny dźwięk przy kręceniu z tego co na YT sie na oglądałem ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 silnik wspomagania prawdopodobnie pada. Auto ma pewnie znacznie wiecej nakulane niz 160 tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyf1992 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 ile takie cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Nowa przekładnia kosztuje 888zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Panowie mam pytanie odnośnie maglownicy megane iii, w którym miejscu jest silniczek elektryczny. Oglądam te magle, ale silniczka i kabli to nigdzie nie widać. Moja ma delikatnie luz i tak się rozglądam, z tego co wiem to luzu ręcznie srubą się nie skasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 pod kierownicą w środku trza zdemontować plastiki pod deską i go widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Maglownica jest najprostsza z możliwych, ma regulację luzu listwy zębatej, silnik napędza kolumnę kierownicy dlatego przy maglownicy nic nie ma ze wspomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Dziękuję Panowie, czytałam na forum że regulacji nie ma. Ale jak mówicie że jest to bardzo dobrze, ciężko ją oblukac pod samochodem, mało miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi