kacper69 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Już od wielu lat próbuję znaleźć jakieś żarówki H7 , które popracują dłużej niż 5-6 miesięcy. Próbowałem żarówek wielu różnych producentów, chyba najdłużej, właśnie około 6 miesięcy pracowały w mojej megane żarówki H7 firmy Philips. Dziś wymieniłem drugą H7 firmy Valeo, która wytrzymała 4 miesiące, pierwsza Valeo padła po 3 miesiącach. Ogólnie nie polecam tych żarówek : jakość do ceny to dno. Czy macie jakiś faworytów wśród producentów żarówek H7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Ja kupuję tungsram, ostatnio wymieniałem w październiku 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Mogę polecić żarówki osram lub philips. Wg. mnie świecą najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Ja z doświadczenia mogę polecić: 1.Phillips, drogie ale dobre 2.Tungsram, najlepszy stosunek jakości do ceny, imo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Też polecam tungsram (cena/jakość bije chyba wszystkie inne)- u dziewczyny od brata świecą już ponad dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Polecam żarówki firmy hella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekrus Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Już od wielu lat próbuję znaleźć jakieś żarówki H7 , które popracują dłużej niż 5-6 miesięcy. jesteś pewien że to wina żarówek? w poprzednim aucie (chevrolet) pierwsza żarówka (H7) padła mi po 50 tys. km, założyłem drugi komplet - wytrzymały tyle samo teraz mam Megane od roku i przez 28 tys km też żadna się nie spaliła.. Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 3 Lutego 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 teraz mam Megane od roku i przez 28 tys km też żadna się nie spaliła.. Ja przebieg 28 tys km to robię w 6 miesięcy. :P Ale coś w tym jest że w Megane dci żarówki pracują krócej niż w innych autach. Może jakieś wibracje zrywają włókna ,może za wysokie napięcie podawane na żarówki? Chociaż ta teoria z napięciem raczej dziwna, bo problem mam tylko z żarówkami H7, a W5W pracują po 2-3 lata, P21 , te do jazdy dziennej tez wytrzymują po 2 lata, żadna z migaczy jeszcze nie padła , z tyłu wymieniłem dopiero jakąś jedną ( poza podświetleniem tablicy zmienionym na LED) , a auto ma 7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 U mnie wszystkie żarówki fabryczne po 4 latach i 100kkm. Mocno poprawili temat bo w MII właśnie H7 co kilka miesięcy padały, wtedy sprawdzały się Tungsramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Piszcze jakie reflektory macie? Reflektory zwykłe czy soczewkowe? Soczewkowe to norma że wytrzyma 5 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Hella dla mnie najlepsza. 10 zł. za sztukę w sklepie. Starcza na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 tych Hella jeszcze nie stosowałem , obecnie kupię w sieci ze 4 sztuki, za kilka miesięcy napiszę ile czasu wytrzymają ;) A reflektory mam zwykłe, w M3 chyba nie ma soczewkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Miałem żarówki Narva. Niska cena. Założone były użytkowane od momentu założenia do sprzedaży poprzedniego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Już od wielu lat próbuję znaleźć jakieś żarówki H7 , które popracują dłużej niż 5-6 miesięcy. Proponuję przerobić instalacje elektryczną od świateł, tak jak ja zrobiłem na przekaźniki. Już 2 lata mam spokój z wymianą żarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Przeróbka instalacji pewno będzie droższa niż te żarówki, co wymieniam co kwartał ;) Zauważyłem, że żarówki przeważnie się palą w momencie ich włączenia , jak uruchomię silnik, auto parkuję przed ścianą, na której widzę jak gaśnie spalona żarówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi