bziku123 Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Witam wszystkich , przeglądam tureckiego Yt i tam turki walą ledy do naszych meganek wszędzie gdzie się da , Co do ledów w naszych meganach boje się z czasem ze do wymiany będą klosze , te lustro co jest z tyłu po prostu bd matowieć z powodu mocnego światła ale mogę się mylić , bo kolega miał takie ledy w nowym aucie 3 lata jeździł i klosze do wymiany zmatowiały na maksa. Edytowane 22 Maja 2018 przez bziku123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael156 Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Może kolega miał lampy z odblyśnikami? U nas są soczewki więc może tego unikniemy. A jeżeli tak będzie jak piszesz to będę się martwił za 3 lata.. A po drugie masz czujnik zmierzchu więc cały czas te światła nie świecą także myślę, że spokojnie wystarczy na dłużej. Edytowane 22 Maja 2018 przez Rafael156 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayerrr Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Czy u Was też w przypadku X-treme Ultinon występuje efekt delikatnego mrygania (przygasanie-rozjaśniania) np. przy wspomaganiu kierownicy przy kręceniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniki Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Witam odgrzeje kotleta. Założyłem dziś do moich soczewek bixenon z przetwornicami. Zauważyłem, że po włączeniu świateł lewy przedni DRL nie świecił. Zgasiłem auto i po ponownym odpaleniu jest ok. Teraz już może z 10 razy gaszony odpalony na auto światła i jest wszystko ok. Dodatkowo zauważyłem ze lewy dolny wąs przedniej lampy lekko przyparował, może to wina dekielków. Lampy dokupiłem dodatkowo takie dość wypukłe, żeby nic tam nie uciskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Dobrze widzę, że lewy wąs nie świeci w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniki Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Na tamtą chwile tak robiłem to zdjęcie żeby wysłać synowi jak świecą lampy i nie zauważyłem ze drl nie swieci, dopiero on mi powiedział zatrzymałem się i faktycznie nie świecił. Po zgaszeniu świateł i ponownym włączeniu na początku drl działał później jak włączyłem mijania przestał. Zgasiłem auto i odpaliłem ponownie i od tamtej pory już ok. zastanawiam się czy montaż tych bixenonów nie spowodował jakiegoś błędu aczkolwiek żadnej ingerencji w instalacje nie ma, po prostu do wtyczki od żarówki mijania podpięta jest przetwornica bx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Prawdopodobnie spowodował. Eksperymentowałem z LEDami H7 i dość regularnie gasły wąsy tylko lewego reflektora - tj samoczynnie gasły po jakimś czasie do ponownego włączenia i wyłączenia świateł. Problem nie występował przy żarówkach halogenowych H7. W serwisie nawet wymieniono mi reflektor na gwarancji. Ale na nowym reflektorze problem występował dokładnie w ten sam sposób. Ostatecznie dałem sobie spokój z eksperymentami i wróciłem do żarówek halogenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniki Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 A może trzeba by było zmienić ustawienia w module programem tam jest możliwość wyboru halogen/Led może to jakoś pomoże. kilka życzy już w ddt4all zmieniałem wiec w Poniedziałek sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Może. Nie mam ddt4all więc nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniki Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Może ktoś na forum wie który parametr trzeba zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looko Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Dnia 15.01.2021 o 23:54, chucky80 napisał: Prawdopodobnie spowodował. Eksperymentowałem z LEDami H7 i dość regularnie gasły wąsy tylko lewego reflektora - tj samoczynnie gasły po jakimś czasie do ponownego włączenia i wyłączenia świateł. Problem nie występował przy żarówkach halogenowych H7. W serwisie nawet wymieniono mi reflektor na gwarancji. Ale na nowym reflektorze problem występował dokładnie w ten sam sposób. Ostatecznie dałem sobie spokój z eksperymentami i wróciłem do żarówek halogenowych. A jakie H7 LED testowałeś, markowe LED'y czy jakieś biedachiny, po których gasły wąsy ? Zastanawiam się na założeniem OSRAMA albo Pchilips'a tym bardziej, że OSRAM uzyskał "homologację" w Niemczech dla niektórych samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniki Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Stary co do Led to wkładałem jakiś zestaw 2 szt za ok 150 zł i was nie gasł jeździłem tydzień i nie zauważyłem. problem jest przy xenon. na chwile obecna zamówiłem Ring +130 zobaczymy jak to działa. Czerwiec Maj zakładam reflektory Pure i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looko Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Wrzuć proszę fotki na forum po zamontowaniu tych żarówek porównując zdjęcia ze standardowymi H7. Ja obecnie jeżdżę na Tungsramach +120% i drogę oświetlają pięknie, ale na żółto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 12 godzin temu, looko napisał: A jakie H7 LED testowałeś, markowe LED'y czy jakieś biedachiny, po których gasły wąsy ? Zastanawiam się na założeniem OSRAMA albo Pchilips'a tym bardziej, że OSRAM uzyskał "homologację" w Niemczech dla niektórych samochodów. Philipsy, wraz z adapterami CAN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looko Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Dnia 22.01.2021 o 23:04, chucky80 napisał: Philipsy, wraz z adapterami CAN. No to mnie nie pocieszyłeś.. Z racji tego, że OSRAM został dopuszczony do użytku w Niemczech w niektórych samochodach zastanawiam się nad zakupem tych żarówek: https://allegro.pl/oferta/osram-67210cw-ledriving-hl-h7-gen2-6000k-off-road-10087493817 Biję się jednak z myślami, bo boję się konsekwencji wynikających z braku homologacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi