kornik1986 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Zgodnie z nową polityką Renualt nowe Megane z 2017 ma mieć już możliwość obsługi Android Auto. Zapytałem Renault kiedy zamierza uaktualnić soft w R-Link 2, tak aby obsługiwał smartfon z aplikacją Android Auto...i ku mojemu zdziwieniu otrzymałem informację, że to niemożliwe z uwagi na różnice sprzętowe (??). Mam dziwne wrażenie, że to bujda na resorach ponieważ wystarczyło by wgranie po prostu nowego softa z tą funkcją i nasze mapy już zawsze były by aktualne ponieważ udostępniane przez Google. Co Wy na to? Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez kornik1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Ciekawe jak to jest naprawdę - może być tak że są te różnice sprzętowe (to by mnie specjalnie nie zdziwiło). Tylko kiedy będą te nowe mapy - bo te obecne to rzeczywiście za aktualne nie są. Ostatnio jechałem do Warszawy i oczywiście nie ma węzła koło Janek. Jak ma być szczery to byłem w lekkim szoku - bo on jest ze 4 lat temu oddany. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Problemem oprócz różnic sprzętowych na 100% jest licencja google, przykładowo za każdy telefon z androidem bez certyfikacji producent dostaje kare liczoną w tysiącach dolarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 I w ten sposób lepiej jest włożyć np. tomtoma. Przy czym liczyć na grosz za dystrybucję jedynie słusznej nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmey Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Coś się zmieniło w tej sprawie? Może ktoś ma nowego softa i wie jak go wgrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paton Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) mi się udało zrobić aktualizacje map i zainstalować apke.. pomijając że nie mogę dalej się zarejestrować w my renault... wchodzisz w https://ie.rlinkstore.com/en/login zakładasz tam konto będzie Ci potrzebny VIN auta oraz numer seryjny R-LINK rejestrujesz i tam masz dostęp do wszystkich aplikacji, w zakładce my product masz manage product, i już później z górki, tylko podkreślam musi być na kompie R-link 2 toolbox i pen podpięty do auta żeby zebrał kod źródłowy z r-linka pierw. jak by co to pisać postaram się jakoś po ludzku wytłumaczyć REGULAMIN Pkt. 5.7 - Przypominam, że w języku polskim istnieje coś takiego jak zdanie zaczynające się wielką literą, a kończące kropką! Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekk3212 Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Dzięki Paton Pomogłeś mi bardzo Teraz mogę się cieszyć nowymi mapami bez konieczności wizyt w serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowhornet Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 1. zobiłem jak napisałeś @Paton i u mnie nic się nie zmieniło - nadal brak aktualizacji (mam 06.2015) 2. ma ktoś pomysł, jak sprawić aby android auto działało w Megane iV - nie mam ikony smartfona na pulpicie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 A kto powiedział, że jest nowsza wersja niż 06.2015? Wystarczy przejrzeć ostatnie tematy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowhornet Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 tak zrozumiałem post @Patona. działa komuś Android Auto - ma ktoś ikonę smartfona na pulpicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-11 Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 U mnie Android Auto działa. Samochód z października 2017 r. (produkcja). Wersja GT line z 7" ekranem, ale bez pakietu Multimedia, czyli bez fabrycznej nawigacji. W zakładce "System" na drugim ekranie mam ikonę "Funk. Smartphone mirroring". Przy jej pomocy podłączyłem tel. Honor 7 lite i Google Maps uruchamia się bez problemu. Mam jedynie problem z głośnością komunikatów. Nie wiem jak ją regulować a dla mnie są za głośne. Może ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juggler Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Może głupie, ale zmniejsz głosnośc multimediów w telefonie i pewnie bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-11 Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Niestety próbowałem i nie działa. Po podłączeniu smartphona nie działają przyciski głośności a ekran jest czarny i wyświetla jedynie napis Android Auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav84 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Witam, ja również mam funk. smartphone mirroring w menu System. Ale gdy podłączam tel to nic się nie dzieje i żadna aplikacja się nie włącza ani na tel ani na r link? Tel to honor 9? Jakies pomysły jak to uruchomić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Musisz zainstalować na telefonie aplikacje android auto. Nie jest dostępna w oficjalnym sklepie gdyż ta funkcja w Polsce nie działa. Musisz ja pobrać ze strony internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi