kataryniarz Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 2 godziny temu, Slimak napisał: To jest produkt niezależny od Renault. Właśnie jest zależny od Renault - TT wydaje mapy co kwartał bez opóźnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 5 godzin temu, chucky80 napisał: W jakim świecie żyjesz? .... Można domagać się aktualizacji lub obniżenia ceny samochodu o niezrealizowaną usługę. Ok. Daj znać jak dostaniesz zwrot kasy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Ja mam pakiet na trzy lata, nie śpieszy mi się. Niemniej moje reklamacje w większości są skuteczne. A tu podstawy są, bo nie dostaję usługi, za którą zapłaciłem. A nie dostałem jej za free jak niektórzy... Edytowane 6 Września 2017 przez chucky80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosto21 Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Sprawdzam na my.renault co pewien czas i nadal echo... pisałem meile z renault polska odpowiedz to : mapy w fazie testów. Dzwoniłem do renault polska klepią to samo. Jak wykupie nową subskrypcję to kiedyś bedzie aktualizacja.... Taaaa już wykupiłem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj72 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Witam serdecznie Czy ktoś może ma jakieś aktualne informacje w kwestii aktualizacji nawigacji na ten moment? Ostatni raz pisałem do Renault 2-3 miesiące temu i było tylko info że testy itp itd...... Czy poza samą aktualizacją map można się spodziewać jakiegoś update samego systemu multimedialnego ? Czy jest generalnie szansa przejścia z wersji 2.2.xxxxxx na 3.3.xxxxxx? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Trochę jestem pogubiony. Powiedzcie mi, czy aktualizacje dotyczą tylko i wyłącznie map TT (gratis przez pewien czas a potem c.a. 84 ojro), czy jest również możliwość oddzielnego aktualizowania samego systemu R-Link (firmware). Byłem wczoraj w ASO i powiedziano mi, że gratisowe aktualizacje już mi się nie należą (były przez pierwszy rok), a jak chcę, to mogą mi zaktualizować "system" za rzeczone c.a. 84 euro ( Pan nie przyjmował do wiadomości podziału na system i mapy). Aktualizacją zainteresowany jestem średnio, ale o aktualny firmware chciałbym zadbać. Wersja oprogramowania 2.2.15.703 Wersja oprogramowania startowego 4711 Nawigacja 9.12.106.586426 Sep 2 2015 / mappackage_tt_feu - 2014_12 Ps. Akutalizacji z myRenault nie udało mi się zaciągnąć - piekielnie wolno idzie i zrywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xiveris Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Dorzucę jeszcze do pytania PCet coś od siebie co chciałbym się dowiedzieć ponieważ tego nie sprawdzałem. W Koleosie z 2013 mapy aktualizowałem niezależnie od całego systemu. I całość odbywała się przez aplikację TomTom i mapy był zawsze w miarę świeże. Zresztą taką samą procedurę robiłem w Scenic III. Próbował ktoś niezależnie aktualizować mapy TT? Ponieważ to chyba zwykły Carminat, chyba że coś w głębszej warstwie zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armagedon123 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Ja aktualizowałem mapy osobno , plik okolo 5 gb i 30 minut w aucie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xiveris Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Kupowałeś tylko aktualizacje tomtom I przez ich aplikacje aktualizowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Przecież aktualizacja softu jest darmowa (bynajmniej tak mi się wydaje) nie chodził mi telefon miałem wersje 3.3.15 i za darmo zaktualizowali mi do 3.3.16.946 i nikt nie sprawdzal nawet czy telefon chodzi całość w ASO trwała około 2-3h. A aktualizacje map macie na 3 lata w cenie auta ściąga się je z R-Link toolbox aktualnie plik ma 4.886MB a instalacja trwa 35 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Na tą chwilę nie ma możliwości przejścia z softu 2.2xxxx do 3.3xxxx i co za tym idzie do android auto - prawdopodobnie kwestia hardware. Aktualizacja softu a map to 2 różne rzeczy, soft muszą zrobić na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 13 godzin temu, kamil007 napisał: Przecież aktualizacja softu jest darmowa (bynajmniej tak mi się wydaje) nie chodził mi telefon miałem wersje 3.3.15 i za darmo zaktualizowali mi do 3.3.16.946 i nikt nie sprawdzal nawet czy telefon chodzi całość w ASO trwała około 2-3h. A aktualizacje map macie na 3 lata w cenie auta ściąga się je z R-Link toolbox aktualnie plik ma 4.886MB a instalacja trwa 35 minut. Masz AA/ACP na 3.3.16.946? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 3 godziny temu, adamsxxx napisał: Aktualizacja softu a map to 2 różne rzeczy, soft muszą zrobić na gwarancji. Ponownie rozmawiałem z ASO i tym razem Pan potwierdził, że tak właśnie jest. Będę musiał pojechać raz jeszcze... Przy okazji znalazłem stronkę z informacjami na temat dostępnych softów R-Link i już wiem, że dostępna dla mnie powinna być 2.2.18.590 . R-Link Software Updates Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Dobra strona. Przy okazji dodam (dot. aut z softem 2.2.xxx), że dopóki nie zaktualizujemy softu do najnowszego, nie mamy możliwości samemu ściągnąć map. Mnie również to czeka, już rozmawiałem z renault polska, bo oprócz braku aktualizacji przy moim sofcie (2.2.15.703), nie mogę również podłączyć się poprzez bluetooth z tel. (android 7.0), cały czas rozłącza, raz nawet zawiesiłem rlinka, potem dałem spokój. Czekam aż będę zawezwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) 5 godzin temu, Geble napisał: Masz AA/ACP na 3.3.16.946? Pytasz się o Android Auto? Po aktualizacji mam tak w systemie: Edytowane 15 Listopada 2017 przez kamil007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi